Hoezee, James Bond rijdt toch niet elektrisch!

Auteur: , 20 Reacties

De vierde bevestigde James Bond-auto is tevens de laatste, en de Rapide-E staat er niet tussen.

Gevonden, de allerlekkerste DBS Superleggera

Of je nou jong, oud, boeken- of filmliefhebber bent of niet, de naam James Bond doet je vast een belletje rinkelen. Binnenkort is het weer tijd voor een nieuw avontuur in de filmreeks. Door het budget van de film kan alles tot in de laatste kleine details uitgekiemd worden: ook de autokeuzes. De vorige film bevatte een epische achtervolging door Rome met een Aston Martin DB10 en een Jaguar C-X75, twee concept cars. Ook in de nieuwe film mag James Bond plaatsnemen in de bestuurdersstoel van een paar lekkere auto’s. De vier ‘sterren’ zijn wel allemaal Aston Martins.

We beginnen met wat we weten. Een Aston Martin V8 Vantage uit de jaren ’70, bijvoorbeeld. Niet de meest iconische Aston Martin, maar wel een mooie afwisseling van de andere auto’s waarin Craig Bond op het witte canvas verschijnt. Een iets verrassendere toevoeging is de DB5. Ondergetekende zou toch gezworen hebben dat de auto in de film Skyfall nogal doorzeefd werd, de brandstoftank incluis. Of het dezelfde is weten we niet, dat zou zelfs in de wereld van films een beetje apart zijn.

Via Apple Pay kun je ook een Aston Martin kopen

De derde is eveneens verrassend op een hele andere manier: de Aston Martin Valhalla. Deze middenmotor-supercar die net onder de Valkyrie valt is bevestigd voor productie, al is er nog geen productiemodel. Net zoals de C-X75 en DB10 dus: gewoon omdat die op het witte doek verschenen en realistisch leken, betekent niet dat je in april al een Valhalla kunt kopen.

Voor de vierde zijn er twee gedachtes die nu door je hoofd schieten: de milieulobby wilde JB007 in een Rapide-E forceren. Die ecologisch verantwoorde knipoog kan de franchise goed doen. Een andere gedachte die niet heel vergezocht is, is de vorige week geïntroduceerde DBS GT Zagato. James Bond in een knotsgekke zes miljoen kostende auto? Klinkt als iets wat de elegante agent zou doen.

Nee, het wordt simpel gehouden. De vierde auto waarin we Bond zullen zien is een ‘gewone’ Aston Martin DBS Superleggera. Het huidige topmodel van de ‘normale’ AM-range is een perfecte combi van elegantie en sportiviteit, de auto is JB op het lijf geschreven. Of het de DBS ‘On Her Majesty’s Secret Service’ is? De tweet van Aston Martin lijkt te suggereren dat het om de reguliere DBS gaat. Als je die wil, moet je hem dus zelf kopen.

James Bond: No Time To Die komt uit op 3 april 2020. Het is de 25ste film in de reeks en naar verluidt de laatste film met Daniel Craig als Bond.20 reacties

Uitstekende keuze. Hopelijk ook in die fantastische groene kleur. Wel met klassiek zilveren wielen natuurlijk.
@dutchdriftking: Volgens mij is dat Viridian Green, een doorontwikkeling van Aston Martin Racing Green. Prachtige kleur inderdaad!
@jochempie: Zou goed kunnen. Het Aston Martin Racing green is toch nog een tikkeltje mooier, maar het is echt fantastisch. Mocht ik er ooit eentje kunnen bestellen, dan sowieso die kleur.
@dutchdriftking: Ik ook. Als ik m’n MX-5 een keer wil laten overspuiten, wordt het die kleur.
@jochempie: Een MX-5 overspuiten, ga je dan niet ver over de dagwaarde heen? Wellicht een wrapje in de juiste kleur?
@dutchdriftking: Niet een originele NA met weinig kilometers, die gaan al richting de 10k.
@jochempie: Haha, klopt, maar na het spuiten is hij niet meer origineel :P. Ik denk Wel dat het heel gaaf kan zijn.
Iemand heeft het einde van Spectre niet gezien.
@sralracer: Skyfall?
@sralracer: Oh, yes. That old thing is taking quite a bit of time. Mind you, there wasn’t much left to work, only a steering wheel. I believe I said, “Bring it back in one piece,” not, “Bring back one piece.”

Ik wordt altijd hebberig van zo’n V8 Vantage. Misschien niet het meest iconisch, maar toch wel een ontzettend toffe auto.
@reactief: inderdaad! Ondergewaardeerde auto.
@vroaaaaaaaaaar: Ja, toch stijgen de prijzen wel wat. Uiteraard na dit artikel even gaan autoscouten :)
Wat is de DBS op de header een ontzettend prettige verschijning. Zou mooi zijn als hij zo in de film komt.
Met wat gaat de slechterik dan rijden? Met zoveel power onder z’n kont, kan de bad-boy niet in een 2pk afkomen.
Off-topic: Bad Boys 3 komt uit op 17 januari 2020!
@ericc: Meestal een Jaaaaag
@ericc: moet dat geen duitse auto zijn? Daar rijden de slechterikken vaak in, zowel in engelse tv series als in (oudere) Bond films.
Wat een wanstaltige auto. Die grille…. En mensen maar klagen over bmw en audi. De grill is op deze auto al helemaal ver buiten proportie.
Hihi
Vroegah was een Aston een understated, klassieke GT. Nu een flashy vehikel waarin 007 natuurlijk nauwelijks geheim in kan opereren. Heb de Daniel Craig bondfilms altijd de verreweg slechtste gevonden uit de hele reeks.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).