Helmut Marko: “Max Verstappen wil teveel”

Auteur: , 25 Reacties

Beetje dimmen, Max.

Max-Jos-Monaco

Jaaaa daar is ‘ie weer, ons aller favoriete coureur komt dit weekend aan de start van de Grand Prix van Spanje en dat betekent dat de verhaallijnen van de afgelopen race nog even aangehaald worden. Hoewel dat er in Bakoe best veel waren, was er uiteindelijk maar eentje die er echt toe deed: de touché tussen Max en Daniel. Het was het volgende hoofdstuk in een serie die Max zo snel mogelijk zal moeten beëindigen.

Het is immers inmiddels wel duidelijk: hoeveel krediet Max ook mag hebben bij zijn team en in de paddock in bredere zin, nog een paar van dit soort missers en het begint toch echt pijnlijk te worden voor de Nederlander. Dit realiseert ook Red Bull Berater Helmut Marko zich in gesprek met Sportbild:

Bij de volgende crash zal iedereen Max aankijken. Of hij nou daadwerkelijk de schuldige is of niet. Dat weet hij zelf ook.

Als reden voor de turbulente seizoenstart van MV33 geeft Helmut de hongerige instelling van de jonge coureur op:

Max wil teveel, legt zichzelf teveel druk op. Hij moet leren ook een keer toe te kunnen geven in een gevecht. Met name nu, gezien de hoeveelheid incidenten in de afgelopen races. Hij heeft er moeite mee, maar hij ziet dat nu ook in.

Max’ grootste fan drukt zijn pupil op het hart dat Red Bull de punten inmiddels ook nodig heeft:

We hebben de punten nu hard nodig. De volgende keer moet hij vooraf nog wat beter nadenken over zijn acties. Als het echt moet, dan maar iemand anders voorlaten.

Hoe graag we Max ook op de scherpst van de snede zien knokken met de rest van het veld (en misschien wel vooral Ricciardo), klinkt het ons in de oren alsof Max er goed aandoet een paar keer ‘saai’ naar de finish te rijden. Even de slag opgeven om uiteindelijk de oorlog te winnen. Of moet ‘ie zich nergens wat van aantrekken en toch gewoon gung-ho blijven gaan?25 reacties

Ik begon al ontwenningsverschijnselen te krijgen zonder het obligate Maxnieuws! Dank!
@vonklausenburg: http://www.trimbos.nl
@ikleesookoverautos: Dankjewel, ik loop al bij de psychiater. Het blijkt een morbide verslaving te zijn!
Elke winnaar wil teveel. Dat is het aard van het beestje. Maar het is wel duidelijk dat Max nu ook wat meer aan het team moet gaan denken. Zonder een team achter je wordt nooit geen winnaar.
@ikleesookoverautos: een winnaar….
Max komt er wel, hij is nog maar begin 20!
Toen ik die leeftijd had was ik met andere dingen bezig. Zoveel mogelijk zuipen en naaien….
@rufctr01: en daar ben je zo goed in geworden dat je nu kleermaker met een leverprobleem bent? 😉
@soes750: hahaha nee, geen problemen, geen kleermaker geworden. En ja, ik ben er ook ‘gekomen’!
@rufctr01: vraag is dan natuurlijk: “ ben jij “er” gekomen?
@rufctr01: vandaar die deflatie in jeansbroeken toendertijd..
@rufctr01: in de F1 gaan ze niet rustig afwachten tot hij een keer gaat presteren. De wereld wacht niet op Max. De kansenput is niet bodemloos.
Iedereen moet eens stoppen met zeuren. Willen we spektakel zien? Dan krijgen we dat te zien en wordt 1 vd hoofdrolspelers teruggefloten, omdat de belangen te groot zijn. En zo gaat de sport kapot.
@lekkerlinksrijden: nee lekker iedereen van de baan afrossen die meedoet om de titel, dat is lekker..
@lekkerlinksrijden: Niet als winnaar eindigen, maar ergens in de top 10 levert nog altijd punten (lees: $$$) op. Een DNF voelt het team dus ook financieel.

Snap wel wat je bedoelt. Een optocht willen we niet zien. Maar een (mislukte) actie met een DNF als gevolg al helemaal niet.
Ik vond bij de start in baku al dat hij rustig aan deed alleen tijdens de race heerlijke gevechten helaas met zn teammaat
Ik ben vooral benieuwd waar @jaapiyo die bodemloze put aan beeldmateriaal van Max heeft staan.
@rynnus: op Max’ insta account ;)
Zou wel lachen zijn als hij een keer tijdens de race een ronde in tegengestelde richting gaat rijden, gewoon omdat het kan en om de azijnzeikers een hak te zetten.
@alcantara: F1 spookrijder!!! Goed voor zijn carrière!!!
Ben benieuwd wat er gezegd wordt, als hij elke volgende race ‘gewoon’ als 6e finisht. Of 5e als hij een keer geluk heeft.
Dit noemen ze in het peloton telefoneren. Marko begrijpt het niet. Of juist wel????
Misschien moet Max rustig aan doen en regelmatig aan t team vragen of het rustig genoeg is? Is this boring enough you think?
“Are you guys as bored as I am right now?”

“Hey did I see a girl topless in stand nr 2?”

Can you check if the tires are not getting cold?

“How many points do I get for saving fuel?”

“Come on, can somebody please tell a joke or something?”

“Are we there yet?”
Waardeloze vent, zit in zijn genen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).