Helemaal het mannetje deze Kerst, met deze Ghibli S Q4

Auteur: , 18 Reacties

Hmm, een luxe wagen, top-spec, en 'Kerstmis'? Dat moét haast wel een item uit de jaarlijkse Neiman Marcus-catalogus zijn.

Maserati Ghibli NM

De oplettende lezer had eerder deze week al dit peperdure modelracebaan-speelgoed uit de catalogus van het Amerikaanse warenhuis voor de 1% voorbij zien komen, maar traditiegetrouw staat er ook weer een bovenmodale auto in de Neiman Marcus-folder van dit jaar.

Weliswaar geen dikke McLaren of Ferrari, maar ook met Maserati’s instapmodel, de Ghibli, kan je voor de dag komen.

Als basis werd de 411 pk sterke Ghibli S Q4 genomen, die vervolgens voor een kleine 20.000 USD aan opties werd opgeplust. Niet geheel toevallig zien we juist dit jaar een Maserati, dat zijn 100-jarig jubileum viert.

Maserati Ghibli

Deze Ghibli neemt een voorschotje op de Ermedinges Zegna (momenteel in conceptvorm in Parijs te bewonderen) met bruin leer, een stemmig grijze lakkleur, Bowers & Wilkins geluid, en een ‘winterpakket’, bestaande uit verwarmde alles in de auto. Ook het velghart is bespoke, en op de middenconsole vind je een genummerde plaque. De prijs? $95.000, een koopje voor de welvarende Amerikaan.

“Ubiquitous German luxury sedans become mere traffic in your presence”, zo kopt de catalogus, die in 2008 overigens nog een BMW 7 Serie in de lijst had staan.18 reacties

Vond dat licht blauwe ook wel leuk staan.

Met al die Autoblog aandacht gaat het wel goed komen met de verkoop doelstellingen dacht ik zo.
Haha, die is net zo “German” als pizza, cappuccino en de maffia ;-)
@escort77: dat viel mij ook. Gelukkig is het geen german.
“Ubiquitous German luxury sedans become mere traffic in your presence”, dat doe je met een Fiat 500 al.
Die achterkant blijft een beetje gek.
If I had the money..
Prachtige auto met een geweldige geluid die ghibli
Voor 20.000dollar aan opties en dan kost deze 411Pk sterke nieuwe Ghibli 95000dollar? Ik heb het niet maar dit lijkt me wel spotgoedkoop.
@Alfarobert: Welkom in the US of A.
lennnb via iPhone app
Wat verschilt zo’n ghibli kwa onderhoudskosten met een BMW 5-serie?
Wat mij betreft echt een no-brainer in zijn segment, de Ghibli. Als ik het geld zou hebben. . . Duitse sedans zien eruit als Robocop wannabee’s op een verkleedfeest naast het perfect zittende maatpak van de Ghibli.
@peugeotgti: altijd dat geëmmer met Duits dit Duits dat… Japan? Lexus, USA? Cadillac? Korea? Niks serieus in te brokkelen, Frankrijk? Niks serieus in te brokkelen. Zweden, ook al niet. Blijft weinig over hè..
@eklasse: Wat de meesten zelfs niet eens beseffen of niet willen begrijpen is het feit dat veel merken niet meer zouden bestaan als er geen Duitse handen aan de pas geweest zouden zijn.
@eklasse:
Tsja de Duitse merken gelden nou eenmaal als de standaard in dit segment. Uit jouw rijtje vind ik een Cadillac het enige redelijke alternatief (ongelooflijk dat ik zoiets nog eens zou zeggen) maar kiezen tussen een Cadillac en een Maserati? Da’s niet eens een keuze voor mij.
@PeugeotGTI:
Als je die Caddy echter tegenover z’n Duitse concurrent zet en je zoekt de beste stuurmans auto dan ben je met de Caddy beter af, als ik de kenners mag geloven..
@eklasse: persoonlijk vind ik een lexus ook fantastisch. Als ik zelf moet kiezen ga ik Voor een Peugeot 607. Ik heb een zwak voor die grote auto.
Als merk gun ik het Maserati zowel de Quattroporte als de Ghibli zijn mooie auto’s, wit of zwart staan altijd wel lekker.
Wat is ie zo heerlijk samengesteld!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).