Officieel: Ocon eruit bij Force India, Perez blijft

Auteur: , 30 Reacties

Wie had dat nu verwacht?

Officieel: Ocon eruit bij Force India, Perez blijft

Het is een flinke open deur, maar Force India heeft zojuist aangekondigd dat Sergio Perez ook de komende jaren nog mag blijven bij het team. De Mexicaan is al sinds 2014 aan het team verbonden en heeft ze dit jaar zelfs uit de brand geholpen toen het zich in een ernstige financiële crisis bevond. Nu alle financiën weer op orde zijn gebracht door het Lawrence Stroll-consortium en de deals met de sponsors van Perez rond zijn, bedanken ze hem met een stoeltje.

Het is niet precies duidelijk voor hoeveel jaar de Mexicaan heeft bijgetekend, maar de kans is groot dat hij nog wel een aantal jaren bij Force India zal rijden. Inmiddels is Perez bezig met zijn vijfde jaar bij het team. In deze tijd heeft hij het team vijf fantastische podiumfinishes bezorgd, waarvan de meest recente dit jaar in Azerbeidzjan.

De ervaren Mexicaan, die na een stint bij Sauber en McLaren terechtkwam bij Force India, zal naar verwachting zijn vaardigheden moeten door gaan geven aan Williams-coureur (en zoon van Force India-eigenaar) Lance Stroll. Hiermee lijkt Esteban Ocon geen kans meer te hebben op een zitje. De Fransman had tot voor kort zicht op een plaats bij Williams, maar sinds dit team in zee is gegaan met George Russell, lijkt ook die deur te zijn gesloten.30 reacties

Niks mit met Perez, kan best aardig sturen. Snap die verafgoding van Ocon niet zo, wel een goeie rijder maar geen buitencategorie denk ik.
Interessanter gaat de strijd van Stroll vs Perez worden. Kijken of Strolliebollie beter is dan Olav Moll denkt
@cloverleaf: wat boeit het wat Olav Mol denkt? Die man zegt zoveel.
@ghost: hij praat veel maar zegt niets
@cloverleaf: Misschien eens meer verdiepen in Ocon dan😉 Kan dit jaar ook prima meekomen met de ervaren Perez en was in de F3 minstens even goed als Max, al was en is die natuurlijk een rookie en ook van de buitencategorie.
@skinnybmw: Max reedt in de F3 met een Renault achtige auto. Ocon met de Mercedes. Vergelijk is een beetje appels met peren.
@cloverleaf: Wanneer jij je er iets meer in had verdiept had je kunnen concluderen dat Ocon toch echt een klasse beter is dan die slecht tegen zijn verlies kunnende Mexicaan die bij de gratie van een vaderlandslievende geldschieter nog in de formule een actief is, ondanks zijn ruime ervaring in de f1 maakt hij niet het verschil en kan hij Ocon alleen met onsportief gedrag de baas.
@cloverleaf: laten we eerlijk zijn, strolliebollie is echt een deurhendel eerste klas.
@cloverleaf: De haat die Olav voor Stroll draagt is slechts een van de redenen dat ik Ziggo F1 steevast boycot.
@ikschrijfookoverautos: de haat die ik heb voor Jack is al 1 reden genoeg.
Mol en Plooij zijn de grootste clowns van Circus Formule1.
@awesome: jaaaa
@ikschrijfookoverautos: Wat heb jij een lastig leven.
@ikschrijfookoverautos: Hoe kijk je dan naar F1?
@brutaalaapje: Als je ooit skysports hebt gekeken ga je nooit meer terug.
Wat ze bij ziggo doen weet ik niet, nooit gekeken hoewel ik het wel heb ben niet eens benieuwd het is toch 10x minder.
@BrutaalAapje: skysport is top!
@risl: Kijk je dan met een stream? Of heb je een schotel?
@ikschrijfookoverautos: de haat .. serieus? We hebben het hier over een verslaggever die je misschien minder prettig vindt om naar te luisteren, maar haat? Get a life.
@bischero: als ik Olav hoor praten over Stroll, dan kan ik wel degelijk zeggen dat die man een afgunst voor hem heeft. Ikzelf haat verder niemand.
@ikschrijfookoverautos: vertel dan eens met welke woorden Mol zijn haat over Stroll te kennen geeft. Of mag je Mol gewoon niet en zie je hier het excuus in, want je kan toch niet serieus beweren dat je Stroll een goed coureur vind??
Farce India
@gulli: nice one!
Ach ja, 1 auto in Q3 is ook leuk voor team roze
Deze artikel is zo misleidend er wordt op formula1.com gezegd dat waarschijnlijk lance strol de volgende wordt en niet dat Ocon eruit ligt
@jasg: de conclusie die men hier trekt is een volstrekt logische. Lawrence Stroll koopt echt geen Formule 1 team om vervolgens nóg eens miljoenen te betalen om z’n zoon bij de concurrent te laten rijden.

Oh, en off-topic: verdiep je eens in de betekenis van interpunctie.
@toniominestrone: juist makkelijker zo, minder keuze.
@jasg: dat is toch precies hetzelfde? Als Stroll de plek van Ocon inneemt, is Ocon toch weg?
@brutaalaapje: ik zoek streams online op Reddit.
Verrassend! Niet zozeer het nieuws dat Perez blijft, maar wel het moment van aankondiging. Velen, waaronder ikzelf, hadden verwacht dat het nieuws tijdens of vlak voor Mexico officieel zou worden als een soort cadeautje naar het thuispubliek van Checo
@edge: dat had ik idd ook verwacht!
Ocon is MB coureur en wil dat blijven.
Met alle info die ze kunnen krijgen, hebben ze dus niet bevonden dat hij per se een betere coureur is dan Bottas (en net zo goed luistert).
En als in hem de volgende Hamilton zouden zijn, dan had hij zeker een plekkie bij Williams of FI gekregen.
Kortom: die bericht is goed voor Stroll, Perez en Bottas terwijl Ocon de duidelijke verliezer is. Wehrlein en Ocon de F1 ingekomen als nieuwe MB kampioenen en nu zijn ze er allebei weer uit.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).