“Ferrari komt binnenkort met opvolger 488 en 812 Spider”

Auteur: , 23 Reacties

Wij houden de deur op een kier.

Ferrari heeft de smaak duidelijk te pakken, want de afgelopen maanden hebben we een klein aantal nieuwe modellen voor de kiezen gekregen en zit er naar verluidt nog meer in de pijplijn. De geruchtenstapel wordt deze week weer groter, want volgens insiders zal Ferrari op korte termijn een dakloze versie van de 812 Superfast presenteren. De auto moet een opvouwbare hardtop krijgen. Tevens plannen de Italianen een onthulling van de opvolger van de huidige Ferrari 488 (rijtest).

Dit blijkt uit een recent bericht op FerrariChat. In een post waar gesproken wordt over de ontwikkelingen bij de Italiaanse sportwagenfabrikant is kort geleden een bericht verschenen van een gebruiker die al meerdere malen met correctie informatie is aan komen zetten. De gebruiker heeft naar eigen zeggen betrouwbare bronnen bij Ferrari en gezien zijn geschiedenis mogen we er vanuit gaan dat hij ook ditmaal de waarheid spreekt.

“I’ve recently heard from a very reliable source that a Portofino Coupé is coming along with 812 “Spider” and 488s successor V8TT Hybrid and not a V6 like someone wants to belive. V6 will be a new Ferrari-branded line that goes under the V8 cars, but most of you know this as this is old news. Anyways, Portofino Coupé, 488 successor and 812 Spider are all coming within 12 months. I don’t know if 812 Spider/Aperta is limited or an additional mainstream model, but I do believe it’s limited. If so, I would expect a facelift (different front end with new headlights).”

Allereerst over de 812 Spider. Volgens de gebruiker moet de auto binnen 12 maanden op de markt komen, waarschijnlijk als een gelimiteerde versie van de normale 812 Superfast. De kans is groot op een facelift, waarbij de voorbumper en koplampen veranderd worden. De cabrioconstructie van de Spider komt grotendeels overeen met die van de 488 Spider. Over dit model gesproken: Ferrari werkt naar het schijnt eveneens hard aan de opvolger van de 488. Hierover is echter nog minder bekend. Wel moet de auto een hybride V8 krijgen, in plaats van een zescilinder.

De 812 Spider, die ongetwijfeld ook een atmosferische V12 zal krijgen, kan onderdeel uitmaken van Ferrari’s plan om binnen nu en vier jaar liefst vijftien nieuwe modellen op de markt te brengen. Terwijl de cabrioversie van de 812 Superfast nog allerminst is bevestigd, begint Ferrari’s SUV, de Purosangue, steeds realistischere vormen aan te nemen.23 reacties

Zolang ze maar niet een stoffig dakje krijgen vind ik het best.
@fendercd60: die harde daken zijn juist prut.
@rolov: dat sowieso, maar ik vind het meestal mooier staan.
Hebben we al geen 812 spider?
@mab: de ferrari portofino
@mab: die is veel kleiner en staat op een andere basis, waardoor die een 3.9 liter V8 heeft en niet de geniale 6.5 liter V12 die de 812 heeft.

OT: waarom een Portofino Coupe als dat met het dak dicht al de mooiste Ferrari Coupe van het moment is?
@mab: is de opvolger vd California. Waar de 812 de opvolger is vd 612.
@str8six: @720s, ja dat weet ik ookwel maar ze lijken gruwlijk veel op elkaar.
@mab: vanwaar je vraag dan? Zijn twee totaal verschillende auto’s..
@mab: tsja, familiegezicht. Maar een 812 Spider is een fundamenteel andere auto dan de Portofino dus er is zeker ruimte voor.
@mab: Blijkbaar weet je het niet anders stel je niet zo’n domme vraag. Portofino is instapmodel van ferrari met v8 812 is het top model met v12. Totaal verschillende auto’s en zo veel lijken ze nu ook weer niet op elkaar.
@str8six: de 812 is dr opvolger van de 599
@kp92: F12 moest dat zijn excusez
@str8six: de 812 Superfast is de opvolger van de F12 (Gran Tursmo) en de FF is de opvolger van de 612 ( GT 2 2 )
@str8six: de 812 is helemaal niet de opvolger van de 612..de 812 is de opvolger van de F12 en voor de 612 is dat de GTC4
@e36m3gt: de opvolger van de 612 is NIET de Lusso, maar de FF. Daarna kwam pas de Lusso.
@mrbooz: klopt, maar ik neem aan dat je wel begrijpt wat ik bedoel!
@str8six: Wat een fouten worden hier gemaakt. De 812 is de opvolger van de F12.
Waar de concurrentie best wel voorspelbaar is qua design is het bij Ferrari altijd een verrassing. Dat vind ik wel mooi en houdt het spannend. Of het te pruimen is, is iets anders. Laat maar komen die 488 opvolger!
@str8six: ik vind het bovenal eens tijd voor een schone lei. Niet dat de 458 lelijk is, integendeel. Maar de 488 Pista heeft een basis van bijna 10 jaar oud. Het is tijd voor iets nieuws!
@720s: dat gaat ook gebeuren. De 348 en F355 waren in de basis dezelfde auto. Idem voor 360-F430 en 458-488. Vernieuwing komt dus om het model.
@720s: vind de 458 nou niet echt een schoonheid
15 nieuwe modellen. Waarom niet Maserati geholpen met een nieuw model? Een kleine 2-zitter met 6 cilinder.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).