Komt er ook een CUPRA Tarraco?

Auteur: , 23 Reacties

Dat kan niet anders, toch?

Cupra Terraco '19

Het was een behoorlijke verrassing, de nieuwe Seat Tarraco. Wellicht dat we afgestompt worden door zoveel crossover-overkill dat je last krijgt van het Stockholm-syndroom. Persoonlijk vond ik de SEAT Tarraco niet eens zo’n heel verkeerde auto. Ten eerste de naam: Tarraco! Dat lijkt op Urraco en die auto kennen we allemaal als een coole Lamborghini. Ook het design is best aardig gelukt, eigenlijk. Al is het soms lastig om de Tigiuan, Allspace, Kodiaq, Karoq en Ateca uit elkaar te houden. Zo op de persfoto’s gaat het nog wel, maar het moment dat iedereen een zilvergrijze 1.6 TDI gaat leasen en de A2 onveilig maakt, is het verschil gewoonweg te klein.

Seat Terrace '19

Kortom, de Tarraco lijkt een stap in de goede richting. Dan rest de vraag: blieven we hier een extra snelle versie van? De Ateca is de eerste auto van dit ‘nieuwe’ merk en het zou vrij logisch zijn als er meerdere gaan volgen. Een opvolger van de Leon CUPRA (R) lijkt ook vrij logisch, maar het duurt nog wel even voordat die er is. Een Mii CUPRA zal wel nooit gaan gebeuren, maar zou wel cool zijn. Neen, het is waarschijnlijk de nieuwe Tarraco die óók als CUPRA zou kunnen komen.

Seat Terraco '20

Althans, dat is de volstrekt willekeurige aanname die wij doen naar aanleiding van bovenstaande foto. Het ligt overigens wel in de lijn der verwachting. De Tarraco is immers boven de Ateca gepositioneerd. Dit soort sub-merken moeten wel geld kunnen genereren en dat lukt vaak beter met duurdere auto’s. De onvolprezen X-Tomi (zou hij echt zo heten?) maakte een knappe render. Eerlijk is eerlijk, het ziet er best aardig uit, eigenlijk. Natuurlijk wordt er kwistig gestrooid met bronzen badges en andere details. Qua motor zou een 2.0 TSI met flink wat vermogen prima kunnen, een vijfcilinder zou episch zijn. Zoals @Wouter al aangaf in deze video: als je dan toch aan de SUV moet van je vrouw, dan zijn er nog leuke opties.23 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Titel: Natuurlijk komt er een Cupra Terraco.

Artikel: Tsja we hebben een photoshopje van een of andere gozert gevonden dus gaat het waarschijnlijk wel of niet gebeuren.

Ten eerste, als er moet worden gephotoshopt dan gebeurt dat door dhr. Jaapiyo. Ten tweede is dit een titel die de lading geheel niet dekt.

Zo, is dat er ook weer uit voor het slapengaan.
@daihatsucuore: Tsja, zo dacht ik eerder vanavond dat er weer een Espace F1 gemaakt was. Maar nee, iemand had er een gephotoshopt. Zo werkt dat nou eenmaal met titels op AB.
@daihatsucuore: Edit where it’s due. Titel even iets aangepast, ’t leek te veel op een bevestiging, wat geenszins het geval was ;-).
Stoere wagen zo’n Cupra. Wel een beetje jammer van dat rosé goud.
@dirkv: vind ik ook. Deze kleuren combinatie is tijdelijk mooi, en over 10 a 20 jaar niet meer.
@mikje90: laat je toch niet zo door mode trends beïnvloeden. Grote brillen met gouden randjes en witte T-shirts met een Levi’s logo zijn in de mode maar je maakt mij niet wijs dat zoiets mooi is, nu niet en over 10 of 20 jaar ook niet. De andere kant op werkt ook, blauw met goud blijft een mooie combinatie, je vind het op het doden masker van Toetanchamon, in allerlei kerken en op een Clio Williams of een Impereza 555. Mode is tijdgebonden maar smaak niet.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Waarom zou je rond de 70-80 k uitgeven aan een Seat??!
@vagtroep: Omdat je het geld ervoor hebt en deze auto mooi vind??
@dijan: bedankt voor uw tijd en uitleg 👊
Wat is er van Seat geworden als we in persberichten de volgende dingen tegenkomen?

‘Niet eens zo heel verkeerde auto’

‘Best aardig gelukt’

‘Op de persfoto’s gaat het nog wel’

Een stap in de goede richting’

‘Eerlijk is eerlijk het ziet er best aardig uit eigenlijk’

Dit zijn geen redenen om direct naar de showroom te rennen. Als het autojournaille dit schrijft dan moet het merk toch ten doden opgeschreven zijn?
@tenaci: deze pers heeft een mening over SUV’s/Cross-overs en steekt die niet onder stoelen of banken 😊
Die velgen zijn véél te klein. Kan minstens 22″ op. Boeit niet hoe het rijdt. Want cool en zo.
En als je toch aan’t Photoshoppen bent. Photoshop dan ook die plastic VAG randen boven de wielkassen even weg.
@loserboi932: op de foto zien ze er reeds uit als 23″…
Tja, als ik gedwongen aan een 7 zitter moet, dan zou een 5-cyl Cupra Terraco wel smaken. Niet erg goed, maar moeilijk iets leuker sturend te bedenken. S-max? SQ7? Model X? Iets voor Willeme om uit te zoeken, welke 7-zitters zijn de minst slechte optie voor liefhebbers van sturen?
@Onehp: on it!!!
@willeme: mooi want de het 3e kind zit in de planning, artikel graag binnen 9 maanden.
@JanJansen: met drie kinderen heb je toch geen zevenzitter nodig?
@ikleesookoverautos: Jawel, beide oma’s moeten mee voor opvoedkundige tips onderweg.
@Onehp: als je alleen naar het stuur kijkt? Volvo. Wil je leuk sturen Smax.
Hoe vaak zie je bij ons eigenlijk een SEAT rijden? Lijkt wel exclusiever dan Bugatti.
Had de auteur ook niet dan het logo van Cupra erop kunnen photoshoppen, nu is het net niet af…
Waarom zou er geen Cupra Mii kunnen komen? De Up GTI is er al, nu nog een Citigo RS ernaast en je bent klaar.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).