Cadillac XT6 is een knappe verschijning

Auteur: , 23 Reacties

Goed bezig daar in de VS!

Cadillac heeft het juiste designteam gevonden, want de laatste auto’s van het merk zijn geen straf om naar te kijken. Op die basis borduurt het Amerikaanse merk verder met de nieuwe XT6. Een grote SUV die qua formaat concurreert met de Lincoln Aviator, de Audi Q7, BMW X5 en Mercedes GLE.

Onder de kap van de XT6 huist een 3.6-liter grote V6 met 315 pk en 375 Nm koppel. Het blok is gekoppeld aan een automaat met negen verzetten. Daarnaast beschikt de motor over cilinderuitschakeling, waardoor de SUV op viercilinders rijdt als de overige twee cilinders niet nodig zijn.

Net als de andere moderne Cadillac-modellen, beschikt de XT6 optioneel over de Teen Driving-feature. Eenmaal geactiveerd, gaat de XT6 allerlei zaken met betrekking tot het rijden registreren. De ouder kan later terugzien welke afstand er is gereden, hoe hard er is gereden en of bijvoorbeeld de ABS heeft moeten ingrijpen. Handig voor de ouder én de verzekering als zoon of dochterlief een ongelukje had.

De Cadillac komt met drie zitrijen en is standaard al lekker dik uitgerust. Zaken als 20-inch wielen en een verwarmd stuurwiel zijn altijd aanwezig. Met de zescilinder is het niet rijden van pomp naar pomp, want de XT6 komt met een 72 liter grote brandstoftank. De vierwielaangedreven variant beschikt over een 83 liter grote brandstoftank.

De nieuwe XT6 is te zien op de autoshow van Detroit. Vanaf de lente is de Cadillac verkrijgbaar op de Noord-Amerikaanse markt. Prijzen zijn niet bekendgemaakt.23 reacties

Maar Cadillac is toch helemaal geen Chinees merk dat zo genadeloos een Volvo XC90 kan klonen?
@mashell: gelukkig wel een mooiere kloon
@mashell: Moest echt paar keer kijken. Je hebt helemaal gelijk. Zie echt de mooie lijn van de xc90 terug. Hoop m ooit te zien hier.
@mashell: Inderdaad. En vooraan doet hij me ook wel heel hard denken aan een DS7.
@cossiekiller: ik denk eigenlijk nooit aan een DS7… Maar na een plaatje er van opgezocht te hebben, zie ik je punt. Deze Caddy is dus weinig origineel, maar dat maakt het geen lelijke of slechte auto natuurlijk.
@mashell: buiten SUV en ietwat vierkant om (twee nogal trendy dingen die door bijna iedereen gebruiken) zie ik er geen XC90 in, bovendien is die veel mooier dan dit hok. Ik vind dit echt helemaal niks.
@720s: Dan is het toch tijd voor een ritje naar de eyewish… Er zit enorm veel xc90 in, tot de randjes van de wielkasten aan toe.
En profile wel een beetje anoniem…

Maar misschien wordt ik morgenochtend wel wakker en blijkt deze hele SUV rage slechts een nare droom geweest en lees ik morgenochtend op Autoblog het nieuws dat Cadillac een prachtige grote luxe statige limousine geïntroduceerd heeft…
@ramshoek: keep on dreaming hahaha
Zo op het eerste gezicht een knappe SUV. Alleen jammer dat er geen goede foto is van het interieur, voor mij toch altijd een dingetje bij Amerikaanse auto’s.
Krijg je er een labrador in gelijke kleur bij?
@karhengst: Nee, die krijg je alleen bij een Volvo Estate.
Gewoon een hele nette auto, zoals eigenlijk alle recente Cadillac modellen, maar deze is wel wat anoniemer en lijkt inderdaad verdacht veel op een Volvo.
Mooi ding zeg !!
Hele nette suv. Geen uit de kluiten gewassen grille en koplampen doen een hoop..
Hij parkeert hem wel overal rond het huis.
Knap lelijk..
Terwijl iedereen het op een XC90 vind lijken met wat Cadillac-invloeden wilt autoblog benadrukken dat het een knappe verschijning is.. koekoek..
Voor een SUV echt wel een knappe kar, maar de nieuwe elektrische sedan met deze stijlelementen is toch vele malen mooier.
Haha foto 4.
Niks speciaals, niet mooi en niet lelijk.
Ziet er goed uit en de Ford iPad ontbreekt gelukkig.
Gaan we nou krijgen, een geslaagd model!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).