Koop deze Kever met 33.000 km van de eerste eigenaar

Auteur: , 32 Reacties

Kijk, daar kun je nog even mee vooruit.

Auto’s hebben een maximale levensduur. Helemaal financieel gezien. Op een gegeven moment kosten de onderdelen en reparaties meer dan dat de auto waard is. Dus na een jaartje of 15 tot 20, nu 7 eigenaren en een tonnetje of 3 op de klok vind een auto zijn weg naar eeuwige verroeste jachtvelden.

Natuurlijk zijn er voldoende auto’s die worden gepreserveerd. Dure sportwagens, exclususieve limousines en eandere exoten kennen een aanzienlijk langere levensduur. Sterker nog, het gros wordt veelal gestald in omstandigheden waar een Utrechtse student jaloers op is: schoon, gestoffeerd, warm en droog. Een Ferrari 250 GTO, Rolls-Royce Silver Wraith of Porsche 911 Carrera RS 2.7 zul je nog tegen komen. Maar de gewone gebakje? Op een sportieve variant zie je die bijna niet meer.

Volkswagen Kever 1200 '73

Maar niet getreurd! We hebben er eentje voor je gevonden. Het betreft een heuse Volkswagen Kever 1200. De auto komt uit 1973 en is gespoten in de typische jaren ’70-tint: oranje. Dat was toen nog gewoon een heel normale kleur voor op je vehikel.

Volkswagen Kever 1200 '73

Natuurlijk kom je weleens een Kever tegen op de diverse internetsites, maar deze is net even wat bijzonderder dan de meeste. De auto is namelijk origineel Nederlands. Jazeker, deze auto is nog op de trein naar Pon in Leusden gebracht. Maar dat is niet het enige, de auto heeft maar één eigenaar gehad. Jazeker, je leest het goed. De vorige eigenaar was ook de eerste eigenaar. Interesse De advertentie bekijken kan door hier te klikken.32 reacties

Verdorie zeg, het broertje van mijn oude kever. Mijne had het kenteken 28-AT-08
@mk2tim: Almeer een achternichtje, maar alvast een leuk moment dat men merkt dat de wagen dezelfde dag werd ingeschreven.
Ziet ze nog absurd weinig ..
Maar dat komt omdat er niet veel geproduceerd zijn denk ik ..
@lincoln: ze zijn allemaal opgekocht door een stelletje proleten die ze vervolgens hebben laten platslaan. Die hebben ze binnen de vriendenkring onder de noemer 911 weer van de hand gedaan. Vandaar.
@n0zem: Je hebt het helemaal, zo is het gegaan, ze hebben er links en rechts wel een carburateurtje opgezet.
@wimof: en bij de meesten van 3 blokjes twee gemaakt.
Tja, van deze klassieker zijn er zoveel dat geen hond er naar om kijkt…
@dutchdriftking: Oh vandaar dat alles voor 1965 in goede staat al meer dan 7500 euro kost. Niemand die die dingen wil hebben inderdaad… Om over vroege ragtops, ovalen en brillen nog maar te zwijgen.
@airc: Deze is van 1973, daarvan zijn er zat en is dus niet geliefd. Een 1955 bril is een heel ander verhaal.
Nostalgie, staat synoniem voor het rijdt voor geen meter naar moderne maatstaven en je wil er zeker geen ongeluk in krijgen, de kreukelzone ben jij
@lekkerlinksrijden: Veel beter dan een Renault Twingo van de eerste reeks.
@wimof: ik had het over moderne maatstaven
@lekkerlinksrijden: Oom van me heeft wel een stuk of tien keer een ongeluk gehad met een Kever. In een sloot gereden, van de dijk af en een paar keer over de kop, achterop een dikke Mercedes geknald en ga zo maar door.

Hij heeft er niks aan overgehouden. Alleen een beetje een scheve neus omdat de naaf van het stuurwiel toch net iets steviger was.
@moveyourmind: dan heeft hij zijn engeltjes wel verbruikt nu denk ik
@moveyourmind: zo, de man zal het niet makkelijk hebben op familie BBQ’s 🙄
@lekkerlinksrijden: Ik ben inderdaad de kreukelzone
Mijn kleuterjuf had zo’n ding in deze kleur.
@crashingduke: die van mij ook! 😱
@crashingduke: Ik had een kleuterjuf in deze kleur..
@crashingduke: ik had een kleuterjuf… het komt allemaal wel heel dichtbij zo
@cupsport: ik heb ook wel eens iets van dichtbij meegemaakt…..
@cupsport: er staat er eentje pal voor m’n deur!! Wat moet ik nou doen ???!!
Jeugdsentiment!

Heb je mij weer met mijn vroeger, maar vroeger had een tante er precies zo één. Ze maakte helemaal de blits met haar oranje kever. Was ook een enorm praktische auto. Als mijn broer en ik een kinderfeestje hadden gingen we altijd ergens heen. En in die Kever pasten net zoveel kinderen als in de aftandse Passat van mijn ouders, wel een stuk of zes, zeven. Kon toen nog allemaal.
@moveyourmind: Met twee in de bak achter de bank, waar is de tijd, weg,verweg zelfs.
De lol van deze auto ontgaat mij, afgezien van het karakteristieke ontwerp, nog steeds
Heb ondertussen de foto’s van de advertentie bekeken, het zijn niet die, die we nodig hebben voor we er 7950€ willen voor betalen.
@wimof: Ik heb nog geen 5 cent over voor je Nederlandse taalvaardigheid…
Het is ook Belgische taalvaardigheid , is altijd wat anders en vooral zijn we niet zo cassant.
@wimof: ik moest cassant googlen.. 🙈
@phevtreb: croissant
Is al gereserveerd!
Shit die oranje van mij is een jaar of 30 geleden voor 200 gulden naar de sloop gegaan… zo rot als t maar kan. Wel mooie tijden in beleefd!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).