Goedkoop op vakantie? Koop een Lada Camper

Auteur: , 30 Reacties

Goedkoop betekent in dit geval wel dat je niet bijzonder veel ruimte hebt.

Goedkoop op vakantie? Koop een Lada Camper

Dit weekend is juni aangebroken en dat betekent dat we alsmaar dichterbij de vakantieperiode geraken. De afgelopen weken hebben we sporadisch een camper of motorhome meegepakt. In het proces zijn we wederom tot de conclusie gekomen dat die krengen nieuw belachelijk duur kunnen zijn. Tenzij je tweedehands een goede deal kunt vinden, zal je diep in de buidel moeten tasten.

In Rusland blijken ze een alternatief te hebben. Wie simpelweg het geld niet heeft een camper als de Volkswagen Grand California op de kop te tikken maar wél een hagelnieuw apparaat wil hebben, kan aankloppen bij Lux Form. Dit bedrijf, dat gespecialiseerd is in het ombouwen van Lada’s, heeft recentelijk een heuse camper-conversie aan zijn gamma toegevoegd, die ongeveer 15.000 euro kost.

Goedkoop op vakantie? Koop een Lada Camper

Wie besluit voor het schepsel van Lux Form te kiezen, zal moeten rekenen op een bijzonder krappe accommodatie. De camper is namelijk gebaseerd op een kleine sedan, de Lada Granta om precies te zijn. Hierom is de cabine onfatsoenlijk klein, iets dat op bovenstaand schema goed in beeld wordt gebracht. In concrete termen: de cabine is nog geen 2,2 meter lang, iets meer dan 1,5 meter hoog en slechts 1,65 meter breed.

Desondanks heeft het bedrijf een boel in de Granta weten te proppen. Zo heeft hij niet alleen een keuken en een zithoek, we vinden binnen ook een klerenkast, water- en gastanks, een bed, een toilet en een douche. Daarnaast heeft het bedrijf achterop nog een fietsenrek geplaatst, wil je toevallig op pad in een van de pittoreske plaatsjes die je zult bezoeken.

Goedkoop op vakantie? Koop een Lada Camper30 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Leuk dat er 1 slaapplek, en 3 plekken aan tafel
@kuifje: Lada orgy.
@kuifje: tenzij je van de tafel een bed maakt..
Dat is geen vakantie. Dat is afzien.
@str8six: meer features dan in een S klasse, hoezo afzien?
Dus dat is 20~25k inclusief de Granta. Voor dat geld boek ik toch liever 250 hotelovernachtingen.
@dondeboer: restwaarde van de camper er af halen.
@pietertjep85d: 250 overnachtingen buiten ’t hoogseizoen, dan ben ik wel 10 jaar verder. Beetje zoeken, dan moet buiten ’t seizoen 75 euro per nacht prima te doen zijn, dan kom je op max 17500. Dus dan moet die Granta van 10 jaar oud nog 5 a 7k opbrengen. Lijkt me niet heel vergezocht,zeker aangezien ik ervan uit ben gegaan dat je voor ’t camperen met de Lada nergens hoeft te betalen.
@dondeboer: twee totaal verschillende vakanties.. Met een hotelkamer komt nog vervoer er nog bij. Of is vakantie voor jou enkel een slaapplaats?
@flutterby: Fietsvakantie!
@flutterby: want die Granta loopt op water?
@dondeboer: echt niet veel nieuwe camper, voor weinig geld. Ik zou hem oprecht wel willen.
@mikje90: áls ik in de markt zou zijn voor een camper, dan bij voorkeur zo simpel mogelijk, dus dan is deze Granta helemaal zo gek nog niet. Wij gaan meestal met een tent weg, lekker back to basic, al heb ik wel ooit ’t idee gehad om een Daihatsu HiJet om te bouwen tot kampeerauto, maar mn vrouw zag dat niet zitten.
Ik vind hem wel vet hoor! Lekker basic.
Dan haat je jezelf en je geld echt. Ziet er wel geinig uit.
Tis de week van de campers …. welkom bij Camperblog 👍🏻
Leuk bedacht en met een beetje mazzel kun je 100 km per uur halen met zo’n apparaat da’s al beter dan die caravans die met 75 km/h de linkerbaan onveilig maken…
@edward330d: kunnen die caravans vaak niks aan doen hè. Die worden vaak door 1 brok incapabiliteit getrokken.
Ik hou het wel bij de drijvende caravan. Lekker in mijn vrije tijd om 4.30 de langzaamloper starten, en de natuur wakker zien worden terwijl ik geniet van een vers bakje koffie. Fluitende vogeltjes, een langzaam tokkelende motor, geen drukke kinderen, ultieme rust.
Tot om 7 uur het hele circus wakker word, het 19e eeuwse stuk ijzer weer tegen de wal gaat en de drukte los barst. En dat alles voor nog geen 15 euro per dag. Daar kan zelfs geen lada camper tegenop.
@lekbak: maar die bak moet dan niet lekken!
@s62b50: of de dag beginnen met hozen van 4.30 tot 6.55u
Geinig ding, ik zou best zo’n ding willen, stel ik was vrijgezel.
@stationcar: ow? Deze Lada-camper lijkt me anders niet bepaald de chick magnet die je als vrijgezel zou kunnen/willen bezitten…
@rrrobert:
Al was ik vrijgezel, dan hoefde ik geen chick magnet, dan was ik blij met m’n solitaire bestaan 😁
Best netjes van binnen!
1,65m breed
Dat dwarsgeplaatste bed is dus max 165 cm lang.
Ik ben geen dwerg
@polpol33: Exact mijn gedachte. Ik hoop dat er een raampje open kan zodat ik mijn benen buiten boord kan hangen….
Ruim 30 jaar geleden zag je al pick ups met zo’n opbouw rondrijden in Zweden.Dan kun je de auto verder het hele jaar gebruiken om andere dingen te vervoeren.Lijkt me toch iets handiger dan dit vaste exemplaar.
Zou me er prima mee kunnen redden op de camping in Kroatië. Als dat ding op z’n plek staat gebruik je hem alleen voor het n3uken en slapen. De rest van de tijd zit op een terras er voor of in het zwembad. Prima idee dit.
Ziet er wel cool uit 😎
Wat kleintjes en je moet het kopen durven, maar dat ding kost hetzelfde als een Dacia…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).