Gaan ze dan eindelijk een V8 lepelen in de Ford GT?

Auteur: , 25 Reacties

Dat klinkt letterlijk als muziek in de oren.

Ford GT '06 - GT '18

Een van de gaafste tuners op dit moment is Hennessey. Ondanks de Texaanse wortels van het bedrijf, houden ze zich niet alleen bezig met Amerikaanse auto’s. Mocht je een Jaguar F-Type R, McLaren 570S of Lamborghini Huracan rijden: Hennessey pakt ze aan voor meer vermogen. Sterker nog, begin jaren ’90 was het eerste project van John Hennessey een Mitsubishi 3000GT. Toch staat het bedrijf bekend om upgrades die ze hebben voor Amerikaanse auto’s. Als er een dikke V8 in ligt, heeft Hennessey een passende oplossing. In het geval van de Ford F-150 SVT Raptor ligt dat anders. In die auto is een V6 EcoBoost gemonteerd. Gelukkig vervangen ze dat blok bij Hennessey door een 750 pk sterke V8, zoals het hoort. Bij een supersized Big Tasty Menu ga je immers ook geen Cola Light bestellen.

Hennessey F-150 Velocirapor V8 '19

Het is een goed idee: een V8 in bouwen in plaats van een V6. Welk Ford product zou eigenlijk een V8 moeten hebben, maar heeft een V6? Ah, natuurlijk: De splinternieuwe Ford GT. Natuurlijk weten we waarom er een V6 in ligt: imago. Dat is de zwaarst wegende reden. De vorige Ford GT was briljant, mede dankzij die 5.4 liter grote Modular V8. De huidige Ford GT is gaaf ondanks zijn V6. Al onze hoop was gevesigd op John Hennessey en de zijnen. Komt er wederom een Hennessey getunede Ford GT net zoals bij de vorige generatie? En leggen ze er een V8 in?

Hennessey Ford GT1000 '07

Diezelfde vraag hield het Amerikaanse Motor Authority bezig. In een interview met Hennessey leggen ze hem de vraag der vragen voor. Helaas is het antwoord: “Nee.” Volgens Hennessey ons het niet mogelijk. Hij heeft zelf een Ford GT Heritage Edition gekocht, maar zit geen enkele mogelijkheid om een 5.0 of 5.2 V8 van Ford erin te lepelen. Er is simpelweg geen ruimte. De Ford GT is deels als straatauto ontwikkeld en deels als raceauto. Het gehele chassis is strak om die kleine V6 heen gebouwd.

Ford GT '18

Hennessey heeft de optie uiteraard overwogen, maar het zou te veel werk kosten. Het gehele chassis en de body (opgetrokken uit peperduur koolstofvezel) moeten dan extreem gemodificeerd worden. Ook als je een gigantische crapload aan geld meeneemt, zal Hennessey er niet aan beginnen, geeft hij aan. Jammer, maar helaas. Overigens is het voor een groot gedeelte auditief genoegen. De Ford GT is standaard geen misselijke auto: de V6 levert namelijk 650 pk. Hennessey geeft op zijn website aan dat upgrades voorlopig niet in het vat zitten:

Hennessey does not plan to offer any performance upgrades for the new Ford GT at this time. It does not happen often, but some cars are not meant to be modified. In our humble opinion, the new Ford GT is one of these cars.

Ford GT25 reacties

Wordt het morgen 30°c en zon? Nee.
@boomhauwer: ligt aan waar je woont.
@str8six: touché, maar je snapt me punt wel ivm dit artikel en de inhoud.
@boomhauwer: uiteraard.
@boomhauwer: je hebt het hier wel over Murica dus zou ik dit niet te hard roepen. Er zal vast wel iemand zijn die genoeg geld hiervoor heeft
@antoombom2000: het klinkt mij als een leuk project voor James Glickenhaus
@boomhauwer: Hier in FL wel hoezo ?
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@woudloper: dat is idd even wonen
Toch mooi wat Hennessey allemaal
Maakt en bouwt. Soms zijn de projecten een beetje als in Forza Horizon waar je de gekste engine swaps kan doen maar dan in Real Life!
Hadden ze met de Venom GT ook geen last van. Ken vrij weinig standaard Lotus Elises waar je zomaar een V8 achterin schroeft.
@gulli:
Maar een Elise heeft geen carbon chassis. Daar kun je dus gewoon je eigen buizenframe tegenaan schroeven zonder de auto te verpesten.
Waarom zou je? De auto gaat er niet beter door rijden. Engineers zijn jaren bezig geweest om een goede balans te creëren en Sjonnie help deze om zeep.. Gaaf Bedrijf verder, want niemand anders pakt het zo dik aan als zij.
Pff over anticli-max gesproken… Daar had trouwens nog wel een linkje naar Max Verstappen in kunnen zitten. Gemiste kans.
@gandini: Max gaat het ook met een V6 moeten doen komend seizoen .. Net als die Hennessy kerel met z’n GT ..
Oeiii.. Dit is wel echt een flinke clickbait titel. Kom op, autoblog, jullie zijn beter dan dit..
@julez: 8 artikelen vandaag waarvan 4 met clickbait-titel bewijzen het tegendeel. Maar ik mag niet meer zeuren over clickbait dus ik geef alleen iedereen die erover zeurt een plusje.
Hallo AB, mochten jullie nog wat inspiratie zoeken voor clickbait-titels en bijbehorende artikelen voor dit jaar dan wil ik jullie hier graag bij helpen:

Wordt Max dit jaar wereldkampioen? ~ Nee.
Gaat BMW toch weer kleinere nieren ontwerpen? ~ Nee.
Gaat Volkswagen sorry zeggen voor hun gesjoemel? ~ Nee.
Komt de atmosferische V12 terug in de F1? ~Nee.
Gaat Willem nou eindelijk zeggen hoeveel zijn zus echt weegt? ~Nee.
Gaat Lincoln dit jaar net zo geniaal/irritant (zelf doorhalen wat van toepassing is) zijn als andere jaren? ~Ja.
Gaat de modellenstrategie van Mercedes nog ingewikkelder worden?? ~Ja.
Gaat AB eindelijk een edit-knop invoeren? ~Nee.
@berlinetta: gaat @berlinetta de helpende hand bieden door een lijstje maken ter inspiratie van clickbait-titels en bijbehorende artikelen voor dit jaar? ~ Ja.
Gaan ze dan eindelijk stoppen met achterlijke clickbait titels op Autoblog?
@reactief: Zonde. Want inhoudelijk best een leuk artikel om Hennesey’s kijk op de Ford GT te lezen.

Persoonlijk vind ik de Ecoboost trouwens prima bij de auto passen. En vind dat je de auto niet echt snapt als je die zou willen vervangen voor een V8. Denk ook niet dat een koper het wilt trouwens. Daar is de auto te duur voor.
Kortom ..
Als een Texaanse redneck zegt “kan niet” .. dan kan het ook echt niet ..
@lincoln: hij lult dus niet uit zijn neck
Ach ipv een Ford Gt maar een camaro exorcist halen. Zag er zelfs in de handen van Captain Slow er extreem goed uit
Klinkt op zich wel logisch. In de F150 is er meer dan voldoende ruimte voor swapjes, in een sportwagen is dat vaak anders. Maar een vermogens upgrade zal echt wel komen hoor. Gewoon omdat het kan….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).