Loodzware SUV krijgt ‘Sport’-badge

Auteur: , 20 Reacties

Tuurlijk, als er 'Sport' op staat, dan is het sportief.

Cadillac Escalade Sport Edition '19

De Cadillac Escalade is een Guilty Pleasure op wielen. Alles is eigenlijk hopeloos fout aan de auto. Hij is te groot, niet verfijnd genoeg, de motor is ouderwets en het is vooral uiterlijk vertoon. En toch wil ik er eentje. Die 6.2 V8 is nog een krachtpatser met karakter en dankzij de tientraps automaat verrassend zuinig. Ze zijn lekker compleet uitgerust en rijden in een Escalade is een ervaring waardoor je je onoverwinnelijk gaat voelen. Op de lange termijn is Escalade rijden goedkoper dan een riante coke-verslaving, dus op alle vlakken is het eigenlijk een topper.

Vandaag, tijdens de LA Autoshow, komt Cadillac met de modelupdates voor 2019. Vooralsnog is er niet veel anders aan de derde generatie Escalade. Wel komt er een nieuwe uitvoering, de ‘Escalade Sport Edition’. Dat klinkt nogal tegenstrijdig, net zoals ‘light’ roomboter. Bij de Escalade Sport Edition is het overigens voornamelijk uiterlijk vertoon.

De grille, raamlijsten en het chroomwerk aan de achterkant zijn nu allemaal ‘Gloss Black’. Ja, je gaat dus extra betalen om je auto er goedkoper uit te laten zien. Het idee is niet nieuw, BMW doet het immers al jaren. De beiers noemen het dan ‘Shadow Line’. Pfwordiece de resistance voor de Escalade Sport Edition zijn de 22″ lichtmetalen velgen, die voor de gelegenheid in ‘Midnight Silver’ gespoten zijn.

Ook in het interieur word je verwend. Zo is er een 12,3 inch infotainment display standaard, evenals een verwarmd lederen stuurwiel. De voorstoelen kun je ventileren voor koeling of juist verwarmen voor een hete bips. Op de achterbank is er enkel verwarming beschikbaar. Er is slechts één motor leverbaar en die is briljant: een 6.2 liter V8 met 420 pk. Voor wie dat te weinig is, kan bij Hennessey terecht. De Escalade Sport Edition kan geleverd worden met achterwielaandrijving of vierwielaandrijving. De auto is begin 2019 leverbaar.20 reacties

Een Escalade hoort wat mij betreft zoveel mogelijk chroom te hebben en zo hard te glimmen dat alle eksters in de buurt spontaan klaarkomen. Ik zou dit ‘Sport-pakketje’ dus even overslaan.
@berlinetta: dan worden het seksters 😜
Ik dacht dat range rover daar patent op had. Aan die range rover sport op Discovery basis was ook werkelijk niets sportief. Zo uniek is die caddy dus niet. Toch zou ik deze (of de gmc/Chevy versie, ik ben niet zo kieskeurig) toch graag nog ooit eens willen hebben. Heerlijk spul. Ik hou dan ook niet zo van sportief
Ik heb altijd een hete bips…
Er zijn toko’s die het een shooting break coupe zouden noemen ..

Met iAMGay puffoomans extra hard plastic opsmuk sportpaketjuuuuh ..
@lincoln: ik weet echt niet of jij geniaal bent of dat ik medelijden moet hebben met je .. en nee ik ben niet hoger opgeleid ..
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@henk_he: en wat is een “Pfwordiece de resistance”? 😂
Kom kom, wandelen is ook een sport…
En misschien om ter meeste hotdogs per minuut eten ook.

Alhoewel misschien valt dit ding in de klasse sumo worstelen
Frikkin’ nice. Hoogstwaarschijnlijk verhuis ik in maart 2019 naar USA. De Escalade staat op de shortlist. Mijn vrouw heeft de Escalade al afgeschoten, nadat we deze in de file hier in NL zagen maar het is denk ik gewoon even wennen.. ;-)
@Papageno: Je moet ‘m in zijn natuurlijke omgeving zien.
@crashingduke: parkeerplaats van het voetbalveld?
@3rotorboi: Amerika . De q7 zag ik toen hij net uit was in Miami. Dat leek een 3 serie vergeleken met wat daar allemaal rijdt. Terwijl het hier een gigantische auto lijkt /leek
@3rotorboi: parking van het American Football Stadium? Absoluut.
@Papageno: Diversity lottery gewonnen? ;)
@jbeer: neen, mijn werkgever bood de mogelijkheid om een paar jaar voor ze in Massachusetts te gaan werken. We (vrouw en kids ook) hebben er zin in.
Als dit al een sport is, dan kan ik niet wachten op de Corolla Hybrid sport!
Sport verwijst niet naar de suv maar naar de tennisbal die ze op de trekhaak steken.
@shiva: nee dat doen ze niet in Amerika. Eerder een american football.
Staat veel beter zo zonder al dat chroom. En eeuh: Pfwordiece

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).