Max Verstappen weet niks van motorupdate Baku

Auteur: , 18 Reacties
Max Verstappen: ik heb nog niets vernomen van een motorupgrade in Baku

Het lijkt nog onzeker of Renault de zaken op orde heeft voor de race in Baku, als we Max Verstappen mogen geloven.

Alle hoop van de Nederlandse racefans is gevestigd op Renault, dat tijdens de Grand Prix in Baku over een paar weken een motorupdate zou doorvoeren. Tenminste, dat waren de geruchten. Maar Max Verstappen heeft gisteren in een interview dat werd gepubliceerd op zijn eigen website te kennen gegeven dat hij hier verder nog niet van op de hoogte is.

“Daar heb ik nog niets van vernomen. Ik weet niet of er in Baku een update komt. We zullen het zien.”

Max Verstappen geeft in hetzelfde verhaal aan klaar te zijn met de discussies over de Grand Prix van Monaco. Hij wil het niet meer hebben over de strategie van zijn team die ervoor zorgde dat hij van de derde naar de vijfde plek zakte. Kunnen we ons voorstellen, achteruit kijken heeft geen zin. Vooruit is echter ook niet heel hoopgevend, als we teambaas Christian Horner mogen geloven.

Waar Max wel blij mee is, zijn de updates van het team die de stabiliteit van de auto ten goede zijn gekomen. Maar zonder extra power zal het lastig blijven, zeker in Montreal waar juist een hoge topsnelheid belangrijk is. Verstappen hoopt op een misstapje van de concurrentie, dan ligt het podium wellicht binnen bereik.

De Grand Prix van Canada wordt verreden in Montreal, om 16:00 vanmiddag beginnen de eerste vrije trainingen, waarbij we een eerste idee krijgen van hoe de diverse teams ervoor staan. Klein voordeeltje voor Max kan zijn dat de weersvoorspellingen voor zondag op dit moment niet super zijn: er wordt wat regen verwacht. Heb jij je prognose voor de race in Montreal al doorgegeven?18 reacties

Ja dus.
Ach ja, jammer voor Red Bull. Ze hebben de zaakjes niet op orde gehad wat Mercedes en Ferrari wel hebben. En dat vind ik dan wel weer mooi. Vooraan is het hartstikke spannend. Red Bull zal dit jaar geen wonderen verrichten.
@viezefreddyw: Red Bull kan er niks aan doen. Het is hun partner Renault die hun zaakjes wederom niet op orde hebben! Mercedes en Ferrari zijn een fabrieksteam en hebben dus geen last van dat soort shit partners.
@venividivici: Dat klopt inderdaad, deels. De motor heeft inderdaad een tekort aan vermogen. Maar de auto, het chassis en daarmee (mechanische)grip van de Red Bull is niet op het niveau van dat van Mercedes en Ferrari. En dat was voorgaande jaren wel zo. Sterker nog, ik denk zelfs dat de auto van Red Bull van 2016 de beste van het veld was. Alleen het vermogen kwam hij tekort.
@viezefreddyw: Dat is ook zo, maar Red Bull heeft nu met hun eigen aerodynamische updates die slechte start van het seizoen van hun kant goed gemaakt (Newey is er 100% weer bij). Dus Red Bull komt alleen nog tijd tekort vanwege die shit krachtbron en zitten dus tandenknarsend op de drollenclub Renault te wachten.
@venividivici: shit krachtbronnen vind je bij McLaren, Honda levert echt shit krachtbronnen. Renault levert prima krachtbronnen. Ook redelijk betrouwbaar. Alleen Mercedes en Ferrari zijn wat sneller. Tja, dat is de sport, daar is soms een ander sneller.
Regenrace op een hoge snelheid baan. Altijd leuk. Ook op een langzame baan eigenlijk. Regen is gewoon leuk in de F1.
Ook ik verheug me elke keer weer op een raceweekend. Ja, door Max is het extra spannend; maar meer ook niet. Je hoopt dat hij het goed doet maar verder zijn er voor de kenners voldoende andere zaken waardoor zo’n weekend weer extra interessant is. En Red Bull? Tja, na jaren van dominantie is het even wat minder. Dat kan, niet leuk maar een gegeven.
Mijn prognose is dat Vettel de race wint, maar het gaat een erg mooi gevecht worden tussen de twee top teams. uiteindelijk zijn Lewis en Bottas de 2 en 3. En Force India gaat het Rbr lastig maken. Zo hoeven we niet meer te kijken.
@fmgarcia: het is Canada. Daar is niets zeker.
@str8six: Nou helaas weinig regen op Zondag. Wens daarom iedereen zonder Mercedes PU of Ferrari onder zijn billen heel veel sterkte! Duim zeker voor Red Bull natuurlijk, maar je gaat die vier niet bijhouden op droog Canada. Nu maar hopen dat ik er geen verstand van heb voor alle maxtrubators.
@fmgarcia: O nee, ben ook eens dat Vettel gaat winnen maar denk dat t daarachter best wel spannend kan worden. RB kan zich beter op 2018 gaan richten.
@str8six: Dat doen ze nu al 3 jaar op rij dan! Red bull moet dit jaar gewoon zo dicht mogelijk achter de top komen. Al geef ik op Budapest, Sepang en Suzuka best kans op een podium of zelfs winst!
@fmgarcia: vorig jaar konden ze nog meedoen om de winst. Dat zie ik dit jaar helaas niet meer gebeuren. Daarvoor loopt RB te ver achter op de andere twee.
Wat een geleuter vanuit het Red-Bull kamp dit seizoen. Allemaal om de fans goedgemutst te houden, maar ik heb de hoop voor seizoen 2017 toch al opgegeven! Renault is gewoon wederom een slappe onbetrouwbare partner gebleken! En ik begrijp niet waarom die nieuwe top motor niet allang klaar en getest is in het testhok? Zitten die Fransen op hun reet stokbrood te vreten met de gedachten ‘we zullen weer eens wat doen zodra we zin hebben’. Lijkt wel alsof ze allerlei smoesjes/redenen verzinnen om alle ontwikkel en bouwkosten naar seizoen 2018 over te hevelen…
@venividivici: Maar het motorenreglement verandert niet voor 2018. Waarom zou Renault dan bewust de updates uitstellen? Elke tiende van een seconde die je nu al inloopt, hoef je in 2018 niet meer weg te werken.
@venividivici: misschien omdat het bouwen van zo’n top motor niet zo simpel is. Die motor die in dat testhok staat is gewoon niet top genoeg. Nu moet er bedacht worden hoe die beter kan en dat kost tijd.
En gelukkig heeft Max Verstappen die tijd, hij is immers nog maar 19. Als hij over een jaar of 5 wereldkampioen wordt is dat ook een indrukwekkende prestatie.
Haha het hoofd op de foto klopt precies bij de titel :P

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).