Moederbedrijf Jaguar Land Rover zoekt partners voor auto’s

Auteur: , 7 Reacties

Automotive Tinder-swipen voor gevorderden.

Jaguar Land Rover

Jaguar Land Rover heeft een paar obstakels te overiwnnen. Vorig jaar noteerde de autofabrikant een flink verlies en de afgelopen jaren moest een groot aantal werknemers ander werk zoeken. Om het tij te keren en weer winst te kunnen maken, moet er duidelijk iets veranderen.

Één manier omdat te doen, is door partnerschappen aan te gaan. Denk aan het verband tussen BMW en Toyota om de Z4/Supra, of de Fiat 124/Mazda MX-5. Door met z’n tweeën een chassis en aandrijflijn te delen, kun je voor de prijs van één auto, twee modellen op de markt brengen, zo is de gedachte.

Jaguar Land Rover

Het moederbedrijf van JLR – Tata Group – lijkt iets vergelijkbaars te willen te doen, zo schrijft Bloomberg. Het Indiase bedrijf zou toenadering hebben gezocht bij zowel BMW als Geely om een partnerschap aan te gaan. Het verbond zou met name gaan om het bouwen van motoren en de elektrische aandrijflijn. Het is niet bekend hoe succesvol die gesprekken zijn, wel luidt de officiële reactie van Geely dat die gesprekken er niet zijn geweest. BMW en Tata houden hun lippen stijf op elkaar, zo schrijft Bloomberg. Maar mocht Bloomberg gelijk hebben, is de Defender SVR met BMW-motor misschien wel het begin van een vernieuwde relatie tussen de Britse en Duitse autofabrikanten.

Jaguar Land Rover7 reacties

Ik snap het hoor, je wilt als concern groot zijn om tegendruk te kunnen bieden tegen de grote concerns als VAG, Daimler en Toyota. We zien bij de grote concerns dat dit hele fijne auto’s oplevert, en dat hoe groter het concern, hoe beter zaken als Multimedia en dergelijke in elkaar zitten. Maar lekker unieke auto’s met gekke dingetjes (stap eens in een oude Saab en je snapt wat ik bedoel) gaan hiermee helaas wel verloren.
Tesla?

Elektrische TesLaRo.
Fiat was nog in de aanbieding toch?
@ghost: net te laat…
Heel Engeland staat in de uitverkoop, China kom er maar bij!
Enkele maanden geleden was er tussen die twee al een aankondiging m.b.t. hybride/electro voertuigen. En ik meen ook ergens gelezen te hebben multi-media en navigatie systemen.

https://www.bbc.com/news/business-48525840
Partnerships zijn leuk, maar ik denk dat JLR gewoon overgenomen zou moeten worden zodat alles gedeeld kan worden.
Zou Daimler ook niet geïnteresseerd zijn? Jaguars en Land Rovers kun je prima bouwen op Mercedes-Benz techniek. Jaguar sportiever gepositioneerd dan Mercedes, Land Rover als de meer verstandigere/goedkopere, alleen Range Rover overlapt behoorlijk met Mercedes’ eigen aanbod.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).