Aston Martin bevestigt nieuwe James Bond auto’s

Auteur: , 15 Reacties

De Britse Uber-dandy krijgt weer discreet vervoer toegewezen. Oh, nee. Toch niet.

Al sinds ik een kleine Willem ben, kijk ik graag naar James Bond films. De combinatie van Britse humor, spanning en actie zijn al jarenlang een beproefd recept. Het enige wat ik vroeger niet kon rijmen, en nu nog steeds niet eigenlijk, zijn de auto’s die Bond tot zijn beschikking krijgt.

Je zou denken dat een geheim agent in dienst van ‘MI6’ probeert niet al te veel aandacht te trekken. Toch acht zijn Quartermaster (‘Q’) nodig dat hij in de meest opvallende auto’s rijdt. Eigenlijk was de BMW 750i uit Tomorrow Never Dies nog het meest gepast. De laatste James Bond film, Spectre, maakte het echt veel te bont. Het ging om een achtervolging tussen een geheim agent en een huurmoordenaar. Dat zijn beide beroepsgroepen waarbij je het liefst undercover door het leven gaat. Maar welnee: Bond reed door de straten van Rome in een Aston Martin (die nog uit moest komen in een oplage 10 exemplaren) en een oranje Jaguar hypercar, dat het prototype-stadium nooit ontstegen is.

Land Rover - Jaguar - James Bond - Spectre

Enfin, genoeg gezeurd. We gaan toch de nieuwe James Bond film kijken en het begint met goed nieuws: Aston Martin keert terug. Aston Martin heeft bevestigd dat er drie modellen in de film te zien zullen zijn. Uiteraard keert de iconische DB5 terug. Die maakt gelukkig af en toe zijn opwachting in een Bond film. Ook de V8 Vantage uit The Living Daylights zal te zien zijn. De derde Bond-car is de Aston Martin Valhalla. Overigens zijn er ook sterke geruchten over een vierde Aston Martin, een Rapide-E.

Aston Martin Valhalla '20

Mocht de naam Valhalla je niets zeggen, dat wordt naam van de nieuwe ‘medium’ hypercar, onder de Valkyrie. De auto begon zijn carrière als RB-003 tijdens de Salon van Genève. De Aston Martin Valhalla mag dan wel onder de Valkyrie gepositioneerd worden, met de prestaties zal niet veel mis zijn. Net als de auto van Max Verstappen beschikt de auto over een V6 turbo met elektromotoren, goed voor een gezamenlijke output van 1.000 pk. De naam van Bonds nieuwe auto is dus eerder bekend dan de nieuwe Bond-film waarin die zal verschijnen. De film die nog wordt aangeduid met de werktitel ‘Bond 25‘, zal in April 2020 te zien zijn in de bioscoop.15 reacties

Logische keuze, die Valhalla. De Valkyrie is stiekem natuurlijk veel toffer, maar we hebben allemaal de filmpjes van de diverse automotive youtubers gezien. Het is zelfs met een beetje fantasie onmogelijk om snel in die auto te springen en weg te racen als je achter een schurk aan moet of moet vluchten voor die schurk. Bovendien zal de cockpit ook iets groter zijn, waardoor er meer ruimte is voor gadgets en geflikflooi met de Bond girl.
@edge: precies
De Vulcan zou natuurlijk de enige jamesbondhistorischverantwoord zijn.
@deeberton: hier nog een Bond fan! Ik zeg Thunderball

Heb een paar jaar geleden zo’n Vulcan gezien bij de luchtmachtdagen. Mooi apparaat.
Goed dat het niet de Valkyrie is, die is zowaar lelijker dan de Mutipla en Yaris Verso.
@mashell: Oeeeeee .. !!!
@mashell: Wanneer heb jij in je ogen geprikt?
@antoombom2000: dat is een mogelijke oplossing om de lelijkheid van de Valkyrie niet meer te kunnen zien. Het is een indrukswekkende wagen maar visueel een absolute mislukking, walvis neus, enorme gaten in de portieren, voor, midden en achter secties totaal niet in balans.
Bond is een gentleman spy, daar hoort een gentleman racer bij.

Veel belangrijker nog; krijgt Max wegens sponsorverplichtingen nog een cameo in de film?
@gulli: Zal wel een gave stunt zijn, al is het maar als iemand die auto’s haalt en brengt
@dieselkameel: valet bij zijn hotel in Monaco die er als een idioot mee vandoor gaat 😄
@gulli: Haha ja om vervolgens te crashen
Tja, het is nu eenmaal enorm goede reclame voor het merk…
Maar nu mag de badguy ook wel een hele snelle auto krijgen, anders is het niet heel geloofwaardig als ze een achtervolging hebben en Bond de badguy maar net kan bijhouden terwijl de ander een aston cygnet heeft
Toch vind ik een super GT een betere auto voor een onze gentleman-spy. Die nieuwe Superleggera had mijn inziens beter gepast bij het imago van Bond, maar marketing-technisch snap ik wel dat ze de Valhalla naar voren schuiven aangezien de DBS al een tijdje op de markt is en de orderboeken voor de Vahalla volgens mij nog niet zo lang open zijn.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).