Is deze Audi Supercar welkom?

Auteur: , 21 Reacties

Achterkant ziet er in elk geval fine uit.

Dit weekend staat er weer een ouderwetse Klassieker klaar: de 24 uur van Le Mans. Het is de oudste nog gehouden race op de autosportkalender. Al sinds 1923 strijden coureurs en fabrikanten om de eer. Het zal niemand van jullie ontgaan zijn dat sinds 2000 er een team ietwat dominant aanwezig was: Audi.

Het merk met de vier ringen heeft in de periode van 2000 tot 2014 bijna elke keer gewonnen. In 2009 was Peugeot met de 908 HDI FAP te sterk, terwijl in 2003 de bloedmooie Bentley EXP Speed 8 op het hoogste schavot stond. Van die laatste zou je kunnen zeggen dat het een halve Audi was, want op de koets na waren de auto’s grotendeels identiek. Het succes van de Le Mans auto’s heeft mede geresulteerd in de Audi R8 (die zijn conceptleven begon als Audi Le Mans quattro) en de naam deelt de sportwagen van Audi met de R8 LMP racewagen.

Harstikke leuk natuurlijk zo’n R8, maar het is in basis natuurlijk een Lamborghini Gallardo (of Huracan) met een paar afwijkingen. In tijden dat AMG met iets heel bijzonders komt en Aston Martin ook zijn messen slijpt met de Red Bull hypercar, waarom doe Audi niet mee? De gedachte klinkt gekker dan dat deze eigenlijk is. Met merken als Porsche, Lamborghini en Bugatti in het gamma moet er voldoende techniek voorhanden zijn om met een raszuivere hypercar op de proppen te komen.

Waarschijnlijk had Milen Ivanov hetzelfde idee. Het resultaat is een buitenissige hypercar met duidelijk herkenbare trekjes van de Lamborghini Veneno, Bugatti Chiron en de huidige R8. Naast elkaar zitten zal waarschijnlijk niet lukken, wellicht achter elkaar. Leuke details zijn de bizar platte buitenspiegels (of zijn dat gewoon vleugels?), de carbonfibre achterkant en het retro Audi beeldmerk.

Wat zeggen jullie: maken of kraken? Laat het weten in de comments.21 reacties

Hij doet me een beetje denken aan de Citroën GT Concept. Hij lijkt er heel erg veel op zelfs.
@berlinetta: Inderdaad, van zowel voor als achter.
Vooral op het ontwerp zonder kleur zie je het heel goed.
Buitenspiegels werken volgens mij als camera. Iets wat je op heel veel concept-cars ziet. Via een scherm in je dashboard kijk je dan via ‘je spiegels’. Daarom zijn ze zo ‘plat’.
Doet me denken aan die Aston Martin… zal dan de toekomst zijn zeker…? Het heeft wel wat, zeker de achterkant is mooi, de voorkant is wennen…
Gaat mijn antwoord veel uitmaken?
Wat mij een klein beetje zorgen baart is het feit dat er steeds meer “supercars” er zo uit zien.
AMG Project One en Aston Martin Valkyrie zijn dan bizarre megaturbosnellepkkanonnen en dan komen ze wel weg met zulk soort ontwerpen. Dat maakt ze vet. Dus ik hoop dat, mocht Audi deze bouwen, dat het ook een megaturbosnellepkkannon wordt. Zou het meer dan jammer vinden als dit op de weg verschijnt met dezelfde performance als “slechts” een Huayra. In dat geval zou die er ook uit moeten zien als een Huayra, of een Lambo, of whatever.
De huidige R8 heeft de looks naar zijn performance, net als de Project One en de Valkyrie. Maar ik hoop niet dat de toekomst de looks is van Project One/Valkyrie met de R8 performance
Ik vind de wielen veel te groot, wat voor onbalans in het gehele ontwerp zorgt. Verder moet Audi lekker zelf weten wat ze doen.
Gewoon een blank canvas waar je ieder logo op kunt plakken. Als je er een Lada-logo aan hangt is het de nieuwste hypercar van Lada. Op de led-koplampstreepjes voorop na zie ik geen enkel onderdeel dat een link legt met Audi.
@gulli: Die ledstreepjes lijken zelfs nog wel erg veel op die van de Model X.
@berlinetta: nou dan hebben we helemaal geen link meer :P
Al heet ie Trabant, elke supercar is wat mij betreft welkom.
Vind het origineel van Citroën dan mooier
De productieversie zal wel een chiron met Audi grille worden.
Erm, oke… Misschien praktisch dingetje hoor, maar… Hoe stap/klim je er in?
KRAKEN
Chiron met andere bodykit?:p
Het lijkt wel een plat geslagen LMP1 auto
Le Mans de oudste race? Nee, de Indy 500 sinds 1911.
Paar Gumpert badges erop en in productie 😜
Gaaaaap
Maar heeft Audi zelf iets te maken met dit virtuele karretje?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).