Peugeot e-Legend is de dikste Peugeot van nu

Auteur: , 54 Reacties

Geen discussie mogelijk, direct in productie dat ding.

Automakers laten geregeld met concepts zien het nog wel in de vingers te hebben om bizar gave auto’s te maken. Honda deed het met de EV Concept en nu is Peugeot hier met de e-Legend Concept.

Dit model is een ode aan de 504 Coupé. De auto is volledig autonoom en volledig elektrisch. Dat is dan wel weer het jammere. Die heuvelklim in de Alpen wil je toch gewoon zélf rijden met een auto met zo’n aantrekkelijk uiterlijk?

E-Legend

Wel, dat is deels mogelijk met dit concept volgens Peugeot. de e-Legend Concept heeft namelijk vier rijmodi. Twee autonome modi en twee manuele. Met Soft draait het om comfort en zal de auto zelf rijden en de bestuurder zo min mogelijk belasten. In Sharp is de auto wat pittiger en geeft het voertuig ook meer informatie over je persoonlijke agenda. In Legend kun je zelf sturen en worden zelfs de drie klokken van een 504 Coupé geprojecteerd op een digitaal scherm. Als laatste is er Boost, waarbij het maximale van de elektromotor zal worden gevraagd voor een sportieve autorit.

Video

De e-Legend Concept heeft een 100 kWh sterke batterij, gekoppeld aan een elektromotor. Het gecombineerde vermogen komt uit op 463 pk en 800 Nm koppel. Een sprint naar de honderd is in minder dan vier seconden gedaan en de topsnelheid ligt op 220 km/u. De actieradius bedraagt 600 km volgens de WLPT-testmethode. De Peugeot is verder 4,65 meter lang, 1,93 breed en 1,37 meter hoog. De wielbasis bedraagt 2,69 meter.

De onthulling van de Peugeot e-Legend Concept is op de Autosalon van Parijs. Bewegende beelden van het concept bekijk je op Autojunk.54 reacties

Ik hou zelf helemaal niet van die Franse meuk.. maar vind dit toch echt een mooie wagen!
@focusrs1: Van welke Franse ‘meuk’? De Citroën BX? De Renault Twingo? Camembert? Intouchables? Macron? Iets specifieker a.u.b.
@musje83: je bent Saxo vergeten!!! ❤️
@musje83: denk dat ie Brigitte Macron bedoelde.
Peugot is wel ijzersterk in prachtige concepts zeg. De Onyx was ook al zo’n bloedmooi apparaat. Idem voor de Instinct, de Exalt.

En die blauw geribbelde fluwelen stoelen zijn wel echt fantastich, dat moeten ze weer terugbrengen!
@transaxleman: jammer dat het alleen bij concepts blijft en dat de uitijndelijke productie modellen bijzonder saai zijn
@gove: ja, productie model zal wel ‘unbelievably boring’ worden.
@gove: Vind je? Voor mij is Peugeot tegenwoordig één van de enige merken die wel eens wat anders durft te doen, zowel exterieur als interieur, en daar dan bijzonder goed mee wegkomt. Of het de tand des tijds zal doorstaan weet ik niet, maar ik kan het wel smaken.
@winkeb: idd en peugeot doet dat zonder te overdrijven wat citroën wel weer doet
@gove: Mwah, ik vind de 508 allesbehalve saai. Zeker als je hem in het echt ziet. 208 en 308 in GTI uitdossing vind ik erg fraai. 108 is de enige stadsvlo die er netjes uitziet. En die crossover-lijn, met name de 3008 en 5008 zijn uiterst origineel.

Dat het je smaak niet is, is wat anders. In vergelijking met andere merken vind ik Peugeot op dit moment niet saai. Integendeel.
Wat een vet apparaat zeg! Wauw!
Zou erg vet zijn als zoiets gemaakt gaat worden.

Met dat ‘opliggende’ dakje doet het me ook een beetje aan de Lancia Fulvia denken.
Is dat logo in de toekomst ook voor andere Peugeot’s? Ik ben voor!
Gave kar trouwens, laat maar komen!!
@stationcar: Ik vind het logo op afstand wel teveel op die van Lamborghini lijken. Natuurlijk is de naam die er staat anders en is het een leeuw in plaats van stier, maar het logo deed me direct aan die van Lamborghini denken.

Auto zelf is wel echt supergaaf! Als dat autonome nou even laten voor wat het is en het ding elektrisch gewoon in productie nemen. Geweldig!
Erg fraai, maar het doet me heel erg denken aan de Skyline Hokasuka
@jamesbond007: originele 504 Coupé is in 1969 uitgekomen. De Hakosuka ook. Maar deze lijkt toch vooral op de originele 504 Coupé als je t mij vraagt. Zelfde concept wel op zich, 2-deurs coupé met nog een ‘echte’ koffer aan, als je me begrijpt. Heb ik altijd heel mooi gevonden trouwens
Franse muscle car
Zulke dunne raamstijlen zijn in een productieversie natuurlijk onmogelijk. Mocht deze ooit in productie gaan dan wordt-ie toch een stuk minder elegant.
@potver7: als je beter kijkt dan is de effectieve raamstijl dikker erachter, maar ze laten enkel een klein kantje bloot naar buiten toe. Dan lijkt de voor en achterruit met elk twee hoeken erin een grotere uitdaging (voor carglass etc)…
Het zou wel heel gaaf zijn als zoiets in productie gaat.

Zuurderlingen: vergeet niks te zeggen over de wielkasten en dashboard!
Hij doet me veel denken aan een Lancia Fulcia coupé en dat is een compliment. Leuke auto!
Heel erg mooi! Mijn inschatting is dat dit ontwerp gemaakt wordt door de dunne dakstijlen, die in een eventuele productieversie een stuk dikker moeten worden. Ik vraag me af wat er dan van het ontwerp overblijft.
Erg gaaf concept, ik vind hem veel weg hebben van een mustang. Jammer dat concepten vaak (te) veel consessies maken voordat ze daadwerkelijk de markt op gaan. Dan is het toch vaak minder gaaf dan het origineel.
Designer lang naar een Ford Mustang gekeken? Achterlichten/voorkant lijken er erg veel op. Jammer dat dit soort wagens zelden op deze manier in productie gaan.
@chrisvonmeer: eh… duik even in Peugeot’s geschiedenis en huidige aanbod, misschien vind je dan wel de parallellen met dit concept.
@chrisvonmeer: achterlichten zijn gewoon moderne versies van die van de 504 coupe
Prima! Laat maar komen
Zo’n 504 is zo mooi en elegant… Waarom hebben ze hier dan zo’n rare gedrongen muscle car van gemaakt?
Even het concept sausje eraf en in productie dat ding.

Ja, het is retrodesign, maar in dit geval is het ver verheven boven de Beetles, 500’s en Mini’s van deze wereld. Dit designstaaltje mag wat mij betreft naast de Z8 staan.
Met achterwielaandrijving en v8 graag!
@peug206: dat zou toch dik zijn als dat een keer doen!
@bmwe46m3balling: de v6 hebben ze al eens gedaan…
Tot 2/3 vanaf de voorkant gaat het wel goed met het ontwerp. De achterkant vind ik ronduit mislukt. Rare proporties en conflicterende design ideeën. Oké beter dan de saaie meuk die we meestal in de showroom vinden maar kijk naar de RC-Z… Dat is toch een stuk pittiger. Een retro design is prima maar die achterkant kan echt niet zo. Raam achter en vorm van de koets achter past niet bij de verlichting achter etc…
@w0o0dy: die achterlichten lijken juist enorm op die van de 504 coupe, ik graaf het wel hoor
Gave stoelen!
hzr via Android app
Super gave wagen! Zo’n interieur zou gewoon leverbaar moeten zijn.
Ik vind t maar een raar ding.
Heel erg gaaf. Hopelijk hebben ze de ballen om hem daadwerkelijk in productie te nemen
Laat maar komen! Wat een gaaf ding zeg!
Vind hem best mooi alleen ziet het er op foto 3 een beetje raar uit je moet goed kijken wat de voorkant is
Prachtige concept, zet maar voor de deur. Mooie herkenning van de lijnen van de 504 coupe maar zonder dat het er geforceerd uit ziet, enorm knap ontwerp.
Soort Ford Mustang die het heeft gedaan met een oude Peus 404! Moet zeggen, een wonderschone creatie is eruit voortgekomen! Waar kan ik aanbetalen….
Mooi, maar wel heel erg retro. De dunne stijlen is wel een ding dat terug mag komen in moderne ontwerpen. het zicht rondom is in moderne auto’s ronduit belabberd. Grappig dat ze hier mee komen bij een autonoom concept!
Dit zou een goede concurrent van de Polestar 1 kunnen zijn!
Maken die Peugeot.
Bijzonder mooie concept, nog mooier dan de andere concepts van Peugeot van de afgelopen jaren. Jammer dat we hier nooit een productiemodel van gaan zien. Ik bedoel, wie zit er nog te wachten op een Peugeot-coupé? Een paar enthousiastelingen wellicht, maar het grote publiek rijdt voor de prijs wat zoiets moet kosten veel liever een product van een Duits premiummerk of een crossover. Jammer dat de markt die kant op is verschoven, want persoonlijk vond ik het segment van de betaalbare grote coupé altijd erg tof.
Leuke concept, breng maar uit! Kreeg wel gelijk het gevoel dat er wel flink wat Nissan IDx concept uit 2013 in zit

https://www.autoblog.nl/nieuws/nissan-gaat-retro-met-de-idx-freeflow-nismo-63169
Gewoon maken dit ding, maar dan wel zonder autonoom rijden en als het even kan ook een benzine variant. Gegarandeerd zal dit ding best aardig verkopen.
De 504 coupé staat al jaren hoog op mijn verlanglijstje. En deze komt daar met stip boven. Wat een gaaf ding!
Amerikaanse styling ik vind dit wel een mooi concept
Laat maar komen! En 600km is wel een aardig stukje rijden!
Origineel is stijlvoller!.
@ajackie: …. hoe dan ook; knap gedaan, beter dan het gehele gamma nu vh merk.
Leuk hoor, mooie waardes voor een concept. Nu nog de productieversie dezelfde waardes geven. Dit is toch ontzettend blabla-verhaal of wat?
Wauw! Wat een gave auto… idd niks meer aan veranderen zo in productie nemen.
Het neusje is teruggevonden! Gefeli, peugeot!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).