Nieuwe BMW X6 lekt uit, dit moet ‘m zijn

Auteur: , 47 Reacties

Of we er blij van worden, dat is een ander ding.

Nieuwe BMW X6 lekt uit, dit moet 'm zijn

Het kan zijn dat wij inmiddels zijn gewend aan de uitgesproken designtaal van BMW, of de nieuwe X6 is daadwerkelijk een van de meer ingetogen bolides die het merk straks in zijn gamma zal hebben. Hoe dan ook: de volgende generatie van het nog altijd even merkwaardig gevormde zwaargewicht is bijna hier en dit zijn de eerste beelden!

Zojuist zijn we op Instagram gestuit op een reeks foto’s van de aankomende BMW X6. Na het zien van de achterzijde van de meest heetgeblakerde versie van de X6, kunnen we ditmaal ook een blik werpen op de voorkant van de auto. Het is maar de vraag waarom de fotograaf de vorige maal niet naar de neus durfde te kijken. In vergelijking met de recente creaties van het merk valt het formaat van de nieren op de X6 alleszins mee.

Nieuwe BMW X6 lekt uit, dit moet 'm zijn

Sterker: de voorzijde van de auto is precies uitdagend genoeg om je af te leiden van het design aan de achterzijde. Na al die jaren is het de SUV Coupé niet gelukt beter in de smaak te vallen bij het publiek. Toch is het billenwerk van de X6 op dit gebied ingrijpend veranderd – zijn voorganger zag er minder aantrekkelijk uit. Het is vrijwel letterlijk de grote broer van de X4. Het lijnwerk is alleen net iets meer benadrukt. Zeker als M-versie, zoals we hem hier zien, heeft hij flinke heupen.

De nieuwe BMW X6 komt naar verwachting pas volgend jaar op de markt. Wanneer de lancering is, dat is vooralsnog niet duidelijk. Het is goed mogelijk dat hij in september op de IAA in Frankfurt zal staan.

Nieuwe BMW X6 lekt uit, dit moet 'm zijn47 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
🤢
@trustmeiamanengineer: 🤗
@jaapies: 💩 is passender in deze kleur.
Wat is ’t toch met die enorme luchtsleuven aan de zijkanten achter? Ik snap dat je je designs gelijk wil trekken, maar dit is gewoon lelijk.
@drdre1: “lucht”
@badmat: mja, ze zijn ook nog eens nep bedoel je?
Wat gebeurt daar allemaal in dat zwarte deel in de voorbumper, onder de nieren? Heeft-ie net Darth Vader ingeslikt of zo?
Mijn God wat lelijk.
Lekker hoor
@str8six: precies! Heerlijke proleten bak!
Als je dit ziet ga je de eerste generatie BMW ObeliX6 nog mooi vinden ook
Whatever…
‘niet gelukt beter in de smaak te vallen bij het publiek’

Hoezo? Ding verkocht volgens mij prima.
@granlusso: bij een bepaald publiek wel ja. Pandjes schuivers, witgoedhandelaren, voetballers en aannemers cq makelaars.
@bischero: maakt BMW vast erg veel uit wat mensen die geen BMW X6 kunnen betalen, vinden van mensen die een BMW X6 kunnen betalen.
@jipino: jazeker wel, ze hadden natuurlijk graag gezien dat er meer mensen zo’n gedrocht konden betalen! 😊 👍🏻
Damn wat is het een uitgesproken lelijk hok. Zeer smaakgevoelig, wsl daardoor precies een doelgroep groot genoeg om deze aan te schaffen.

Ik loop wel door om een Stelvio te bestellen
@drsjeroen: of de Tonale, als t niet te lang duurt😉
Nog altijd mooier dan die bultrug van een GLE coupe.
Ik vind de huidige X6 eigenlijk precies goed. Dit vind ik nu niet gelijk prachtig, maar wat ik merk met de huidige BMW-design is dat ze wel goed opdrogen. Geef het een jaartje en hij ligt daarna opeens best lekker op het oog. Interieur verwacht ik eigenlijk niet heel veel van en dat is wel iets wat bij BMW echt weer bijdetijds mag worden
Gooi dit vreselijk ding op de brandstapel. Daarna drinken we wijn en kan het volksfeest beginnen! Okeej, BMW en de Middeleeuwen zijn wat vergezocht… maar toch: burn it! Please.
Hahaha die verlichte grille!
De nieren vallen mee…..
Heeft die nou verlichting in de nieren zitten of lijkt dat maar zo?
@hetzwartesaabvandefamilie: voor ’s avonds… zodat je gewaarschuwd bent, als je eens in de spiegel kijkt 😊
@doublechevron65: zowel lichtgevende nieren als een lichtgevende ster wil ik niet hebben 🙄
Auwtsch dat doet pijn aan de ogen
Net als de eerste weer een lekker dikke en een tikje foute bak.

Zou er niet vies van zijn om zo’n ding onder de kont te hebben.
Met uitzondering van de X5 vallen de huidige SUV-achtigen van BMW dik tegen. X3, X4, X7 allemaal niet om aan te zien.
@571ay: ik zal je even corrigeren. De X5 hoort met ze varkensneus en hoekige achterkant met simpel gevormde achterlichten in het lijstje “niet om aan te zien”, de X3 is juist de uitzondering. Die is gewoon goed gelukt. Veel groter dan een X3 wil je in Europa toch niet en de X5 en groter zijn duidelijk op de Chinese en Amerikaanse markt gericht.
Wederom is het probleem niet dat deze auto nou perse lelijk of slecht is. Al doet die daklijn ook niet perse goede dingen voor het design, maar goed.

Het probleem is dat een X5 alles kan wat deze ook kan, maar dan met een grotere kofferbak, betere hoofdruimte achter en die is tenminste nog min of meer te pruimen.

Het is een blijft een nutteloos autotype, achtervolgd door het feit dat het ‘cool’ is. Ik vind niks on-cooler dan dit.

Maar ik heb dan ook niet genoeg geld om met een tarief van 7,50 per uur een sloep van 5 meter scheef in een plekje van 4m80 te parkeren om lekker te gaan shoppen bij Lowie Vuurton. Ik begrijp dat en deze auto niet, zal wel een verschil in levensstijl zijn.
Vallen de nieren een keer mee bij een nieuwe BMW, verpesten ze het aan de achterkant… jammer.
Maar wel een geweldige kleur!
Mooi, mislukt. Kan Porsche ook nog wat Cayennes verkopen.
Die lichtgevende grille, hahahaha
Moderne BMW’s je moet er van houden. De X6 was al niet de mooiste, het is er niet beter op geworden, of het slechter is? Niet heel erg veel slechter, maar lelijk was het al.
Voorkant schitterend! Achterkant mwa
Wat een verschrikkelijk onsamenhangend geheel met vreemde proporties en rare details. Nu vond ik de vorige ook al niet mooi dus ik ben de doelgroep waarschijnlijk niet maar dit is zeker geen verbetering.
Wat een lelijke achterkant pfff! Bijna even erg als de x4, en dat is op zich al een prestatie wil je dat evenaren…
Dit van een merk dat ooit de E38 en Z8 in hun prijslijst had staan…


Ik voorzie een mooie toekomst voor dit proleten gedrocht in China, het midden-oosten en Rusland.
Verrassend goed te hachelen… en dat zeg ik niet gauw over dit soort SUV’s.
Had ik mijn lenzen nou in of niet?
Knap design aan de achterkant. Oogt door de gekozen vlakverdeling lang zo massief. Minst lelijke X6 ooit.
Ik vind hem eigenlijk nog best dik, net als de eerste X6. Absoluut geen mooie auto, maar in de juiste uitvoering is het gewoon een hele dikke middelvinger. Ergens hou ik er wel van.
BMW is officieel de weg kwijt, eerst al met het interieur, nu met het design.
@ghost: hoe kan BMW nou de weg kwijt zijn met het interieur, dat is al tientallen jaren nagenoeg hetzelfde. Waar Mercedes een LED kermis bouwt, Audi een technocratisch beeldscherm feestje is het bij BMW, same old, same old. Precies wat de aartsconservatieve BMW klanten willen.
@mashell: Ik denk dat veel mensen het niet vernieuwend vinden. Ik ben het echter niet met ze eens. Er zit de nieuwste technologie in, alleen dan in een vertrouwd jasje. En volgens mij werkt dat perfect.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).