Klassen gaat vol dictator op de Rolls-Royce Phantom

Auteur: , 23 Reacties

Voor zover het origineel dat nog niet was.

“De Rolls-Royce onder de (categorie spullen)”. Wat je daarmee wil zeggen is dat een product in zijn categorie zo opulent en majestueus is, dat het absoluut tot de top van zijn klasse behoort. Niet geheel verrassend heeft Rolls-Royce daarom een naam hoog te houden. Want de Rolls-Royce onder de auto’s moet natuurlijk een Rolls-Royce zijn. Het zou een beetje absurd zijn: “De Bentley Mulsanne, de Rolls-Royce onder de auto’s.” Wat doet Rolls-Royce om zo goed mogelijk hun titel te behouden? Auto’s bouwen zoals de Phantom.

Al decennialang is de Phantom het topmodel van Rolls-Royce, en daar wordt écht geen cent bespaard. Dan heb je het over het beste leer ter wereld, het beste hout en metaal ter wereld om dashboards van te maken: bij de Phantom wordt zelfs de klimaatbediening met leren knopjes gedaan. Oftewel: niks verder te wensen. Mag ook wel, voor een flinke zes ton of nog meer. En voor die nog meer kun je ook nog opteren voor de versie met lange wielbasis. Dan heb je het over een slee van zes meter(!) lang. Beenruimte zat en sowieso de langste van je straat. En natuurlijk de eindeloze personalisatiemogelijkheden. Je wil niet uit je raam kijken en bij de buurman dezelfde Phantom op de oprit zien staan.

Goed, een opulent prijskaartje, een riant ruimteaanbod en een resultaat wat op basis van die informatie geen kattenpis is. Klinkt inderdaad als de Rolls-Royce onder de auto’s. Dus als je iets wil aangeven dat nog beter is dan het beste in zijn categorie, gebruik dan vanaf nu de term “De Klassen onder de (categorie)”. Want het is Klassen die weer eens hun magie loslaat op een toch al vrij luxueuze auto. De Klassen-Cullinan kennen we al, dit keer is de Phantom aan de beurt. De Duitse luxefirma maakt van de Phantom een stretched limousine.

Rolls-Royce Phantom limousine

Zoals verwacht werd er kosten noch moeite gespaard. De lengte is toegenomen met 1,05 meter, waarmee je nu met meer dan zeven meter Phantom op pad bent. Niet alleen dat, de auto is ook nog eens bepantserd. In de categorie B7 moet je toch wel een half artilleriebatterij op de Phantom afsturen om hem en/of zijn inzittenden pijn te doen. Ook mag je nu genieten van LED-sfeerverlichting, een multimediasysteem met Bluetooth en Wi-Fi of de welbekende tv om je Xbox op aan te sluiten.

Je komt niet goedkoop weg met de Phantom van Klassen. Het bedrijf wil drie miljoen euro(!) voor de limo vangen. Dan moet je wel echt paranoïde zijn. Of een dictator, waarmee deze Klassen Phantom een soort nieuwe Mercedes 600 Grosser wordt.

Rolls-Royce Klassen23 reacties

Absurd, belachelijk echt over the top, maar het staat hem wel. Een van de weinige waar je denkt dat het “normaal” is.
Das Boot
Hij kan het hebben.
Heb je zo’n ultra luxe slagschip, zit je tegen twee klapstoeltjes aan te kijken. Altijd jammer van die verlengde voertuigen…
@brammetjedeb: jij hebt foto’s van het interieur?
@gwnbmw: wedje leggen dat er klapstoeltjes inzitten? Is vrijwel altijd bij die verlengde en gepantserde bakken. Moeten twee gorilla’s met oortjes bij kunnen zitten.
@brammetjedeb: Daar kun je gewoon zelf voor kiezen, er zijn ook andere opties.
@dracae: dat zal trouwens wel, als je maar betaalt…
Wie koopt dit nou daadwerkelijk?
@poes: hotels, casino’s en een paar Russische en Chinese zakenmannen. Maar ik kan mij niet voorstellen dat ze meer dan 5 van dit soort auto’s verkopen.
@e550: Vandaar de hoge prijs. Stukje ontwikkelingskosten wegwerken in een handvol exemplaren.
De eerste klant heeft inmiddels een order geplaatst , hij komt uit Noord Korea and all we know is , his name is Kim
@slickrick: Kim North Korea? De exotische zus van Kim Holland?
“Sfeer-led verlichting”… is toch een beetje als een “integere politicus”
@janjansen: tot een aantal jaar geleden zou ik je helemaal gelijk geven: tegenwoordig zien leds er echt goed uit. Check bv. het tuincentrum met de huidige led kerstverlichting.
Ze zullen bij Klassen de orderportefeuille voor de komende 5 jaar wel in no time vol hebben…

Want deze Rolls Royce wordt gewoon per dozijn verkocht. Je kan als dictator natuurlijk niet hebben dat je collega uit het naastgelegen Afrikaanse ontwikkelingsland er meer heeft dan jij.
Het is en blijft een lijkwage. lelijke auto voor veel te veel geld
Zo te zien is de fotoshoot in Albanië ….
@frank2b: echt amateuristisch, kleurenspel slaat nergens op, en dan al niet te beginnnen over het logo van klassen. Autos kunnen ze wel maken, de rest zou ik uitbesteden aan iets anders.
@frank2b: complimenten aan de Albanese strooiploeg. Die weg naast dat huisje/kerkje.schuurtje is echt bijzonder strak schoon.
Nou vooruit. Doe er maar een paar.
Fantastisch toch?! Je ziet de dictator al uitstappen. En het ziet er zo op de plaatjes zo goed uit, dat je je afvraagt waarom Rolls Royce dit zelf niet aanbied….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).