Koop het stoffigste kerstcadeau van de jaren ’60

Auteur: , 17 Reacties

Deze klassieke Duitser heeft zich decennia verstopt in een Nederlandse schuur.

Wie kerst ook maar enigszins viert zal zich ongetwijfeld herkennen in het onverklaarbare verlangen naar het openen van cadeaus. Ondanks dat de consumptiemaatschappij zich tegenwoordig op een all-time high bevindt, blijkt het dat ze er vroeger ook wat van konden. Het kaakje van Drees wordt met de vondst van deze nagenoeg originele Porsche 912 op meedogenloze wijze tot kruimels gestampt.

Origineel betekent in dit geval ook daadwerkelijk origineel, want hoewel de auto in zijn jaren geen stevige renovatie heeft gezien om hem te personaliseren, is er vrijwel niets uitgevoerd om de auto te preserveren. Precies zoals je van een oprechte barnfind zou verwachten! De 912 is na ongeveer 30 jaar in onaangetaste staat gevonden, ergens in een Nederlandse schuur.

De bolide was oorspronkelijk een kerstgeschenk van vrouw tot man—doe mij ook zo’n sugar mama—op kerstavond in 1965. De eigenaar heeft er vervolgens ruim twintig jaar van genoten; hij reed er zo’n 45.000 km mee. De auto werd vervolgens om onbekende redenen aan ene Mr. Grooters verkocht in 1986. Deze man is in dit geval, bij gebrek aan betere woorden, de ‘boosdoener’. Grooters reed de wagen in drie jaar tijd tot zijn huidige tellerstand van 50.137 km. Hij liet zijn wagen ergens in 1987 onderhouden, waarbij hij zelfs een speciale coating liet aanbrengen om roest tegen te gaan, om hem vervolgens twee jaar later in een schuur te dumpen.

Gezien de coating zijn werk niet bijzonder goed heeft gedaan, verwacht RM Sotheby’s ook geen recordbedrag te vangen voor de inmiddels minder populaire Porker. De tegenhanger van de 911, die over twee cilinders minder beschikt, zal zo tussen de € 40.000 en € 70.000 op moeten leveren. Nog steeds een aardige som geld voor een wagen die al jaren het daglicht niet gezien heeft, maar liefhebbers zullen er ongetwijfeld het nodige geld aan uit willen geven om er hun volgende projectauto van te maken.

UPDATE: nadat de auto in Parijs is geveild blijkt dat het oorspronkelijk een kerstgeschenk was van Prinses Beatrix naar Prins Claus. Klik HIER om meer te lezen over de achtergrond van de Porsche 912.17 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Die prijzen tegenwoordig…. €40000 tot €70000,- wat een gek er voor geeft! Voor een hoop vastgeroest staal. En dan steek je er nog etterlijke tienduizenden in en kom je tot de ontdekking dat je door de eerste de beste Kia eruit wordt gereden
@robbie123:
Ja, want dat is waar het bij deze auto’s om draait . . .

° zucht °
@amghans: Het draait idd meer om de show-factor dan om het daadwerkelijke rijplezier met zo’n ding, want dat is ver te zoeken.
@robbie123: En het alsnog geen “record bedrag” durven te noemen.
5 jaar geleden denk ik ongeveer, was ik bij een toen nog bestaande en bekende Porsche specialist en die had destijds een leuke 912 staan.
Was een hele nette, blok had een revisie gehad en verder was ie waar nodig aangepakt.
Geen concourstaat, niet over gerestaureerd maar geen problemen en gewoon een net ding.
Met garantie en al, laten we het houden op instappen en wegrijden niveau.
Daar moesten ze rond de 20k voor hebben meen ik me te herinneren.

Maar hier is het inderdaad echt wat de gek er voor geeft.
Die 70K bestaat simpelweg uit de RM Sotheby`s premium a10K, de Barnfind premium a 10K, unrestored a 10K, Barndust included 10K etc….
@robbie123: ben je net 16 geworden?
@e550: nee, in juli 57 geworden….
Echt weer erg veel geld voor zo’n ding.
Daar gaan nog heel wat manuren kosten om dit tot oude glorie terug te brengen. Als het zover is, hopelijk géén teleurstelling. Een vermogen uitgegeven voor het toenmalige instapmodel met maar vier cilinders en een top van rond de 175 km/h. Ook het geluid klinkt teveel naar VW Kever. Ik heb meer bewondering voor de zakenman die iedere dag zijn kilometers maakt in zijn 718 Cayman.
Omgekeerde rollen.
Deze meneer Grooters moet adviseur in parkeer-methode worden. Dit is volgens mij zo’n beetje de enige 911 (912 ok) zonder stuurslot die de afgelopen jaren niet gejat is!
@gregorius: ik weet er veel meer die nooit gejat zijn.
Niemand wil een 912. Ieder
912jes worden snel populairder. Maar zo’n wagen met zo’n laag stof zo geënsceneerd tussen zulke stapels dozen parkeren samen met een barnfind verhaal geeft aan dat je meer op romantische investeerders richt dan op serieuze kopers.
@mashell:
Hey!
Hij heeft wel de felbegeerde Kangourou koplampen!
https://goo.gl/images/2HGqxj
Mooie basis om een Singer van te maken!
@broapp: die worden op basis van een 993 gebouwd
@polpol33: Singer is altijd o.b.v. een 964.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).