Officieel: dit is de Cadillac CT5, vervanger van de CTS

Auteur: , 37 Reacties

En het is een geslaagde sedan geworden.

Dikke sedans met fijne zescilinder motoren zijn in het Nederlandse landschap een zeldzaamheid. Dat is wel anders in Noord-Amerika. Vandaag de dag nog steeds, want Cadillac introduceert de gloednieuwe CT5. Deze auto komt de oude CTS aflossen en slaat een nieuw hoofdstuk in voor de Amerikaanse autobouwer op het gebied van luxe sedans.

De CT5 positioneert Cadillac onder het vlaggenschip CT6. Wat dat betreft een logische naamkeuze. In eerste instantie is er keuze uit twee motoren. Een twee liter turbo viercilinder motor en een twinturbo drieliter V6. Cadillac heeft nog niet bekend gemaakt hoeveel vermogen de motoren leveren. Vergelijkend met de CTS kun je ongeveer 268 pk voor de vierpitter en 420 pk voor de V6 verwachten. Standaard is er sprake van achterwielaandrijving, vierwielaandrijving is een optie. Zowel de vier-in-lijn als de V6 zijn gekoppeld aan een 10-traps automaat.

Het uiterlijk toont het huidige familiesnoetje van Cadillac. Het komt overeen met de looks van de huidige CT6, XT4 en XT6. Kopers krijgen de keuze uit een Sport of Luxury-pakket. De sport-versie (grijs op de foto’s) heeft een andere voorbumper en donkere achterlichten, terwijl de Luxury (rood op de foto’s) wat klassieker oogt met onder meer felrode heldere achterlichten. Helaas heeft de autobouwer geen duidelijkere foto’s van de auto vrijgegeven.

De nieuwe Cadillac CT5 zal gepresenteerd worden op de New York Auto Show. Caddy gaat de CT5 in de Grand River fabriek bouwen in Lansing, Michigan.37 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Zo in het bordeaux rood ziet het er niet slecht uit!
@lecomte: inderdaad, en iedereen die er hier in NL een koopt moet vanwege zijn orginele keuze, bpm korting krijgen!!!. Of nog beter gewoon helemaal geen bpm en een jaar gratis peut.
@mikje90: Dat zou inderdaad leuk zijn! Maar als de prijzen ergens enigszins redelijk zouden zijn, zou ik er wel naar kijken.
@lecomte: Dat is inderdaad gewoon een heel mooie auto!
Euh wauw! Als de bouwkwaliteit ook in orde is? Zelf 0 ervaring met cadillac
@unknown32: vlg mij moet dat prima in orde zijn. De mercedes van de VS is het vlg mij.
@unknown32: ik heb zelf de eerste generatie CTS (2006). Geen kraakjes, zacht leer. Met de CTS zie Cadillac het offensief op de Duitse drie beginnen. Prima spul!
@unknown32: Volgens mij zijn het ook prima auto’s, alleen wil niemand ze hier omdat het niet Duitsch is.
@berlinetta: Dat niet alleen. Ze waren gewoon te duur in dit land wegens BPM en dergelijke.
@viezefreddyw: Dat speelt ook mee inderdaad. Komt door de aangeboden motoropties (die ik overigens altijd wel heel lekker vind).
@berlinetta: in Belgie nog nooit zien rijden. Maar hier is dankzij de VAA zoiets zakelijk rijden ook best duur. Prive koop je zoiets niet lijkt mij
Mooi ding! Voorkant doet me denken aan Mazda, met die koplampen die doorlopen in de grille.
@saffie89: Oh.. ik had juist meer een Peugeot gevoel vanwege die ‘slagtanden’ als dagrij verlichting.
@donjunior: klopt, zit ook wat Peugeot in.
@saffie89: mij aan de citroen c5. Zijkant gezien
Ben nog niet overtuigd, met name vanaf de C-stijl naar achteren doet het design nogal gekunsteld aan. De vorige generatie vond ik cleaner en (dus) fraaier.
@vaakbenjetebang: Die achterkant doet me denken aan de BMW GT reeks. Zelfs hun nieuwe CT-6 achterkant, als je van de zijkant kijkt, heeft wat weg van de oude 7 reeks van Bangle.
@vaakbenjetebang: Vaak ben je te bang
Strakke wagen hoor!
Net ding, zelfs wel mooi, maar ook wat te ingetogen als je het mij vraagt. De scherpe randjes (letterlijk) van het Cadillacdesign zijn eraf en dat had van mij niet gehoeven.
@tenaci: Ik vind de chromen lijst bij de C-stijl wel aardig, de lijn doet me denken aan de haaienvin van weleer (’50s/’60s).
@skid: nu je het zegt! Heel subtiel, dat zou Cadillac z’n eigen (historisch verantwoorde) variant van de hofmeisterknik kunnen worden.
De vraag bij Amerikaanse auto’s….hoe ziet het interieur er uit? Want dat is vaak hetzelfde niveau als een Hyundai Excel uit 99. Helaas geen foto’s.
@baklava: Dan heb jij sinds die genoemde Excel uit ‘99 zeker niet meer naar foto’s gekeken van interieurs uit Amerika. Als jij me een Excel kan aanwijzen met het interieur uit een huidige Cadillac of Lincoln dan hoor ik het graag, zoek nog naar een goedkope daily voor de missus.
@baklava: Noem een recente auto van Cadillac niveau die zo’n interieur heeft?
Whoa wat een ultra-ultra-ultra-korte overhang aan de voorkant. Bijna alsof hij ergens tegenaan gereden is…
@svenska_aeroplan_ab: hebben ze goed voor elkaar.
Mooi ding.
Niet goedkoop natuurlijk. Maar goed, de motoren zijn te groot voor meeste EU landen en we spenderen hier weinig geld voor dit segment sedans (moet nog een segmentje hoger zijn).
Nice.
Nu nog de Blackwing V8 erin :-)
Mooie wagen. Ziet er imho geslaagd uit. Met de afwerking zal het wel goed zitten, Cadillac is immers het luxe merk uit de VS.

Fijne motorisering, voorzien van alle luxe aan boord, en knap design en géén Duitser.
Nu nog torenhoge BPM en dan weten we het zeker;
Die zien we dus niet terug op de Nederlandse wegen.
Prachtige wagen, gaat in Europa niet verkocht worden. Dat mensen in Nederland het niet zat worden om eeuwig dezelfde donkergrijze 320d met M sport package voorbij te zien rijden…
En dan zeggen ze dat een 5 serie teveel lijntjes en frutsels heeft.
Merkwaardige C-stijl: doet mij denken aan de Chevrolet Cruze (vorige generatie). Past niet bij de status van het merk.
Knik bij C stijl doet afbreuk aan design. Wordt een halve Citroën C6 zo. Rest ziet er gaaf uit
Zeer mooi geworden maar of het buiten de VS een groot succes wordt weet ik niet
Mooie auto, maar lijkt wel wat op de nieuwe 508. Of zie ik het helemaal verkeerd?
Zal vast zo als de CTS zijn, op elk vlak een schitterende wagen maar niemand die hem koopt. Cadillac moet stoppen met BMW 5 series te willen bouwen en terug de Cadillacs onder de wagens bouwen. Dan heb je als merk legendarische namen zo als De Ville, Fleetwood, Eldorado,.. Komen ze af met 2 letters en een cijfer dat niemand iets zegt. wat dit allemaal nog erger maakt is het feit dat ze echte Cadillacs ontwerpen (zie de ciel) maar dan bouwen ze die niet.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).