NL’se miljonair gaat nieuw autohotel in De Lutte maken

Auteur: , 23 Reacties

Kijk, dat horen we graag.

Autohotel 'Le Coureur' De Lutte

Dankzij een oplettende lezer krijgen we vanmiddag ineens een interessant beetje nieuws op het bord. Ondernemer, en #341 op de Quote 500-lijst van 2018, Henk Jacobs uit het Overijsselse De Lutte is van plan om binnen enkele jaren een nieuw designhotel in hetzelfde dorp beginnen, speciaal voor auto- en oldtimerliefhebbers. In 2020 moet het project van start gaan in De Luttermolen.

Volgens het huidige plan zal het hotel moeten bestaan uit 55 tot 60 kamers, waar autoliefhebbers zich helemaal thuis behoren te voelen. Het designhotel draagt de naam ‘Le Coureur’ en zal zich volledig gaan richten op autofanaten die voor zichzelf en hun klassieke, sportieve of dure auto’s een plek zoeken om te overnachten. Het autohotel biedt naast een duidelijk thema (oldtimers, Ferrari’s en Porsches) tegelijkertijd ook voldoende ruimte voor de eigenaren om hun bolides te parkeren. Oprichter Jacobs zal bijtijds ook een deel van zijn eigen collectie in het hotel stallen.

Jacobs zal zijn hotel niet van de grond af aan op hoeven bouwen. In het huidige plan is het namelijk het centrumgebouw op De Luttermolen, dat afgezien van een sporthal al enkele jaren leegstaat, dat omgetoverd zal worden tot Le Coureur. De transformatie bedraagt miljoenen euro’s en is gevisualiseerd door architectenbureau Van Der Linde. Het bureau is niet onbekend in de automotive. Tot het portfolio van het bedrijf behoren o.a. het huidige pand van het in Gronau gevestigde VDM Cars en het in Best gevestigde VD AKKER.

Overigens, Le Coureur moet volgens Jacobs meer dan alleen een simpel hotel worden waar autoliefhebbers voldoende ruimte hebben voor hun bolides. Naast het feit dat alles in het thema van oldtimers e.d. gebouwd zal worden, moet er namelijk ook een werkplaats komen voor onderhoud en service aan de auto’s. Tevens zal het terrein goed beveiligd worden, om het bezit van de gasten te beschermen. (Bron: Tubantia)

Met dank aan Robert voor de tip!

Autohotel 'Le Coureur' De Lutte23 reacties

Mooie woordspeling in de naam. Le coureur, maar zet je de rode letters van de headerfoto naast elkaar, dan staat er ‘Le coeur’, wat in het Frans ‘Het hart’ betekend. Autoliefde <3

OT: Top idee! Nederland heeft wat meer autoliefde nodig. Zal denk ik alleen wel redelijk prijzig gaan worden..
@julez: altijd mooi als iemand z’n autohart laat spreken, ben vooral benieuwd of de locatie wel verstandig is…..
@maartenoosterbaan: ik zie niet in waarom niet. De Lutte heeft al een aantal chique hotels als de Wilmersberg en de Bloemenbeek. Omgeving is erg mooi dus met Duitsland letterlijk om de hoek. Denk wel dat het kan slagen
@suheyl: er dus al flinke concurrentie in een kleine plaats die niet de aantrekking van bijvoorbeeld Ootmarsum heeft. Dit is gewoon een ingewikkelde poging om iemands privé autostalling rendabel te maken.
@mashell: Ootmarsum heeft alleen maar kunst. En natuurlijk historie en het heeft stadsrechten
@mashell: ja was laatst in Amerika, en mensen vroegen waar ik vandaan kom. Toen ik zei dat ik uit Nederland kom zeiden ze gelijk: ” o dat is waar Ootmarsum is!” Aantrekking van Ootmarsum, haha.
@povel: de Lutte had vroeger een naam met faam: grensovergang de Lutte, maar die heet tegenwoordig gewoon grensovergang Oldenzaal. De Lutte heeft het arboretum en het Lutterzand, niet iets om dure hotels mee te verantwoorden. Ik geef dus de tip: investeer hier in niet.
Noem mij een simpele ziel, maar ik ga naar een hotel als ik op vakantie ga, of voor een zakenreis. Bepaalde luxe is dan prettig, maar ik ga niet naar een hotel om het hotel zelf. Ook een mooie oldtimer overtuigt dan niet echt, dan kan ik net zo goed naar Louwman museum gaan. Hoe moet ik dit dan plaatsen?
@krisp: lekker op vakantie gaan in NL en combineren met dit hotel en andere leuke dingen?
@krisp: Als ik (met de auto) naar een hotel ga kijk ik wel altijd of / hoe / waar de bolide gestald kan worden. Een hotel met een ruim opgezette, afgesloten, overdekte parkeergelegenheid maakt zeker meer kans op mij als klant.

En voor de uitstraling is het best tof als het thema klassieke auto’s is. Liever een mooie auto in de lobby dan weer zo’n grote vaas met een paar kromme takken.
@krisp:
Ik wel.
Goeie hotels, ben er gek op.
Fullerton in SIngapore of Four Seasons in Limassol.
Een soort van thuis ver van huis.
Beter dan die Formule 1 vlooienpakhuizen waar je een reep chocolade uit de muur kunt trekken en met je knieën tegen de deur aan zit als je moet schijten.
@desjonnies: Eens, maar dat is het verschil tussen een schraaphotel en een fantoenlijk hotel. Maar kies jij dan ook voor het auto-thema?
@krisp:
Waarom niet, als de gastvrijheid maar op een hoog niveau staat, dat is voor mijzelf het meest belangrijke.
Gewoon goed kunnen eten en als je ’s avonds laat aankomt en nog honger hebt dat er room service is.
In Frankrijk hebben ze dat al veel langer en goedkoper… Formule 1 Hotel.
@thomasthomas: wil je toch niet dood gevonden worden, in die ellende.
@vandijkbv: lekker samen douchen met de hele verdieping gezellig.
@thomasthomas: zo ver is het gelukkig niet gekomen, na het inchecken gelijk doorgereden naar de volgende bestemming. Niet eens de moeite genomen om de kamer te bekijken.
Groenlinks gaat dit weer uiteraard dwarsbomen want autogerelateerd en das ist verboten!!
Doet mij denken aan The Classic oldtimer hotel in Ingolstadt. Erg leuke plek om een uitgestalde collectie te zien van klassiekers.
@wouteraerox: Deze in Stuttgard ken ik wel https://www.v8hotel.de/en/
Moet me denken aan Gordon Ramsay, dat hij een hotel bezoekt met met een supercar-thema. “You don’t take baths in cars! https://www.youtube.com/watch?v=RKctlPtb64g
Echt innovatief zou het zijn als je je auto mee kunt nemen naar je kamer.
Ha gaaf man! Woon daar 3 km vanaf:):)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).