“Geely investeert meer dan 1,5 miljard in sportwagenmerk”

Auteur: , 16 Reacties

Porsche en Ferrari mogen de borst natmaken.

Aan het einde van 2017 wisten we jullie al te vertellen dat Lotus haar pijlen richt op Ferrari en Porsche. Dit zijn zeker niet de minste spelers in de wereld van sportieve auto’s, maar met de nodige financiële steun, te danken aan de nieuwe eigenaar Geely, is dit zeker niet onmogelijk. Onze eigen @willeme wist destijds al te vermelden dat Geely van plan was flink te investeren in de Britse sportwagenfabrikant. Vandaag lijken we een concreet bedrag voorgeschoteld te krijgen.

Volgens verschillende figuren die dichtbij de Zhejiang Geely Holding Group staan, heeft de Chinese autofabrikant tenminste 1,5 miljard Britse ponden over om Lotus nieuw leven in te blazen. De Chinezen, die zich naast Lotus bezighouden met Volvo, Polestar en haar eigen autoproductie, willen het geld investeren in allerlei nieuwe faciliteiten, zoals onderzoek- en ontwerpcentra.

Voordat dit alles gebeurt, heeft Geely voor ogen de huidige Lotus-fabriek uit te breiden en te moderniseren. Hierbij moeten ongeveer 200 nieuwe banen vrijkomen. Blijft Lotus doorgroeien zoals Geely dat momenteel voorziet, dan komt er in een later stadium een tweede fabriek bij. Hiermee hoopt Lotus zich te kunnen wanen in het vaarwater van Ferrari en Porsche.

Het investeringsplan van Li Shufu, Geely’s meesterbrein achter de operatie, is nog niets vergeleken bij het geld dat het Chinese autoconglomeraat in Volvo heeft gepompt. Sinds de overname heeft Geely om en nabij de 10 miljard in Volvo geïnvesteerd. Niet geheel onterecht, aangezien Geely de ambitie heeft zich in de strijd te mengen met Toyota en Volkswagen om de titel ‘Grootste Autofabrikant’ binnen te slepen. (Bron: Automotive News Europe)16 reacties

De bemoeienis met Volvo is tot op heden een goede geleken, als ze het met Lotus half zo goed doen mogen de Britten blij zijn!
Ja! Lotus heeft nog een stuk of 5 á 6 concepts die snel op de markt mogen komen.

https://images.autotrader.com/scaler/620/420/cms/content/articles/oversteer/2017/12-dec/12-11/271850.jpg
@deeberton: en ze lijken allemaal op Chinezen..
@moewat: want alle Chinezen lijken ook op elkaar? 😑
Geely is vermogend genoeg om de daad bij het woord te voegen en heeft met Volvo bewezen dat het weet hoe je een merk met rijke historie er bovenop kunt krijgen zonder de merkwaarden te ruïneren. Klinkt een stuk beter dan dat geklooi van Danny Bahar, die weliswaar mooie concepts liet zien maar verder alleen maar luchtkastelen leek te bouwen.
@Edge: ik hoop alleen wel dat de kwaliteit van Volvo’s hetzelfde blijft als waar ze vroeger om bekend stonden….
@crosscabouter: Ik denk het wel want de verantwoording voor de bouw ligt nog steeds in zweden.
Kan Geely Alfa Romeo niet kopen? Ik heb wel vertrouwen in deze Chinees!
@cloverleaf: dat zou ik idd nog liever zien gebeuren dan een investering in Lotus…
Een opvolger van de Giulietta om mee te beginnen graag.
@cloverleaf: die italianen zijn te eigenwijs….je moet wel willen meewerken met de Chinezen. Dat het met Volvo goed lijkt te gaan ligt ook aan de Zweden, hoor! Met Lotus kan het ook lukken, maar zal al lastiger zijn denk ik…
Goed om te lezen dit zeer goede nieuws. Heb altijd al een zwak gehad voor lotus en ben zeer benieuwd waar ze mee gaan komen in de toekomst.
Mooi thema, die spleetogen van de Lotus..
@dare2think: en dan mooi in het geel!
Wat nou Brexit conspiracy
Terecht, gezien Lotus voor het eerst in de lange geschiedenis zwarte cijfers draait.
Ok

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).