Man maakt hilarisch foute Carrera GT-replica

Auteur: , 40 Reacties

Het moet maar net je ding zijn.

Mensen, dit is er een voor de geschiedenisboeken. Niet omdat we nu toevallig een écht geloofwaardige replica aan de haak hebben geslagen, maar omdat de desbetreffende ombouw zo gruwelijk afwijkt van het origineel dat we onze hartelijk geproest amper in kunnen houden.

Hoewel de replica in geen mijlen lijkt op de originele Porsche Carrera GT, heeft de auto volgens de verkoper talloze voorbijgangers op het verkeerde been weten te zetten. Wij betwijfelen dit, daar de auto op een aantal belangrijke punten verschilt van het origineel. Neem bijvoorbeeld de badging. Niet alleen beweert de replica een V12 achterin te hebben liggen, het moet ook nog eens een ‘Carrera GT RS zijn’. Nu, het wordt sowieso een peperdure grap om de replica meer dan acht cilinders te geven, daarbij gaf Porsche de oorspronkelijke Carrera GT in werkelijkheid een 612 pk sterke V10. Dubbel mis, dus. Daarnaast hebben de Duitsers nooit een RS-versie van de Carrera GT gemaakt.

Om eerlijk te zijn verwachten we geen indrukwekkende specificaties, maar de huidige eigenaar van deze omgebouwde Pontiac Fiero schijnt zelf bijzonder weinig over de auto te weten. Er wordt niets gezegd over de krachtbron of de eventuele extra trappelende paarden die de auto in zijn leven heeft gekregen. Volgens de man heeft de vorige eigenaar flink geld en tijd in de auto gestoken, dus de kans dat de auto verdere motortuning heeft gekregen is zeker aanwezig.40 reacties

Doe anders gewoon even niet.
Prachtig prachtig
@parttimeautospotter: Ja ik denk dat de verkeerde foto’s bij het artikel geplaatst zijn? Dit is gewoon een echte.
Kan Weissach geen moordcommando sturen? Wat een ellende.
Mijn God, dat je er zin in hebt he?!
Kill it with fire!!!
Als ik dit soort dingen zie komt er altijd maar één ding in mij op: Waarom? Je houdt niemand voor de gek met een op de Fiero gebaseerde Carrera GT replica, en het is ook niet zo dat het een leuk project is omdat je onderdelen gratis krijgt bij elke 15 euro aan boodschappen bij de AH. Als je dan toch geld gaat uitgeven aan een hobbyauto en geen dertien-in-een-dozijn auto zoekt, neem dan een kitcar die niet pretendeert een tonnen kostende hypercar te zijn.
@Edge: Precies, of maak je eigen creatie. Als je handig genoeg bent om dit in elkaar te zetten kun je ook zelf wel wat ontwerpen en bouwen. Stukken unieker, en leuker lijkt me.
@Edge: Ik heb het antwoord! Vader moet iets bedenken nu zoonlief op 8 jarige leeftijd 120kg weegt. Dus dan maar zelf een speelgoed auto maken… Eigenlijk geniaal toch?!
…om door een ringetje te halen…
@cpp1: een brandende hoepel?
Ach ja, ik zie tegenwoordig kinderen rijden in een brommobiel dus dit kan dan ook wel. Ware het niet dat deze creatie waarschijnlijk een veelvoud kost van zo’n canta of aixam.
Mooi waggie, snel in de pers
Ik heb eerlijk gezegd wel slechtere replica’s gezien. Een AC Cobra replica kan ik in komen, een 356 speedster ook nog wel, de rest is eigenlijk gewoon heel zielig. Stop het geld dan in een gave sleeper!
Die staat aan de verkeerde kant van die betonnen platen.
Als ik mijn vriendin of moeder wijsmaak dat dit een Porsche is geloven ze dit, mijn vriendin kent zelfs de kleur van haar eigen Citroën c3 niet of wandelt op de parking soms ipv naar mijn Skoda naar een andere auto met dezelfde kleur… dus hoe erg dit voor ons autoliefhebbers wel niet is, missie deels geslaagd voor die man…
@Volvo_440_turbo: Zegt veel over uw vriendin. Ik hoop dat ze wel goed is in het huishouden.
@atrak: Mijn vrouw is redelijk geïnteresseerd in auto’s, maar het verschil zien tussen een auto die je nooit in het echt ziet en een replica ervan? Dat gaat haar niet lukken denk ik. Sommige mensen hebben andere prioriteiten. Zo kan zij zich niet voorstellen dat ik het verschil niet zie tussen Shabbies en Fred de la Bretonière.
@dondeboer: geen waar je het over hebt… Bij sjappies en Fred de nog wat ligt duidelijk niet mijn prioriteit. Ieder z’n of haar ding!
@crosscabouter: geen idee ….
@atrak: op dat van het huishouden geen commentaar ;) Gelukkig is ze sexy, slank, sportief en spreekt ze vloeiend vier talen plus nog enkele aan het bijleren. Zij zou bijvoorbeeld even blij zijn met een privébibliotheek als ik met een garage vol moois, auto’s interesseren haar nu eenmaal geen drol…
Proest 😂 🤣
Ik herken de stoelen wel die komen namelijk uit een rx-8.
Ik vind helemaal mooi!
Oefening baart kunst… laat die mensen toch wat knutselen! Commentaar geven kunnen we allemaal.
Die RS badge heeft mn moeder ook achterop haar i10
Enige echte, goed gelukte bodykits vind ik die van Veilside. De meeste kennen natuurlijk die op de RX7 van FnF Tokyo Drift maar er zijn meer modellen zoals de Honda NSX die er echt megagaaf uitzagen. Alle andere pogingen tot nu lijken altijd op van die Canta’s waar de eigenaar voor de Lol V8 RS GT stickers op heeft geplakt.
En het leek zo’n goed idee, met 20 bier in je kraag
Lijkt wel een liefdesbaby tussen een MR2 en een Carrera GT met een afwijking.
hoe bedien je de radio? Die zit toch erg ver weg.
@martingtv: die radio heb je toch niet nodig met die geweldige V10 achterin (kuch!)
Afzeiken is heerlijk simpel.
Ik neem aan dat deze gast met veel liefde en inzet dit product heeft samengesteld. En misschien ook wel veel plezier heeft gehad tijdens het bouwen. Daar heb ik den respect voor.
Ik ga er van uit dat hij niet echt onder de indruk zal zijn van de vele afkeurende opmerkingen hier.
den is dan
Netjes gedaan voor een thuisprojectje, het ziet er niet uit maar lijkt me heerlijk om hier mee te werken, zou dan wel voor een eigen ontwerp gaan als ik dit kan!
De buitenkant is angstaanjagend erg.
Maar de binnenkant vind ik zelfs nog erger.
Volgens mij heeft hij echt van hout een framepje in elkaar getimmerd en daarna wat stof erover heen geniet.
Dat CARRERA met koeienletters aan de rechterkant maakt het af..

Ach, leven en laten leven zal ik maar zeggen.
@thearchitect: als je een keer een goede noodstop maakt heeft de bijrijder heel groot R R E R in zijn voorhoofd gestanst staan 😋
Zonde van de Fiero, het geld en het tijdsverlies. Opzich valt de bodykit wel mee als je fan bent van tuningsbakken maar liegen over badges vind ik altijd hopeloos. Had hij even veel tijd en geld gespendeerd om een echt Porsche blok in een standaard uitziende Fiero te stoppen had ik hem een held gevonden.
Deze verhoudingen kloppen beter dan het origineel.
Mooie wielen!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).