Hiermee keert Alfa Romeo terug naar de F1

Auteur: , 46 Reacties

Tadaa!

Alfa Romeo is na een aanzienlijke periode van 30 jaar eindelijk terug in de Formule 1. Het Italiaanse automerk is voor het seizoen van 2018 een partnerschap met Sauber aangegaan en presenteert vandaag haar bolide. Met Charles Leclerc en Marcus Ericcson achter het stuur zullen ze het de competitie lastig proberen te maken.

De C37, zoals de Alfa Romeo Sauber dit jaar heet, krijgt dankzij de samenwerking de nieuwste Ferrari-motor achterin, waardoor ze hoogstwaarschijnlijk competitiever zullen zijn dan afgelopen jaren. Door financiële perikelen kon de renstal zich geen geüpdate versie van de krachtbron veroorloven, waardoor ze eigenlijk weinig tot geen kansen maakten. Nu dat verandert, lijken hun kansen groter.

Dat niet alleen, want de Alfa Romeo Sauber heeft ook op aerodynamisch gebied flinke stappen gezet. Van wat we momenteel uit het beperkte aantal foto’s kunnen opmaken, lijkt de wagen veel meer in te zetten op een goede aerodynamische basis, waardoor ze ook in de bochten niet gemakkelijk achter zullen blijven. Met name de sidepods zijn enorm smal, met als doel de auto zo gestroomlijnd mogelijk te maken. Nadeel hiervan is dat de motor makkelijk oververhit raakt, wanneer alles niet werkt zoals het zou moeten. Of ze alle struikelblokken weten aan te pakken, moet uiteraard nog maar blijken.

Hiermee keert Alfa Romeo terug naar de F1

Voor teambaas Frédéric Vasseur is het in ieder geval duidelijk: het team heeft genoeg werk aan de winkel om zich weer in het middenveld te mengen, in plaats van onderaan het veld te bungelen.

“Our target ahead of 2018 is clear: We have to catch up with the field and continue improving our performance during the course of the season. We have put lots of energy and commitment into the development of the C37. I want to thank our partners and fans for their continuous support. The return of Alfa Romeo to Formula 1 sets another milestone in the team’s history, and I am proud that such a historical brand has chosen us for their return to the sport. We are eager to start the 2018 season as the Alfa Romeo Sauber F1 Team.”

Nu maar hopen dat ze het waarmaken. Mochten er dit jaar prijzen worden gegeven voor fraaiste livery, dan wint Alfa Romeo Sauber met afstand.

UPDATE: Alfa Romeo Sauber heeft inmiddels de volledige gallery de wereld ingeslingerd, dus die hebben we erbij gezet.

UPDATE 2: video46 reacties

Mooie auto zeg!
De looks heeft het al, nu hopelijk ook de prestaties. Ik gun het ze wel.
Mooi! Hopelijk kunnen ze aanzienlijk beter meekomen dit jaar. Ze hebben in ieder geval wel 1 aardige coureur nu…
Verdorie wat is foto 4 lekker, heerlijk kontje!
Omdat er Alfa op staat wordt ie nu al bewierookt.. Vind ‘m vrij saai..
@str8six: pardon? scheer je weg! ga je mond spoelen! emotieloze accountant!.. :’)
@lekkaah: lol. Omdat Alfa me niets doet ben ik emotieloos? Grappig. Staar je vooral niet blind. ;-)
@str8six: Without heart we would be mere machines!
Was sarcasme trouwens..
@lekkaah: 😉 No worries mate
@str8six: ha ha , omdat er Alfa op staat, precies ze mochten een sticker plakken op een auto waar niet eens één onderdeel made by Alfa in zit.
@str8six: inderdaad, al dat wit maakt hem saai.
Ik vind de livery wel een tandje ouderwets eigenlijk. Force india reed een jaar of tien geleden ook al met een soortgelijke livery.
@piquet1986: ik denk dat het ook nog lastig te onderscheiden zal zijn van bijvoorbeeld de bolides van Haas.
Ik vind het een fraaie livery. Niet overdreven veel gekkigheid of sponsoren er op, hou ik wel van. Foto 4 is wel erg lekker. Heerlijke kont zo met de lekker brede achterbanden. Zo te zien hebben ze ook wat uitgespookt met de uitlaat.
Kleine correctie. Het leek even anders maar de uitlaat is toch rond.
Dikke Billen, 5 Reeten
@boksbeugel: dacht het zelfde ouwe reaguurdee
Ziet er uit als een zeer fraaie livery. En als ik het goed zie hebben zij al iets geprobeerd met de halo qua areo zoals goed the zien op foto 9 en 10. Ben benieuwd of de andere hier meer zullen volgen, wat natuurlijk wel te verwachten is. Ik kijk uit naar volgende week om ze allemaal in volledig ornaat in actie te zien.
Mag ik foto 4 nomineren voor AJ-foto van de maand?
Ik vind ‘m wat te wit. Maar ja, ze moeten natuurlijk onderscheid maken met de Fezza’s die naar verluidt dit jaar helemaal rood worden.
Wil je alles van een auto kennen dan moet je een Alfa Romeo aanschaffen vertelde eens een garagist.
Er gaat zoveel aan haperen dat je alles zelf moet leren repareren. Hopelijk is dit nu ook niet het geval.
@speedie: wel goed voor de technische kennis van de coureur dan, als ze dergelijke hybride systemen kunnen fixen, kunnen ze iedere auto aan
Ik had op zijn minst een fraai alfa hart in het midden verwacht. Met een kentekenplaat aan de zijkant uiteraard.
Ik snap dat ze het rood moeten beperken om niet teveel op Ferrari te lijken maar ik had toch graag wat meer Rosso Comp en minder wit gezien. Verder best een knappe livery. Hoop dat het wat wordt met ze. Ik heb nog een plekje op m’n achterruit bewaard voor de Alfa/Sauber sticker.
@e34m5touring: Saubers kleur is gewoon wit. Tenzij er beter betaald wordt gaat het dus geen andere kleur worden. Verder kun je op een rode achtergrond minder duidelijk sponsoren kwijt.
@kenju: Ik zeg ook enkel dat ik het mooier zou vinden. En Ferrari heeft weinig moeite om haar sponsoren op een rode auto te plakken, dus daar ga ik niet in mee.
@e34m5touring: Het is niet hetzelfde rood en ook niet zo mettalic als de Sauber.
De hele tijd tegen die glimmende paal van de HALO aankijken, om kierewiet van te worden. Hoe lang zal het duren eer die matzwart wordt gespoten, in ieder geval de achter- en zijkanten… ?
Wat ik niet begrijp, met zo’n lelijke witte halo, is dat de F1 coureurs niet en masse hebben gezegd dat ze weigeren met zo’n teenslipper te rijden. Of is de weerstand en de eensgezindheid niet zo groot als in deze panelen?
Gaaf!
@dutchdriftking: Dit hebben ze wel degelijk gedaan. Daarom is het vorig jaar uitgesteld. Het zijn vooral de teams en daarmee ook de coureurs die ook laakbaar zijn geweest in het opperen van alternatieven. Dingen als het aeroscreen kwamen pas in de laatste fase en toen kon het niet meer in degelijke vorm ontwikkeld worden. De organisatie wilde perse een oplossing, en zo is de halo dus een ding geworden. Ongetwijfeld in combinatie met een leuke deal tussen de fabrikant en organisatie met commercieel interessante voorwaarden, zoals dit ook met de KERS/MGU-K-uitvoering gebeurd is.
Me had het stoerder gevonden als Alfa weerhet toerwagenveld had opgezocht of iets met de 4C had gedaan in reesuitvoering.
Natuurlijk pure marketing voor Alfa, want hier staat gewoon weer een Sauber-Ferrari. Het Alfa Romeo logo was al weer een tijdje terug in de F1, zat namelijk al op de Ferrari de laatste jaren.

Mooie auto en livery maar niet de mooiste van dit jaar tot nu toe, vind ik. Die gaat toch echt naar de tijdelijke livery van de RB14.
En voor het 2de jaar op rij vind ik de Sauber weer een mooie auto
@rob5nismo: Moeten met een concours de elegance meedoen en niet met een race, winnen ze misschien een prijs.
@toniominestrone: met mooi zijn.alleen red je het niet nee
Ik heb echt al zin in de tests en het eerste wedstrijd weekend
Wanneer een spotter een foto schiet van een Fiat Barchetta met Ferrari stickers weten we niet hoe snel wij de eigenaar hiervan moeten neersabelen, in feite gebeurd er hier hetzelfde, komt allemaal erg sneu over, je naam verkwanselen aan een F1 ream wat al jaren aanmodderd in de achterhoede, maar ja, het eens zo sportieve merk moet toch wat.Bij gebrek aan beter zullen we maar zeggen.
@toniominestrone: was een stuk goedkoper om te kopen dan, pak m beet, Haas bijvoorbeeld 😊

Maar idd, op de stickers na is er echt helemaal niets Alfa aan die auto. Tenzij ze ineens met twin-air gaan rondrijden ofzo
Er komen vast nog meer stickers van sponsoren op de wagen. Alleen hoop ik van niet want wat is die wagen clean zeg <3
Laten we in ieder geval stoppen dit een Alfa Romeo of een comeback te noemen.
Dit is een Sauber-Ferrari C37 (de 37ste auto waarbij de C staat voor Christine, de vrouw van oprichter Peter Sauber-Ferrari) met Alfa-stickers. Deze stickers zorgen voor extra korting (financiële bijdrage) voor het verkrijgen van een 2018-spec Ferrari-motor (technische bijdrage).
Er is geen sprake van de koop van het team, zoals destijds door BMW. Daarnaast zal er waarschijnlijk geen F1-waardig personeel van Autodelta (heet Alfa’s sportafdeling nog zo?) rondlopen.
En voor wat betreft de kleur. Tsja… Tussen 1979 en 1985 waren Alfa ook amper rood. Veel jaren Marlboro en niet te vergeten Benetton-groen. Had zelf graag minder wit gezien. Misschien deze kleur rood icm een schema zoals Prema Power dat afgelopen of dit seizoen hanteert in de F2. Desondanks een nette couture.
@schiedam79: sorry voiture, niet couture. Spellingcontrole…
1 woord, geil. zelfs de halo ik gok dat ze boven Williams gaan staan
Kan iemand mij vertellen wat aan deze auto met Alfa Romeo te maken heeft? Buiten de naam op de motorkap…
@piston: of het Alfa personeel verantwoordelijk is weet ik niet zeker, gerucht gaat dat er aardig wat personeel aan het werk is gezet. Feit is wel dat de wagen er voor 2018 erg anders uit ziet dan het simpele ontwerp van 2017. Qua aerodynamica is er dan ook veel werk gezet volgens de experts op de YT filmpjes die ik bekeken heb. Bovendien is het vernieuwend en dus geen kopie van de 2017 Ferrari, die van 2018 moeten we nog afwachten ;)
Vind het erg saai met al dat wit.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).