Horner: Gasly vergelijken met Verstappen is oneerlijk

Auteur: , 10 Reacties

Dat is iets minder druk op de ketel voor de Fransman.

Christian Horner

Eigenlijk is het de blamage van het jaar. Red Bull met satelliet-opleidingsteam Toro Rosso had even niet zo snel een vervanger klaar toen Daniel Ricciardo aangaf volgend jaar voor Renault te gaan rijden. Gasly, die het niet onaardig doet bij Toro Rosso (met 29 punten) mag daardoor promoveren naar het ‘A-Team’. Dat er nu geen geschikte kandidaten zijn om de Toro Rosso zitjes op te vullen, zou eigenlijk niet mogen gebeuren. Enfin, volgend jaar rijden er dus twee jonge honden voor Red Bull. Gasly komt uit 1996 (net als de Lotus Elise) en Verstappen uit 1997 (net als de Alfa Romeo 156).

Onwillekeurig ga je die twee uiteraard met elkaar vergelijken, maar volgens teambaas Christian Horner is dat niet eerlijk. In een interview met Motorsport legt hij het duidelijk uit:

Ik denk dat het een hele uitdaging voor hem wordt, maar dat hij er wel klaar voor is. Hij komt immers uit hetzelfde opleidingsprogramma als Max en we geloven dat Gasly het grootste aanstormende talent is. Hij verdient absoluut een kans in de Red Bull en we verwachten grote dingen van Gasly volgend jaar.

Christian Horner tempert de verwachtingen wel een klein beetje. Als hem gevraagd wordt of hij dat vanaf de GP van Australië al verwacht, plaats de Brit een kleine disclaimer:

Ik denk dat Max op dit moment in bloedvorm is. Hij is nu het grootste talent in de Formule 1. Het is duidelijk dat Ricciardo nogal tekort kwam op Verstappen tijdens de kwalificaties, maar hun snelheid tijdens de races kwamen behoorlijk overeen. We moeten Pierre natuurlijk wel even wat tijd gunnen en geven om te kunnen wennen aan het team en de auto.

Toch heeft Horner veel vertrouwen in de Fransman:

2018 was zijn eerste seizoen in de Formule, maar hij heeft al een paar puike races gereden zoals Hongarije, Bahrain en Monaco.

Waarvan akte.10 reacties

Ik hoop voor Gasly dat hij geen 2e Kvyat wordt. En ik hoop voor Kvyat dat hij geen 3e Kvyat wordt. Want 3x zo’n klap op de kloten is voor niemand leuk.
@e34m5touring: Sommige mensen betalen ervoor.
@gebakkenei: scrambled egg’s 😉
@gebakkenei: dat weet jij dan weer 😂
Met die naam hoop ik dat hij het haalt in de F1. Want in de formule E gaat GAS het niet redden…
@nicolasr: padum, tssss!
Denk dat Gasly sneller dan Ricciardo is… In kwalificaties
2019 Wereld titel strijd tussen Verstappen en Leclerc met Hamilton en Vettel als outsiders.
Gasly en Bottas vullen de top 6.
@hzw: het is zo jammer van die schuiver van Vettel in Duitsland, daarmee was het kampioenschap gedaan. 2018 had het verhaal moeten worden van de strijd tussen Hamilton en Vettel. Als Verstappen minder agressief het jaar start en Honda een fijne motor weet te bouwen maakt ie zeker een kans. Leclerc: dat is nog maar de vraag. Rijden bij een topteam is duidelijk anders dan het rijden bij een team aal Sauber. Vettel en zeker Hamilton zijn volgend jaar niet uit te vlakken.
@HZW: lijkt me sterk dat RB met Honda al zover is dat er in 2019 om de titel meegedaan kan worden… zou leuk zijn, maar ik verwacht ongeveer gelijke prestaties vergeleken met dit jaar. Wordt gewoon weer een Ferrari/Mercedes feestje denk ik, helaas.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).