Lexus RC F: het nieuwe wapen van de politie in Dubai

Auteur: , 37 Reacties

De hermandad van Dubai heeft weer een alleraardigst pk-speeltje aan de line-up toegevoegd.

Het moge inmiddels bekend zijn dat de politie in Dubai ter promotie en vermaeck geregeld de straten doorkruist in heftige supercars. Geen eenmalige kitwagens, zoals hier in Nederland, maar functionele politievoertuigen met guns en zwaailichten. Daarbij moet wel gezegd worden dat ze voornamelijk als PR-middel dienen, en niet snel voor een achtervolging ingezet zullen worden. Desalniettemin groeide Dubai’s politievloot in korte tijd uit tot de meest indrukwekkende ter wereld.

De nieuwste toevoeging is de met een 5.0 V8 uitgeruste Lexus RC F, die zich met 477 pk prima staande weet te houden in het powercoupésegment en in 4,5 seconden op de 100 km/u zit.

Daarmee bestaat Dubai’s politieauto line-up nu uit de volgende auto’s:

Video van de Lexus RC-F in het witgroen van de sterke arm der wet vind je HIER.37 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Meer ook omdat er nauwelijks criminaliteit Is. Of je moet de achtervolgingen uit MI en f&f meetellen ;)
Ironisch eigenlijk. Al die supersnelle auto’s putten hun (zo goed als enige) bron van inkomsten in rap tempo op.
@redneckdarian: ik denk dat je nu doelt op olie, maar dat is nou juist 1 van de dingen die er heel weinig zijn in Dubai. Olie en andere natuurlijke grondstoffen zijn vooral in de omringende landen te vinden zoals Abu Dhabi.

OT: toch wel een hele vette auto, die we helaas in Nederland niet zullen gaan zien
@bueno: hoezo zullen we hem niet in NL zien?
@mitta86: prijstechnisch en zie de mensen maar uit hun BMW M3/M4 te krijgen. Het zal echt wel een goede auto zijn en ikzelf vind hem er ook nog goed uitzien, maar “wij” kopen dit soort auto’s niet.
@bueno: voor mensen die iets bijzonders willen met een atmosferische V8 is dit interesanter dan een M3/4, een RS 4/5 of een C63.
@bueno: ik heb het even opgezocht en Dubai heeft idd veel minder olie dan omringende landen. Hoewel hun economie wel is begonnen met olie. Nu is het nog maar 2% volgens Wikipedia
@bueno: Nope klopt, Dubai wordt volledig onderhouden/betaald door olie uit Abu Dhabi. Maar als de olie daar op is gaat de geldkraan in Dubai dus ook dicht. En dat gaat gebeuren, niet morgen of binnen 3 jaar maar het gaat er binnen tig jaren van komen.
@FB_1043467391: daarom proberen ze ook het toerisme groot te maken.
@bueno: volgens mij moet jij een lesje topografie krijgen! Abu Dhabi is net zoals Dubai de verenigde Emiraten……
@borro4: oke, misschien had ik Dubai en Abu Dhabi geen land moeten noemen maar een staat of emiraat. Beter?
@redneckdarian: haha die gasten zijn superslim. Waarom denk je dat Dubai is gemaakt? Ze weten dat de olie vroeg of laat op is. Dan hebben ze Dubai om op terug te vallen.
@ghost: en waar gaan ze dubai van onderhouden dan? Welke geld?
@casperfcb: welk*
@casperfcb: het geld wat ze uit toerisme krijgen. Die enorme projecten zoals het palmeiland, de wereldeilanden en de burj khalifa doen ze niet voor niets. Trekken steeds meer en meer bezoekers naar hun land en ik kan er over meepraten, het is supergaaf wat ze daar gemaakt hebben. Ben er in 2012 geweest en zou zo weer teruggaan in 5 jaartjes. Het groeit daar enorm snel en je ziet het, ze proberen er ook echt wat van te maken met hun trekpleisters. Niet alleen de gebouwen, maar zelfs hun wagenpark
Ter promotie van wat eigenlijk??
@ohoogeveen: Geen vrouwen op de weg.
@fmgarcia: vrouwen mogen daar gewoon rijden
@545e60: ja das waar idd. Saudi arabie en nog een land niet. Welke ook alweer?
Dit is wel een van de meest bruikbare als het tot een achtervolging mocht komen..
Je zou je als agentje bijna gestraft voelen als je dit vergelijkt met de rest van het lijstje.
@tupperware: Klopt, criminelen stoppen in totale shock bij het zien van zoveel lelijkheid. Wat dat betreft een prima keuze..
@tupperware: Wat een Bullshit, 477 pk en Rwd wat wil je nog meer.
Dat wordt leuk voor de M4 eigenaren!
Lekker een beetje spelen met die RC F
@jrmpower24: zoveel scheelt het niet met de m4. Als er een betere bestuurder in zit in de lexus dan in de m4 Is gebeurt met de bmw.
@rolov: Met een betere bestuurder zijn een hoop dingen sneller hoor. Ik heb meegereden in mijn eigen A3 diesel op Spa, met een DTCC coureur achter het stuur, die reed een 335i sedan volledig zoek. Niet echt een goed vergelijk.
@E34M5Touring: ik probeer eigenlijk te zeggen dat er nauwelijks verschil in zit kwa rijeigenschappen. De lexus Is er nog niet want de m4 Is de benchmark maar de volgende generatie lexus bmw wordt spannend.
@jrmpower24:Ja want een M4 rijdt rondjes om een RC-F.
@healey: ? Ik bedoel gewoon dat een M4 veel sneller is
@jrmpower24: nee dat Is hij zeker niet.
@rolov: whaha o nee? Waarom niet?
Er staat ook al een test op youtube waarbij de M4 keihard, heel gemakkelijk bij de RC F wegtrekt. Verbaast me totaal niet. De nieuwe M modellen van BMW hebben veel meer pk dan BMW opgeeft. En wacht maar op de filmpjes van GTBOARD. De M4 is echt een stuk sneller.
Is er nog een baantje vrij?
Niet eens een g-klasse 6×6 voor in de zandbak?
Ja joh. Doe maar erbij hoor. Geen stress
Doe mij dan toch maar een one 77
Opvallend genoeg koos Matt Prior van AutoCar voor de lexus RC-F ipv de M4. Mooiere balans, beter voorspelbaar opende limiet en geweldig qua comfort, afwerking en sound.
Toch wel een heel gaaf ding dit!
Best wel gave livery voor de pliesie daar!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).