Gooi de Porsche 911 GT3 RS door de configurator

Auteur: , 28 Reacties

Het is dinsdagmiddag, en de hoogste tijd om een Porsche samen te stellen.

De achtste week van 2018 was een goede voor auto-onthullingen. Van onfatsoenlijk krachtige, langverwachte supercars tot schitterende luxe familieauto’s: we kregen ze allemaal. Afgelopen weekend konden we ons verder verdiepen in al het moois, nadat de configurator van de nieuwe Volvo V60 online kwam. De keuzes waren echter tamelijk beperkt, waardoor de pret ietwat werd gedrukt. Gelukkig heeft de Porsche 911 GT3 RS ons wél het een en ander te bieden.

Nadat je de GT3 RS hebt uitgerust in je favoriete kleur, kun je direct door naar het interieur. Ikzelf koos voor de combinatie van zwart leer en Lizard Green alcantara, omdat het kan. Voor wat betreft de stoelen houden we het lekker puur, simpelweg door de kuipstoelen te kiezen. En uiteraard vinken we het Weissach Pakket (met rolkooi!) dan ook maar aan. De rest van de buitenzijde vullen we met zoveel mogelijk onnodige troep op, om het visuele gedeelte van het brein te stimuleren.

Aangekomen bij de transmissie komen we als Icarus uit de lucht vallen. De high waarin we ons luttele momenten geleden nog bevonden is plots verdwenen, en alles wat achterblijft is de overzoute smaak van zeewater. De oorzaak? De handgeschakelde versnellingsbak is op de GT3 RS geen optie. In plaats daarvan moeten we—geforceerd, welterverstaan—kiezen voor de naadloze PDK-transmissie. Nou, goed dan.

In onze akelige teleurstelling blijven we doelloos doorklikken totdat we de bolide mogen bestellen. Ruim 333.000 euro’s mag het ons volgens de machine gaan kosten.

Zelf doen? Klik hier.28 reacties

Oranje met groen? Prima voor de carnaval.. Nee doe mij een ‘normale’ GT3, al had ik alle centen van de wereld.
@straatzakelijk: Smaak is niet te koop.
@ikschrijfookoverautos: Gelukkig een 6-bak Gt3 met rolkooi, zonder infotainment, zonder airco en cuppakket wel :)
@straatpiraat: haal die handbak maar weg. En Bluetooth is ook wel lekker.
@porschepdk: juist een handbak
@ikschrijfookoverautos: maar goed! Anders kon citroën de boeken sluiten
@straatzakelijk: leuk voor carnaval inderdaad of een gevalletje kleurenblind. 😁
Grappig. Na een aantal keer klikken, kwam ik op een GT3 met TP-package uit.
@berlinetta: I am Cornholio, I need TP for my bunghole!
https://goo.gl/images/yxi56q
Zo graag. Enige 911 die ik zou willen. Qua looks en techniek voor mij de mooiste.
@e34m5touring: Blijft een beest van een auto. Overdreven uiterlijk maar niet té op een of andere manier. Eigenlijk de enige 911 waarbij zo’n taartschep wel mooi staat.
@viezefreddyw: @berlinetta: Het is voor mij toch meer de motor die hem speciaal maakt. Vind de 997 sowieso de knapste 911. Maar met die 4.0l wel echt heel speciaal. Sinds de rijtest van Chris Harris echt fan. Geluid, hoe ie door de toeren gaat etc etc. Echt een beul van een motor. Hou ik van, als de motor zo’n groot deel van de rij ervaring is.
@e34m5touring: Begrijpelijk. Wat ik dan weer niet begrijpelijk vind is dat hij zo’n ding weg deed voor een 599 GTB… En dat zeg ik als Ferrari-gek.
@viezefreddyw: Ja Grigio Silverstone, daar kan ik verder geen mening over hebben helaas ;) En laten we wel wezen, die klinkt ook verdomde lekker!
@e34m5touring: Ja, dat absoluut.

Overigens staat er een GT3 RS 4.0 te koop bij Porsche Centrum Gelderland. 22.000 kilometer achter de kiezen en geen misselijke vraagprijs van 359.900 Euro. Sodeknetter….
@viezefreddyw: Ja en die zullen voorlopig ook niet goedkoper worden. Maar goed, kan altijd nog eens kijken naar een 599 GTB :)
@e34m5touring: Dat is voor mij ook de enige fraaie GT3 RS.
http://www.porsche-code.com/PK4RHTJ1 Vol voor track gaan maar dan met een normale kleurstelling 😁
@pixeltrooper: 33k aan opties :P Maar ben het wel met je eens…
@ardonjr: zo’n weissach package van 18k tikt hard aan hahaha
@pixeltrooper: absoluut lekker! groen met groen en groen, helemaal lekkâh!
Voor €221.000,- heb je de ultieme 911 Carrera 4 GTS mét keramische remmen. Schroef er Pirelli P Zero’s onder en maak een afspraak met de kids van TechArt. Laat zo’n €18.000,- achter bij TechArt en je rijdt letterlijk rondjes om de GT3 RS met de meesturende achteras van de Carrera 4 GTS. Het prijsverschil kan je besteden aan de beste motorolie en heel veel Euro98 benzine.
@iphonistvongates: maar die heeft geen hoogtoerige 4.0!
http://www.porsche-code.com/PKBAC8I6

Hierbij mijn samenstelling. Al mis ik de Touring Package optie? Gave auto maar ik zou ten alle tijden gaan voor een Targa 4S in het donkerblauw met beige interieur. Uiteraard mogen ze me de bovenstaande samenstelling altijd doen voor het circuit ;)
@simonferrari: TP package kan alleen op een GT3, niet op een GT3 RS. Anders zou je waarschijnlijk een GT3 RS krijgen die niet sneller zal zijn dan een normale GT3.
Dan toch maar een Singer!
Wat een onzinnige prijzen allemaal. Vloermatten voor meer dan 100euro. Ventilatieroosters gespoten voor meer dan 200euro. Is toch van de zotte! Maar ach als je genoeg geld hebt..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).