Man leeft in 2035, gebruikt Tesla Autopilot vanuit bijrijdersstoel

Auteur: , 52 Reacties

PARDON?

Man leeft in 2035, gebruikt Tesla Autopilot vanuit bijrijdersstoel

De toekomst is nu, verdomme! Terwijl er nog bijna maandelijks incidenten voorvallen waarbij automobilisten door het falen van de zelfrijdende systemen verongelukken, besloot een optimistische Brit het nieuws aan de kant te schuiven, om zijn naar rust verlangende brein te bevredigen. We kunnen het hem amper kwalijk nemen; de Brit leeft immers in de toekomst. In zijn tijdperk zullen dergelijke nieuwsberichten waarschijnlijk niet eens meer bestaan.

De 39-jarige Bhavesh Patel had zijn gechauffeurde droomrit probleemloos af kunnen leggen, ware het niet dat hij door een andere weggebruiker was gefilmd had nadat hij van stoel was gewisseld. Waar de meeste weldenkenden personen simpelweg de instructies volgen en netjes de handen aan het stuur houden, had Patel lak aan de waarschuwingen en bleef hij rustig in de bijrijdersstoel zitten. Diezelfde rust zou echter snel verdwijnen, want de beelden werden op social media geplaatst en naar de politie gestuurd. Hierop kreeg Patel een uitnodiging van de rechtbank.

Het oordeel was helder als de zon op klaarlichte dag. De onderzoekende agent, PC Kirk Caldicutt, noemde zijn acties “grossly irresponsible [that] could have easily ended in tragedy“. Patel bleef er nuchter onder en wuifde zijn gevaarlijke gedrag af als onnozel en dwaas. Sterker nog, hij nam zelfs even de tijd om zich lovend uit te laten over zijn Model S.

Hoe je het ook wilt bestempelen, de rechter kon er niet om lachen. Patel kreeg een rijontzegging van achttien maanden aan zijn broek en mag de komende tijd niet minder dan 100 uur aan taakstraf uitvoeren. Daarbovenop werden de administratiekosten van 1.800 Britse ponden zijn kant op gestuurd.

Als toeschouwer vraag ik me vooral af hoe in hemelsnaam Patel het precies voor elkaar heeft gekregen de auto rijdende te houden. Door de waarschuwingen veelvuldig te negeren kan de Tesla de Autopilot functies immers uitschakelen, omdat de auto beseft dat het systeem wordt misbruikt. Wellicht dat Patel het systeem wist te kraken middels een vrucht.

Met dank aan iedereen voor de tips!52 reacties

Rijontzegging? Passagiers ontzegging was meer op z’n plaats geweest!
Als Tesla failliet gaat, mist autoblog 85% van zn nieuwe content.
@loserboi932: Nee hoor, er is nog altijd Max!
@alfapeter: en afrojack
@loserboi932: *COMPLOT*

WIJ zijn stiekem verantwoordelijk voor 98 procent van de ongevallen. Driekwart van de redactie bestaat uit hyperbegaafde tech-aapjes die Autopilot onklaar maakt, mensen omkoopt debiele rotzooi uit te halen of Tesla aandelen laat shorten. Oh, en Elon is onze marionet.
@ikschrijfookoverautos: @autoblogger = elon?! Illuminati confirmed
@shibby: Na een aantal borrels komt zijn Afrikaanse accent langzaam maar zeker naar boven en begint hij dingen als “ek wil die wêreld oorneem” en “daar sal in die toekoms ’n verstandskorf wees” uit te kramen. Erg gênant.
@ikschrijfookoverautos: Zet ie zeker ook meteen Die Antwoord snoeihard op ?
@loserboi932: vergeet fundablog niet
Dit is voorgevallen in mei 2017. Goed dat hij is gestraft.
@amg65: Interessanter voor AB om over te schrijven is het rapport van Sandy Munro, je weet wel dat filmpje op Autojunk “oude journo zeikt model 3 af”. (https://www.autojunk.nl/2018/02/ouwe-journo-zeikt-de-teslas-model-3-af). Iedereen heeft het hier immers over de belabberde kwaliteit van Tesla’s en het ‘falende’ productieproces. Lijkt mij dus relevanter om daar objectief wat dieper in te duiken.

Motor Trend heeft kort wat punten uit het rapport mooi samengevat. (http://www.motortrend.com/news/tesla-model-3-teardown-deconstructed-3/).

Onderaan het artikel ook een reactie van Tesla op een aantal punten. Indien dat zo is, en alle ‘panel gaps’ nu al met 40% zijn verbeterd t.o.v. eerdere ‘builts’, gaat het volgens mij wel de juiste kant op. Ook het feit dat qua (batterij)technologie en andere componenten van de aandrijflijn Tesla enorme sprongen heeft gemaakt in relatief korte tijd t.o.v. de Model S/X is , aldus Munro.

Meneer Munro vertelt in deze video ook uitgebreid over zijn bevindingen: https://youtu.be/CpCrkO1x-Qo.

Designed deze “Brit” ook auto’s? en gaat hij met de pseudoniem “Leepu” op tv? Dan zie ik hem handig genoeg om zoiets te kraken.
Nu moet hij zich dus laten rijden, daar heeft al wel wat ervaring mee.
@alfapeter: dat was juist zijn probleem, hij liet zich rijden. Maar vanaf nu gaat hij moeten betalen voor een chauffeur.
Mijn persoonlijke mening over al die hulpmiddelen is dat ik denk dat we er als mens te veel op gaan leunen in de zin van dat we denken dat we niet meer hoeven op te letten want de auto remt toch vanzelf
@rob5nismo: Is dat niet het hele doel van autonoom rijden? Dat we het zelf niet meer hoeven te doen.

Als de techniek eenmaal zo ver is denk ik dat het een stuk veiliger is dan mensen zelf laten rijden.
Denk niet dat er veel mensen zijn die dagelijks hun ESP, ABS of TCS uitschakelen omdat ze het niet velig vinden dat computers dat voor ze doen.
@torsen: ja klopt maar we zijn zover nog niet dus vind ik dit een domme actie van deze meneer.Als de techniek echt zover is vind ik het allemaal prima als je daar gebruik van maakt
@rob5nismo: Ja daar heb je gelijk in.
Klinkt als een echte “Brit”, waarschijnlijk is deze man net zo betweterig als de gemiddelde curryliefhebber en doet ie het gewoon nog een keer. No funny you know.
@ghost: Tja, hij mag niet meer rijden maar is wel gewend zich te laten rijden (door de Tesla) dus ik zie het punt van deze straf niet zo.
Best apart dit, de tesla heeft een sensor in de stoel, zodra je jezelf uit de stoel tilt ,de auto weet het, dus dat heeft hij mooi ontzeild.

Tesla is het nieuwe Apple, bedoeld voor mensen die zich boven de massa denken te bevinden.
@johnwaters: omdat ze kiezen voor een geweldige auto? Man man man.
Mits niet bevestigd met bron neem ik dit verhaal niet serieus. Als de beste man berecht is middels deze foto dan vind ik dat net zo vaag als de foto zelf. De beste man zou niet op heterdaad betrapt zijn maar zou zijn uitgenodigd om naar de rechter te komen. Genoeg tijd om iets te verzinnen om je er uit te lullen. Niemand kan achteraf 100% bewijzen dat er niemand op de bestuurders stoel zat
@autopetje: https://www.telegraph.co.uk/news/2018/04/28/tesla-owner-turned-cars-autopilot-sat-passenger-seat-travelling/

Blijkbaar op basis van videobeelden. Heb ze zelf niet gezien, dus weet niet hoe duidelijk dat ze zijn.
@stanny: ik zag het , thanks. Op het eerste gezicht niet echt duidelijk te zien. Filmpje staat in het artikel als link.
@autopetje: okey, ik miste een stukje betreffende dat er een filmpje bestaat waarmee de beste man schuldig is bevonden. Naar mijn mening heeft hij zich onhandig weten te verdedigen. Het had zomaar een prank of een truck kunnen zijn. Maar goed…. wel heel onverantwoord gedrag
Als eigenaar heb ik wel een idee hoe hij de “checks” heeft omzeilt.
Maar is wel heel dom en gevaarlijk..
Zoals bij alle systemen werkt het enkel zoals omschreven en onder toezicht van de bestuurder. Gebruik het – 100km/dag (snelweg).
“Sterker nog, hij nam zelfs even de tijd om zich lovend uit te laten over zijn Model S.”

Bekend verhaal van Tesla-rijders en tesla-autoblog-reaguurders . Volgens mij dient men een contract te tekenen bij aanschaf van een Tesla. Waarin men verplicht wordt, zich uitsluitend lovend uit te laten, en alle kritiek op Tesla direct van de hand te wijzen/ontkennen
@melkkoe: Klote he, dat een elektrische auto gewoon ontzettend goed is? Daarom zijn de meeste Tesla-eigenaren ook ontzettend blij en tevreden over hun auto en willen niet meer naar een BMW of Audi.
@stfu: je nickname spreekt voldoende toch, dit begint wel wat wanhopig te lijken. Dus ik zou zeggen STFU, ook Tesla maakt missers en kan zich niet op elk vlak meten met de Duitsers
@stfu: dat gun ik “jullie” dan ook van harte. Maar ik wordt er een beetje moe van dat Tesla constant de hemel wordt ingeprezen, en alle kritiek wordt weggewuifd.

Neem een ding van mij aan. Tesla is goed, maar zeker niet geweldig
Dit is echt zo een zaak die over 20 jaar gebruikt gaat worden als voorbeeld van hoe “achterlijk” we toen waren. Ongeveer zoals we nu lachen over de man die met een tode vlag voor ieder voetuig uit rende anno 1905
2035? Als hij zo’n snelle planga ‘robocop-editie’ van Donnie had, dan zat ie al in 2085…
@awesome: heel vlug montuurtje ouwe
@awesome: Als hij inderdaad zo’n rap montuurtje op had gehad, was hij waarschijnlijk geteleplanganeert naar 3802.
@ikschrijfookoverautos:
GeteleplanganeerD
Als je zó ongelofelijk dom bent, hoe kan je dan toch slim genoeg zijn om een Tesla te betalen?
@stationcar: Geld hebben staat niet gelijk aan slim zijn he.
@berlinetta: hetzelfde geldt voor smaak.
Verdiend. Ik snap sowieso niet waarom je een zelfrijdende auto zou willen. Nou ja, ik ben ook een autoliefhebber hè… Ik zal er in ieder geval nooit een rijden.
@basr32: jij hebt zoveel plezier op de snelweg tijdens een trajectcontrole? Of in de file? Ik hou van autorijden maar dat slurpt vooral energie en verder niks leuks. Met Autopilot zit ik nu lekker rustig achter het stuur en wordt absoluut niet meer moe.
Autonoom rijden testen op de openbare weg, zonder goedkeuring van een multinational en regering is nogal risico vol en duur 😉😉
“Terwijl er nog bijna maandelijks incidenten voorvallen waarbij automobilisten door het falen van de zelfrijdende systemen verongelukken”
Uhm nee, door falende mensen. Dat is hetzelfde zeggen als: “Ik had cruise control aan en ineens knalde ik tegen een auto voor me”. Het zijn hulpsystemen en doen wat ze moet doen (lijnen volgen en rijdende auto’s/motoren voor je objecteren). Als bestuurders gaan zitten chillen en doen alsof alles wel goed komt, is het hun eigen domme schuld. En je kan ook overdrijven met je stelling. Ik kan ook zeggen dat maandelijks duizenden aanrijdingen worden voorkomen door Autopilot.
Al die Tesla rijders zijn gek
Nu wil ik dat filmpje ook zien ook, iemand een linkje?
@blackmilo: Die zit ergens verstopt tussen alle 273638 hyperlinks. Click!
Misschien moet Tesla ook eens ophouden om dat ding Autopilot te noemen i.p.v. assistent. Je hebt al bloed aan je handen Musk dus neem eens actie. De wereld bestaat nou eenmaal voor 90% uit idioten.
Mafkees, what a waste … Zet een mooie vrouw op de rijdersstoel … En dan op de auto pilot …. Handjes vrij en je houdt het binnen de kaders van de wet ….
Die andere weggebruiker zat ook fout met het filmen tijdens het rijden. Of was dat een passagier?
Sinaasappel.. .

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).