Pagani gaat nu ook los op vliegtuigen

Auteur: , 6 Reacties

Alsof hun straatauto's nog niet snel genoeg waren.

Pagani Huayra Airbus

Pagani is een van de Supercar-merken die het daadwerkelijk heeft weten te schoppen tot een gerenommeerd bouwer van extravagante automobielen. Normaliter begint wordt zo’n merk opgericht met de meest ambitieuze intenties, om vervolgens een faillissement aan te vragen. In dit overzicht kun je zien welke supercarmerken minder gelukkig waren. Een van de redenen waarom Pagani het heeft gered is Modena Design.

Pagani Huayra '12

Naast sportwagens ontwerpt en fabriceert Pagani van alles. Meubels, keukengerei, concept auto’s voor andere merken: Pagani doet het voor je. De complete historie van het merk lees je in deze Pagani-Special. Het mooiste is natuurlijk als Pagani hun core-activiteiten kan combineren met een leuke opdracht. Want wat waar Pagani bizar goed in is, is het bouwen van bijzondere interieurs. Wie weleens in een late Zonda of Huayra heeft gezeten, zal onder de indruk zijn geweest van de gebruikte materialen als koolstofvezel, leder en diverse metalen.

Pagani Airbus

Daar komt dit vliegtuig om de hoek kijken. Pagani is een samenwerking aangegaan met Airbus Corporate Jets en het bedrijf uit Italië is verantwoordelijk voor de interieurs voor klanten die net dat beetje meer exclusiviteit wensen. Het resultaat wordt de ‘Infinito’ genoemd en het is simpelweg schitterend. Horacio en de zijnen zijn compleet losgegaan met enkel de duurste materialen. Het resultaat heeft meer weg van een zeer exclusieve lounge dan een vliegtuig. De stoelen zijn opgetrokken uit carbon met het kenmerkende patroon en bekleed met de zachtste soorten leder.

Pagani Airbus

Wat de prijs van dit alles gaat worden is nog niet bekend, maar Pagani kennende zal het schreeuwend duur plus een beetje meer zijn. Op dit moment staat Pagani op Pebble Beach met een schaalmodel van de Airbus, om zo de extreem rijke clientèle warm te maken.6 reacties

Prachtig. Reken maar dat dit (veel) meer kost dan een prijs van een Pagani om in te richten. Elk materiaal dat ze gebruiken moet namelijk goedgekeurd en getest worden op brandveiligheid etc. voordat het in een vliegtuig gemonteerd mag worden. Het resultaat mag er zeker wezen.
@mopar: de kaarsen ook :)??!
@fernie: Alles wat niet vast zit aan het vliegtuig hoeft daar gelukkig niet aan te voldoen ;)
Erg sjiek, doet een beetje denken aan de grandeur aan boord van de Hindenburg.

https://goo.gl/images/fNAuEs

En zo indrukwekkend als bij de Zeppelin het uitzicht op de promenade naar de wereld beneden geweest moet zijn, zo overweldigend zal het ‘uitzicht’ op de lucht via de sky ceiling bij deze Airbus zijn.
Wat is dat toch altijd met dat ruitjespatroon op de stoelen, dat zie je echt veel te vaak bij veranderingen aan een interieur . Verder absoluut mooi maar extreem bijzonder vind ik t ook niet.
Het moet maar net je smaak zijn. Ik heb krijg bij plexiglas wandjes en zulke simpele stoelen niet bepaald een luxe gevoel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).