Extra vleugels en meer, voor je Regera

Auteur: , 24 Reacties

Koenigsegg's prototype manager Mattias Vöx stelt een Regera voor je samen.

Mocht je zo’n bofkont zijn dat je de mogelijkheid hebt gehad om een Regera te bestellen, dan zul je waarschijnlijk nog even moeten wachten. Je hebt dus genoeg tijd om spijt te krijgen van je configuratie. Heb je hem net in dat mooie ‘cherry-red‘ besteld of in dat ijsblauwe kleurtje, laat Mattias effe zien hoe vet ‘battleship-grey’ eruit ziet.

Wellicht ben je nog net op tijd om de laatste wijzigingen door te geven want dit ziet er niet verkeerd uit. Het lichte grijs, wat we goed kennen van Audi, wordt gecomplementeerd met een flinke baan naakt carbon. Het interieur is in een wat chiquer jasje gestoken; bruin + wit leer en carbon afwerking.

Naast dat Mattias deze kleurencombinatie toont laat hij ook zien dat er spoilerwerk kan worden toegevoegd. De Regera is, in tegenstelling tot de Agera, een stuk beschaafder wat betreft zichtbare aerodynamica. Ook in deze configuratie blijft het redelijk ingetogen: extra carbon spoilerlipjes rondom om de de lucht beter te geleiden.

Wat vinden we ervan, dit of toch maar de Chiron? (via Carscoops)24 reacties

Koenigsegg all the way. Zeker in dit segment wil je iets aparts en straks met Chiron ga je special edition op special edition krijgen.
@rufctr01: Ook ik vind deze Regera bijzonder goed gelukt. En zoals je zegt zullen er ongetwijfeld erg veel special editions van de Chiron verschijnen, waardoor je al snel niet meer met de primus inter pares te maken hebt die je net hebt gekocht. So, I’d opt for the Regera. Een Agera is ook goed trouwens…
Tja, ik blijf zo een regera maar niks vinden, uiterlijk vind ik redelijk tam voor een hypercar, en geen versnellingen lijkt me super saai (alleen het geluid al zal me tegenvallen, je kan nooit opnieuw bij de volgende versnelling het geluid van het hele toerenbereik horen :( )
@spykerboy: en dan tóch kies ik voor deze. Júist vanwege die fantastische techniek!
Hoe betrouwbaar is zo’n bijzonder ei eigenlijk? De pk/liter verhouding is vrij hoog en het aantal testkilometers is logischerwijs kleiner dan van een grote fabrikant.
@dare2think: De pk/liter verhouding ligt vrij hoog omdat het een hybride is. De Chiron is dat bijvoorbeeld niet.
Verder doet Koenigsegg redelijk wat kilometers met zo’n systeem. Onder andere met mules en hun in-house test ruimte.
Daarnaast kun je je afvragen hoe belangrijk betrouwbaarheid is. Dit soort auto’s doet misschien net 20.000 kilometer in de eerste jaren van z’n leven. Waarschijnlijk zelfs minder. Ik geloof dat Bugatti een aantal jaar terug dit soort details naar buiten had gebracht over Veyron eigenaren, dat ze gemiddeld 84 auto’s hebben en maar een handjevol kilometers op hun Veyron gezet hadden.
@lemster: Toch jammer dat er zoveel de garage in verdwijnen. Maar.. het kan ook de functie hebben van ‘geld wegzetten’ waardoor het eindtotaal verkochte auto’s van een ongelimiteerde reeks misschien juist hoger ligt (als het vermoedelijk gaat devalueren, is het immers geen goed investeringsobject).
Geef mij maar de chiron. Die is veel completer. Mooier en volwassener. En die doet het na 3 high speed runs nog steeds. Dit Zweedse hobby projectje is toch wat gemodder in de marge.
@airc: kijk eens naar de serie op YouTube genaamd “Inside Koenigsegg”. Je zult dan begrijpen dat deze auto’s ontzettend goed in elkaar zitten en er een enorm uitgebreide ontwikkelingsfase doorlopen wordt voor ze op de markt komen. Dit zit echt goed in elkaar en is grensverleggend.
@bennyblisto:
…als je niet door de de marketing heenkijkt, ongetwijfeld…

Hier de andere kant van het verhaal, van een daadwerkelijke eigenaar:
http://jalopnik.com/former-koenigsegg-owner-says-2-5-million-agera-r-is-a-489316580
@airc: hobbyprojectje? Haha, schaam je diep. Dit is beter dan Ferrari en Lamborghini bij elkaar.
@m550d: daar is niet heel veel voor nodig…
De best uitziende Königsegg tot nu toe, alleen die ventilatieopeningen op het dashboard zijn echt afzichtelijk. Werk volgens mij ook niet echt lekker voor de luchtstroming. Zou je toch wat meet ‘attention to detail’ verwachten.
@HzR: op dit prijsniveau krijg je er wel een paar op maat gemaakte luchtroostertjes bij.
@HzR: reken er maar op dat er iets bedacht is voor de luchtstroom, bij Koenigsegg wordt er geen detail overgeslagen.
Voor mij de agera. Vind ik persoonlijk veel mooier. Maar de pagani zonda R staat voor mij nog steeds boven aan. Misschien niet de snelste maar wel de mooiste auto. Nee een porsche 918 of laFerrari of die Engelse zijn geen mooie auto’s. Voor mijn de pagani.
Doe mij die Chiron maar. Veel mooier.
Behalve met de CC8/CCR, heb ik nooit wat met Koenigsegg gehad. No exceptions on this one.
Mooi, ik zou wel een iets feller kleurtje er op willen hebben
Chiron natuurlijk!
Voor mij toch de Bugatti Chiron, de overtreffende trap van alle hypercars.
@michaelcorleone: hah, dat sarcasme
Prachtig dit! Cherryred of ijsblauw, ik zou het niet direct weten. Ook leuk dat 3 Spaak-velgen ook nog gewoon kunnen in 2017!
De mooiste …

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).