Ook BMW biedt een ‘flex-abonnement’ aan

Auteur: , 14 Reacties

Voor wanneer één BMW niet cool genoeg is.

Een paar BMW's

Niet heel lang geleden meldden wij al dat je vanaf nu zelf kan bepalen wanneer je van Mercedes wisselt. Tof idee, maar niet origineel. Je kon een soortgelijk abonnement namelijk al afsluiten bij Cadillac, Audi of Porsche. Het lijkt de toekomst van deelauto’s te zijn en dus starten meer merken een dergelijke service. Introducing: Access by BMW.

BMW start in de VS met het Access-abonnement. Het werkt net zo eenvoudig als de eerdergenoemde services, je krijgt een abonnement op elke BMW die je maar wilt, wanneer je maar wilt. Je komt na het rondcrossen met je X5 terecht bij een boulevard, geen probleem: geef een seintje via de BMW app en er staat zo een 4-Serie Cabrio voor je neus. Dat vermeld BMW, in tegenstelling tot Mercedes, dus wel expliciet: je hoeft niet naar een bepaalde locatie te komen, BMW stuurt vanaf de meest lokale dealer de gewenste auto op je af, inclusief een volle tank en al je “driver-preferences” afgestemd op basis van de auto die de loopjongen weer voor je meeneemt. Simpeler kan niet, eigenlijk.

Wat dat betreft steekt de service van BMW nu al beter in elkaar dan die van Mercedes, want de soortgelijke service van Das Haus riep toch wat vragen op. Hoe komt de auto naar je toe, wordt AMG ook inbegrepen en misschien het belangrijkste: wat kost het? BMW heeft al uw antwoorden: de auto wordt gebracht en je hebt de keuze uit M-modellen. Nou ja, dat ligt ook nog even anders: BMW volgt het voorbeeld van Porsche middels de ‘tiers’. Je kunt kiezen tussen de twee niveaus ‘Legend’ en ‘BMW M’. Legend geeft toegang tot de reguliere modellen, van 2-Serie (in de VS kennen ze de 1-Serie niet) tot X5. BMW M, zoals je al had geraden, is de duurdere variant waarmee je keuze is uitgebreid van M2 tot M5.

Kosten? 2.000 dollar per maand voor de ‘Legend-tier’, 3.700 dollar per maand voor de BMW-M-tier. Ter vergelijking: een M760i kost 2.200 dollar per maand, net ietsje meer dan de hele standaard BMW range middels het Access-abonnement. Lijkt mij een makkelijke keuze, maar sommige mensen hebben liever één V12 in de hand dan 10 viercilinders in de lucht. Dat is dan ook wel weer begrijpelijk.
Of de service ook naar Nederland komt is vooralsnog niet duidelijk. Net zoals bij de eerdergenoemde merken is de service in de VS om te kijken of er animo voor is, daarna krijgen meerdere landen de service. Wil je toch een abonnement waarmee je voor een vast bedrag de volledige range van een automerk kan rijden? Dan moet je bij de jongens van Polestar zijn.

Imagecredit: @rubinsky via Autojunk.14 reacties

Benieuwd of hier in NL vraag naar is, vraag mij oprecht af waarom je dit zou willen. Als je dit soort bedragen uit geeft aan je vervoermiddel wil je een eigen waggie.
@marklevinson: Zeker wel. Het antwoord : Milennials… Er is een zich grote trend aan het voltrekken: gebruik in plaats van bezit. Milennials kopen geen huis of auto meer. Huren alles. ‘Willen nergens aan vast zitten’. Een soort verlengde van de zapcultuur zeg maar. Dus ja, over 5 jaar is wat auto’s betreft alles Private Lease, met flex mogelijkheid, en over 10 jaar is alles op abonnement…
@marklevinson: De zakenman die in veel verschillende steden komt en normaal op het vliegveld een auto huurt.
Als je serieus veel knaken hebt dan heb je alleen maar een creditkaart nodig. Waarmee je alles kunt leasen/huren etc.
“sommige mensen hebben liever één V12 in de hand dan 10 viercilinders in de lucht”

Priceless!
Maar valt de M760Li X-Drive (wat een telefoonboek…) onder de normale of onder de M modellen? Anders pak je toch zo’n abbo en neem je alleen die 7 serie. Scheelt je 200 per maand. Kun je toch elke maand mooi je fast food van doen.
@e34m5touring: Dat is een lastige: op de USA site van BMW staat de M760 niet onder de M-modellen, maar zoals de naam al zegt is het een auto die al dan niet volledig door M GmbH is aangepakt.
@E34M5Touring: de M modellen gaan van M2 tot M5. De reguliere gaan tot de X5. De M760 is toch wel iets hoger dan de X5 volgens mij dus denk niet dat je die kan krijgen😉
@banaan7: Ja daar heb je wel een punt natuurlijk. Nou, dan maar wat anders :)
Lijkt me fantastisch om iedere keer in de dikste BMW’s rond te mogen rijden en steeds weer een andere uit te mogen proberen…

En zou het wel weten als dit naar Nederland zou komen. Ik zou er niet lang over na hoeven denken. Als ik nog jong was tenminste…

Niks mooiere bijbaan voor een student dan overal naar toe te rijden om die dikke BMW’s om te switchen.
@moveyourmind: zou mijn zaterdag ook wel met zo’n bijbaan willen vullen
@wildewesten: dealer binnenstappen en om werk vragen! Heeft mij aan een serieus leuke baan geholpen
@fristi: voor je het weet sta je de werkplaats wc te boenen..
@2wheeler: dát is de instelling!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).