Novitec’s 720S is meer McLaren Senna dan het origineel

Auteur: , 39 Reacties

En dat is best een beetje vreemd.

Novitec heeft zichzelf weer eens overtroffen. De Duitse tuner heeft laatst al eens zijn hand gelegd aan de McLaren 720S (rijtest), maar vandaag doen ze het nogmaals – en ditmaal tot in het extreme. De zogenaamde McLaren 720S N-Largo krijgt niet alleen een vreselijk dikke bodykit waarvan de auto spontaan overeenkomsten met de Senna begint te vertonen, tegelijkertijd is hij ook nog eens krachtiger dan zijn grote broer.

Op de een of andere manier heeft Novitec het voor elkaar gekregen een bodykit in elkaar te zetten, die de 720S op verschillende manieren op de standaard meer extreme McLaren Senna laat lijken. Dankzij de toegevoegde luchtinlaten- en wegen lijkt het plaatwerk van de rijkelijk verbrede 720S op de gecompliceerde koets van de Senna. De 720S kreeg naast de nieuwe bumpers ook nog nieuwe zijschorten en een actieve achtervleugel. Daarnaast behoort ook een nieuwe velgenset tot de extra’s.

De krachtbron van de 720S gaat er uiteraard op vooruit, maar de verschillende aanpassingen die Novitec aan de ECU en het uitlaatsysteem heeft gedaan, hebben eveneens als gevolg dat de 720S krachtiger is geworden dan de McLaren Senna. In concrete termen zien we dat de 720S precies 6 pk sterker is dan de Senna. Waar het gretige circuitmonster 800 pk produceert, komt de aangepaste N-Largo binnen met 806 pk. In de praktijk betekent dit dat de 720S in 2,7 seconden (of 0,1 seconden sneller dan de Senna) naar de 100 km/u knalt. Zijn topsnelheid ligt op 346 km/u.

Novitec heeft de laatste tijd sowieso goed de smaak te pakken met Britse sportauto’s, want naast de twee genoemde McLaren’s 720S gingen de Duitsers eveneens aan de haal met de 570S.39 reacties

Zou je ook alleen de achterbumper kunnen bestellen?
@Vanquish: voor op je denkbeeldige 720S?
@henk_he: spoilet alert: we zijn niet allemaal reaguurders. Ook autobloggers kunnen welvarend zijn
@schuiftrompet: Jeetje, echt? Ik ben benieuwd hoeveel McLaren rijders er zich hier “Autoblogger” mogen noemen.
@mennok: Dr zijn dr een paar met een porsche, een ferrari (ons freddy) en kijk de rubriek mijn auto maar eens voor nog een paar pareltjes. Waarom zou een Mclaren niet kunnen?
@schuiftrompet: en een reaguurder kan niet welvarend zijn? Als je een 720S kunt rijden, dan stel je niet dit soort vragen. Beetje hetzelfde als “wat kost die 720S?” dan is het dus antwoord: “als je dat moet vragen kun je hem niet betalen.”
@henk_he: Maargoed, jij zit hier dus ook met een reden zo te zien. Andere mensen afblaffen. Leuk man!
RAL-code “gehoorapparaat” snap ik niet helemaal, maar dit is wel precies wat de McLaren kan hebben, en zelfs een beetje nodig heeft!
@subaru555: Nog nooit een gehoorapparaat gezien? Het uitwendige gedeelte is veelal een beige-achtige kleur die verdacht veel lijkt op die kleur die we hier zien.
@Edge: Mwa, vind het ook meer lijken op die Audi Mocha Latte kleur dan een gehoorapparaat. Daarnaast vind ik het ook heel origineel en knap staan.
Deze is in ieder geval vele malen mooier dan de Senna!
@dutchdriftking: Keira Knightley op een Ducati in dezelfde kleur is nog mooier :-)
@lacker: ff gegoogeld, ik ben niet teleurgesteld. Well done sir.
@raceface: Ook even opgezocht, inderdaad een prettige combinatie.
@lacker: Maar dat is gewoon prinses Leia die op bezoek is op aarde!
Hoeveel van die bodykits zullen ze nou daadwerkelijk verkopen, vraag ik mij af.
@riddertevoet: 15, zoveel worden er namelijk maar gemaakt
Vind McLarens over het algemeen niet zo mooi. Maar bij deze word ik wel hebberig
And now get the key´s and take it to the Ring
Niet gedacht dat ik het ooit over een Novitec bodykit zou zeggen, maar vindt het er best mooi uit zien. Misschien alleen de velgen niet, maar voor de rest best geslaagd.
Als een foute tjoenert iets fraaiers creëert dan de fabrikant zelf, mag je je als designer van McLaren echt even achter de oren krabben.
Leuk dat hij 5 km/h en 0,1 seconde sneller naar de 100 dan de normale 720s en de Senna is door al de extra pk’s maar dat is natuurlijk appels met peren vergelijken… De Senna is met al zijn Aero gemaakt om circuits te rijden en bochten te pakken. Er zijn al diverse reviews waarin de resultaten laten zien dat de Senna tov de 720s beduidend sneller is over het gemiddelde circuit.
Ik heb ook het vermoeden dat deze bodykit aerodynamisch een ramp is gezien de geringe prestatiewinst die de auto verkrijgt door 86pk meer…
Nog steeds niet mijn keuze, maar wel de mooiste 720S die ik tot nu toe heb gezien. Novitec doet het meestal wel goed bij mij.
Wel jammer van de kleur, denk dat knal geel veel gaver zou zijn. Maar ik zeg maken!
720S/Senna zijn form ‘follows function’. Vond de 720S in het begin een ‘uitdaging’ qua uiterlijk, ondertussen vind ik hem helemaal top (in het echt).

Deze met zij fake luchtinlaten is ‘style over substance’ en heeft hoogst waarschijnlijk de aerodynamica volledig verpest. Maar als je toch maar in je favoriete winkelstraat wat stoer wilt doen, maakt dat uiteraard allemaal maar weinig uit…
Jezus, wat een gedrocht…
Ik vond de 720s echt super lelijk, maar deze is echt heel tof!
Ben ook benieuwd maar het geluid. Verder toffe creatie, behalve de kleur.
De kleur is niet mijn smaak, maar Novitec heeft wel weer erg haar best gedaan om er iets heel erg moois van te maken.

Samen met Arden één van mijn favoriete tuners. Bij beide bedrijven zie je aan hun werk dat ze hun vak verstaan en het oorspronkelijke ontwerp versterken in plaats van af te breken.
Ze hadden er beter koplampen proberen in te plaatsen.
Schmee150 heeft een video!!!
@ericc: ik wacht wel op Doug.
Hoe kunnen mensen dit mooi vinden en de Senna zelf niet?

Onsamenhangend ontwerp met die gejatte scherpe stijlelementen i.c.m. het juist afgeronde van de 720S.

En waarom is deze ‘meer Senna’ dan het origineel? Omdat hij volgens de tuner 6pk meer heeft?
De Senna is wel meer dan extra pk’s hoor.

Doe mij trouwens maar een gewone 720S, of liever de nog te presenteren spider.
Ik vind door tuners aangepaste auto’s zelden mooi, ook deze is lang niet zo mooi als het origineel. Maar het rare is dat ik deze Novitec dan wel weer mooier vind dan de Senna. Wel in een ander kleurtje graag, Schmee legt vandaag uit waarom deze kleur op de auto zit (EN laat horen hoe deze auto klinkt).
In het zwart
Ben benieuwd wat voor kleur er over de grondverf komt…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).