Max Verstappen is er helemaal klaar mee

Auteur: , 47 Reacties

Nog meer trammelant in raceland.

Het geduld van Verstappen begint op te raken

Dat het rommelt bij Red Bull door de motorproblemen is duidelijk, alleen nu lijkt het geduld van Max Verstappen ook nog eens op te raken. Eerder in Canada drukte hij zich nogal hard uit over het huidige seizoen. De aankomende Grand Prix van Azerbeidzjan is de achtste race van het seizoen en van de laatste vijf races kon Max er drie niet uitrijden. Hij laat in een interview dan ook weten dat hij ontzettend hard baalt. Al doet het volgens hem wel iets minder pijn doordat hijzelf niets verkeerd heeft gedaan.

De grote baas bij Red Bull Racing, Christian Horner, probeerde Max vorige week nog tot rust te brengen door hem duidelijk te maken dat ze juist bezig zijn met het beste seizoen tot nu toe. Verstappen zelf begrijpt wel waar Horner het over heeft, al is hij het er niet helemaal mee eens. “Uiteindelijk rijd ik voor een vijfde plek en dat wil ik niet. Na vorig seizoen verwacht je met het team een stap naar voren te maken. Dat gebeurde niet en dat is dus niet hoe het hoort. Dit ligt zowel aan de motor als aan het chassis. Dus ook al rijd ik de sterren van de hemel, ik heb er helemaal niets aan.”

Door alle ontwikkelingen kijkt Max gespannen naar het volgende seizoen. “Ze kunnen wel proberen de problemen goed te praten, maar ze moeten die gewoon oplossen. Ik hoop dat de situatie verbetert. De uitdaging ligt vooral op motorisch vlak. Ik kan er zelf niets aan veranderen, maar hopelijk is het volgend jaar beter.” Eerder werd al bekend dat Renault dit jaar niet meer met een nieuwe motor komt en volgens Max worden er alleen kleine verbeteringen verwacht. Het gaat dan vooral om het finetunen van de huidige motor. Door alle onrust bij Red Bull, zou het eigenlijk wel lekker zijn als Max zondag in Baku weer eens een race kan uitrijden en een stevig resultaat neer kan zetten. Laten we het in ieder geval hopen. (via: telegraaf.nl)47 reacties

Bwa, voor zijn loon wil ik ook wel eens in zijn plaats starten. Uitrijden (kan ik hoogst waarschijnlijk niet) en hoeft ook niet. Ik zit er niet mee.
@cossiekiller: daarom ben jij geen topsporter en Max Verstappen wel!
@audihenkie: En toch ben ik ook een topsporter, hetzij in een andere discipline.
Ik vind gewoon dat hij niet moet boos worden, hier kan niemand wat mee.
@cossiekiller: wat voor topsport bedrijf jij dan?
@fijnkonijn: Hij staat wel eens op het podium bij de topsport Autoblog Fipo
@fijnkonijn: Atletiek. Vorige maand nog brons gehaald op een BK.
@cossiekiller: lekkere mentaliteit hoor. Geld geld geld.
@bartsmit: ik zou hem gratis niet uit willen rijden hoor. Ben de moeilijkste niet
Recht voor z’n raap. Heerlijk!. Kan wel lastig worden bij de “politiek correcte sch#t lui” in de F1 incl. sponsoren.
Mooie Doc trouwens over Senna, gisteren op VPRO. over politiek en smerig gesproken!.
@sracert: Smerig: Balestre, Prost, Briatore, Schumacher, etc, etc.
En morgen Breek: Max Verstappen vervangt Alonso bij McLaren Honda voor 15 miljoen per jaar.
Oftewel, niet zeuren doorrijden. Je kunt niet altijd winnen, kon je dat wel dan is er geen r**t meer aan.
Grappig, gisteren zei Max tegen Buxton nog dat hij wel een goed gevoel heeft bij Red Bull als hij kijkt hoeveel sneller de auto is geworden vergeleken met de eerste race dit jaar en hoe hard iedereen eraan werkt om de auto sneller te krijgen.
@bassx: dit heeft dan ook vast niks te maken met de kwaliteitskrant die bovenstaand bericht de wereld in heeft geslingerd ;)
Niet zeiken, rijden! Zijn tijd komt absoluut nog wel. Met zijn 19 jaar kan hij nog een jaar of 19 F1 rijden.

Tot zo ver gaat zijn eerste vrije training best goed daarzo in Baku. Heeft momenteel de snelste tijd met een seconde voor Hamilton. Mja, eerste vrije training en de andere twee zeggen vrijwel niets natuurlijk.
@viezefreddyw: en softs tegenover suoersofts
@viezefreddyw: Ik neem het niet snel of graag op voor een F1 coureur, zijn slechtste dag op een circuit is beter dan de beste dag die 95% van ons in ons leven meemaken, maar binnen de beperkte context van het hele F1 gebeuren heeft hij een punt. Verstappen is zonder meer aan een prima seizoen bezig, maar de resultaten blijven uit. Zowel in kwalificatie als in de race is hij inmiddels duidelijk beter dan zijn teamgenoot en hoort hij tot de 3 beste rijders van het veld. Een 6e plek in het kampioenschap achter zijn teamgenoot en één keer op het podium is gezien zijn huidige vorm en groei teleurstellend te noemen. Natuurlijk heeft hij nog een hoop in het vat zitten, maar er gaan natuurlijk ook jaren bij zitten dat Verstappen het niet voor elkaar heeft. Kijk naar Hamilton en Vettel. Die hebben ook duidelijk mindere jaren gehad. een zekere scherpte naar het team vind ik dan ook logisch.
@viezefreddyw: Nog een ding, dat is natuurlijk een beetje speculeren, maar goed: wie weet wat er Verstappen allemaal niet is beloofd aan het begin van dit seizoen? Dat hij dit jaar een topwagen zou krijgen, dat hij zeker niet moest vertrekken omdat in 2017 om et kampioenschap zou strijden? Dan is het rondrijden op P5 natuurlijk niet fijn.
’t Wordt tijd dat Max dat zeiken onder controle krijgt. Je kan best eens teleurgesteld zijn maar als je dat steeds blijft aanhalen wordt je al gauw de NL’se Vettel. Schouders eronder en doorwerken. Zonder RB had ie wellicht nog GP2 gereden nu. Never bite the hand that feeds you.
@E34M5Touring: neem even in ogenschouw dat ‘de telegraaf’ de bron is van deze tekst. AB doet er tijdens het over/herschrijven nog wat jus overheen en ineens lijken dergelijke teksten een klaagzang van de bovenste plank.

Als Verstappen dit niet zou zeggen schrijft de Televaag al snel iets als ‘hij is ook geen echte winnaar’ of iets van die strekking. Laat je niet gek maken door dit soort stennis trappers.
@nerekop: Nou, dat zou wellicht kunnen maar ook in de interviews op tv gebruikt ie soms harde woorden en hij wil dat ook nogal eens een beetje uitsmeren. Daar moet je gewoon mee oppassen in een politieke sport als F1. Ik bedoel, Alonso heeft pas echt wat te zeiken de laatste jaren maar blijft wel redelijk correct. Tuurlijk, hij bijt ook wel eens van zich af maar doet dat wat diplomatieker en met wat humor. Max mag best laten weten dat ie er van baalt maar op een gegeven moment moet je dat ook loslaten.
@e34m5touring: Hij heeft toch Nederlands bloed in zich he. Nederlanders houden van zeiken. Ik zeik ook de godganse dag op iedereen zijn moeder en op mezelf.
@E34M5Touring: helemaal eens! En op zich prima dat hij commentaar levert, maar dat dit keer op keer via de pers gaat, daar zou ik als werkgever niet echt gelukkig van worden…
Ondertussen staat ie wel 1e in FP1.

Daarnaast staat het in de Telegraaf. Die nemen we toch niet serieus…
@Rick-dos: jup, totdat Mercedes besluit om even gas te geven… of ferrari… feit is dat hij gewoon moet gaan knokken voor p5 aankomende race, de Force india is ook snel.
@peug206: Aan het begin van het seizoen had ik je gelijk gegeven en wellicht dat kwali idd zo zal verlopen maar ik denk dat ze echt dichterbij zijn dan we denken.

Het viel mij al op in Canada dat de RBR in de speedtrap maar een paar km/u langzamer was dan de Merc. Ook tijdens de race kon Verstappen goed meekomen met de Merc’s. Ook dit ziet er veel belovend uit.
@Rick-dos: jammer genoeg zeggen de tijden in de vrije training ook niet alles. Maar hoop doet leven 👍
@bullzeyersn: klopt. Maar nogmaals ik denk dat het weleens interessant kan gaan worden.
Hij is 19, zijn tijd komt nog wel. Red Bull heeft z’n zaakjes onvoldoende op orde dit jaar. Volgend seizoen gewoon weer nieuwe kansen.
Meer Red Bull drinken pik!
Telegraaf, wat een armoe
Helemaal met Max eens het is zijn professionele instelling die hem vooruit duwt als topsporter, ofwel: ” second place is the first place of all loosers). De enige mentaliteit die hem , ondanks zijn slechte auto, zover gebracht heeft als waar hij nu is. Goedzo Max keep on fighting en deel af en toe een tik uit via de pers aan diegenen die het voor je op moeten lossen!!
Ik begrijp wel dat het frustrerend is, maar dat is het nadeel van een teamsport. Een voetbalteam kan ook alleen maar winnen als het gehele team naar behoren functioneert.
Een fanatieke topsporter die niet zeikt; dat zou pas verdacht zijn..
Gisteren de docu van Senna gezien. Dan kijk je er nu toch anders tegenaan dan toen. Wat een broekies zeg. Senna wilde net als Max ook dat de beste zouden winnen. Senna was de beste net als Max maar door allerlei randzaken (oa vriendjes-politiek) kon hij niet altijd winnen. Zo jammer is deze sport.
En nu ligt hij keurig op P1, het komt wel goed met Max. Hij is nog jong en er ligt nog 10-15 jaar F1 in het verschiet!
Waarom moeten we coureurs aanhoren als ze niet tevreden zijn over hun auto’s (en dus indirect ook niet over de engineers), maar nooit eens andersom (als bv. een Max tot twee maal toe tegen de muur knalt in Monaco, terwijl de auto het prima deed)?
Los van zijn mentale coaching waar wat op aan te merken is, blijft het een topsporter in hart en nieren.

Derhalve weten jij en ik helemaal niet wat er daadwerkelijk beloofd thans gezegd is, dus ga af op de feiten of zeg gewoon niks.
Wat is dat tegenwoordig toch met die kinderen, bescheidenheid is een schaars goed.
@oemliefhebber: tegenwoordig wordt een kind geleerd dat-ie vooral heel mondig (op het bijdehante af) moet zijn, en dat-ie de allerbeste/bijzonderste ter wereld is.
@lalancia: Nou idd daar lijkt het wel op die wijsneusjes van tegenwoordig, Maxi heeft ook teveel babbels van dat, laat hem eerst eens wat presteren, het talent is er wel.
@oemliefhebber: “laat hem eerst eens wat presteren” Die jongen heeft op zijn 19e al meer gepresteerd en bereimt dab hij in je hele reaguurder leven zal bereiken, pik
@seicilindri: -bereikt dan jij- kleine klote telefoon toetsjes ook !
@seicilindri:Ga je eigen vader pik noemen of zoiets snotneus, ben ik niet van gediend, verder ken jij mij niet.
@oemliefhebber: hahaha , dat krijg je ervan als je zulke domme praat uit .
En jij kent mij ook niet dus wil je zo goed zijn me niet voor snotneus uit te maken want dat kan jij dan weer niet weten
@seicilindri: met dat soort taalgebruik gedraag je je als een snotneus.
@oemliefhebber: nou nou nou wat een domme reactie zeg. Verstappen is veruit het grootste talent van nu. Als je gisteren op tv had gezien hoe Senna tekeer kon gaan dan is Max nog een lieverdje. En ja, ik vergelijk hem nu al met de allergrootsten zoals Senna. Dus Max: ga voor Ferrari volgend jaar!
@550maranello: Het is je vergeven blinde fanboy.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).