In beeld: Porsche 992 Turbo, bijna naakt

Auteur: , 39 Reacties

Goedemorgen!

In beeld: Porsche 992 Turbo, bijna naakt

De nieuwste generatie van de Porsche 911 wordt ondertussen alweer een flinke tijd onderworpen aan tests. Hierdoor hebben we verschillende versies van de 992 in beeld gekregen. Echter, nagenoeg iedere keer dat het apparaat op de plaat wordt gezet, is hij beplakt met stickers en camouflage om niet teveel weg te geven. Ditmaal is dat anders, want een of andere durfal heeft de nieuwe Turbo voor de lens kunnen krijgen. Waar Instagram allemaal wel niet goed voor kan zijn.

Op de pagina van ene t_schleicher doken zojuist een tweetal kiekjes op van wat lijkt op de nieuwe 911 Turbo. En dan hebben we het ook daadwerkelijk over de Turbo, niet over de Turbo S. Naar verluidt moet laatstgenoemde weer geleverd worden met centerlocks, in plaats van een handvol schroeven zoals bij dit model het geval is.

Wel mag duidelijk zijn dat ook de nieuwe 911 Turbo (rijtest) weer een gruwelijk dik apparaat wordt. Afgaande op deze foto’s durven we zelfs te zeggen dat Porsche de auto een nog sportiever, agressiever exterieur heeft gegeven dan voorheen. Overal waar je kijkt zul je iets scherper lijnwerk zien. Daarnaast oogt het achterwerk groter dan eerst en zijn ook de luchtinlaten in omvang toegenomen. Dit wordt benadrukt door het feit dat de achterwielen een maatje groter lijken te zijn dan de units vóór, zoals we dat voor het eerst zagen op de 991.2 GT3 RS.

Al dit uiterlijk vertoon moet de prestaties van de Turbo doen weerklinken. Een commenter in regenjas heeft ons inmiddels ingefluisterd dat de ‘gewone’ turbo 640 pk krijgt en de ‘turbo S’ nog dertig peerden extra onder de kap heeft. Beide moeten die power dan halen uit een 3.8 liter grote zespits boxer, die -goh- kunstmatig beademd wordt met een hoge FiO2.

Wellicht komt er naar voorbeeld van de Pana turbo ook nog een versie met hybride systemen op de markt. Hoe dan ook zal het eindresultaat vast weer een fantastische sloper van Autobahnen worden.39 reacties

Wow, die achterzijde is echt enorm opgeknapt tov de gewone 992 zeg! Valt me niet tegen.
De Turbo zal 640 pk krijgen, de Turbo S 670 pk (500 kw).
@FlowMotion: jeejtje
@amgmerc: inderdaad, benieuwd of er nog een normaal tuningpakketje voor beschikbaar komt. Voor de 991 zat het al rond deze waarden (tuningupgrade).
Was sexy, blijft sexy.
Dik!
Toch leuk zo’n spiegelbeeld foto. Lijkt het net of je als eerste autowebsite ook n foto hebt van andere zijde van de auto;)
Is hetzelfde plaatje, alleen is het 2e plaatje gespiegeld….. kijk maar naar de letters achterop
Poeh word de 992 toch nog een fraaie 911👌🏼
Ja. Kom maar door.
ernom geslaagd als je het mij vraagt
Lijkt net ongespoten metaal ipv gespoten plastic ..
@lincoln:
Haha, ik kan je bijna horen huilen van jaloezie. Wat doe je hier eigenlijk? Moet jij je “diepe inzichten” niet delen op anti-autoblog.nl of iets dergelijks. Ik heb wel een beetje met je te doen. Zo verdwaald in een moderne wereld, waarin auto’s niet meer allemaal van puur staal worden gemaakt en elke die dag gewoon starten. Ach ja? Vroeger was alles beter..
Lekker zeg!!
Basismodel heeft toch ook al een turbo 🤨
@thomasthomas: die idioten zijn zelf van plan van een taycan turbo te releasen…
@trolle: hahaha een Belg die de ingenieurs bij Porsche idioten noemt…de ironie!!🤣
Bij naakt heb ik toch een andere voorstelling..
Supergave auto!
porsche
sche = no
@grrrrommmmm: dat is die zeker
640PK / 670PK gaat echt nergens meer over, ben benieuwd hoe deze zal rijden.
Kwijlen….. niet normaal dit
t_schleicher = Turbo_Sluiper. Ofwel de vieze man in de regenjas.
Zo knapt het kontje goed op!
@dutchdriftking: kontje?! Iets met understatement van de hoogste orde! Een lelijke disproportionele obstinate overhang, vind ik een iets meer omvattende omschrijving van deze enorme reet
Wat een unit
Lekkere BILLUUUH, nee ziet er hartstikke fraai uit laat die GT3 RS maar komen
Dik zo. Voorwiel is wel een beetje ielig zo, maar kan ook aan de foto liggen
Moddervet!
Achterzijde niet slecht, voor langs zij is wat minder spectakel (lees: iel). Ff wachten op de officiele persfoto’s.
Affengeil!
Weer hetzelfde modelletje, ontzettend saai!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).