Brengt Peugeot de 504 terug als 508 Coupé?

Auteur: , 19 Reacties

Dat zou wel héél fijn zijn.

Is het lastig te geloven dat de aankomende editie van de Paris Motor Show alweer de 120ste in de geschiedenis is? Wel, toch is het zo. Peugeot zal dit gegeven ongetwijfeld ook in het achterhoofd hebben. Hoewel wij er nog weinig concrete informatie over hebben, neemt de Franse autofabrikant naar verluidt namelijk een radicaal studiemodel mee naar Parijs. Met deze teaserfoto’s begint dit concept zijn vormen aan te nemen.

Zoals gezegd hebben we nog geen concrete informatie en is er nog niets bevestigd, maar dankzij een reeks foto’s vanaf het adres van Peugeot en haar ontwerper, Gilles Vidal, hebben we nu in ieder geval een idee van wat ons te wachten staat. En dat idee, daar worden wij uitermate vrolijk van.

Met een beetje denk- en verbeeldingsvermogen komen wij namelijk uit op een hedendaagse interpretatie van de haarfijne Peugeot 504. Nu is het vermoeden dat de teaserfoto’s een voorbode zijn van een derde carrosserievariant van de gloednieuwe Peugeot 508 (rijtest). We kunnen ons afvragen of de auto daadwerkelijk ook als coupé in de productie zal gaan – hoeveel uitvoeringen van een vrij ongeliefde autosoort wil je immers hebben – of dat het bij een studiemodel gaat blijven. Aan de andere kant, Peugeot heeft anno 2018 ook nog de ballen om in te zetten op een carrosserievorm die aanzienlijk minder wordt verkocht dan in het verleden, dus een derde uitvoering is in dat opzicht zover niet gezocht.

Dankzij een toegewijde lezer hebben wijzelf het harde werk niet hoeven doen. Peugeot smeet de teaser waarop de auto in zijn volledigheid is te zien vrij duitser op het internet, maar dankzij een slimme helderheidcorrectie is de “504” veel duidelijker zichtbaar. Uw dank kunt u kwijt aan het adres van @123bat.

Afgezien van de vormen die duidelijk lijken te verwijzen naar de Peugeot 504, herkennen we op de teaserfoto’s koplampen bestaande uit (vermoedelijk) drie LED-strepen en digitale buitenspiegels. Aan het begin van volgende maand, en misschien nog wel eerder, zullen we alle details over de auto te zien krijgen. Spoedig horen jullie meer.

UPDATE: er is meer info, het gaat om de Peugeot e-Legend.19 reacties

Man man ik ben aan het kwijlen.. net al gemijmerd over een R25 en een CX GTI Turbo II en dan nog eens de Peugeot 504..
Ik zou het knap vinden als ze een moderne interpretatie van de 504 coupé weten te maken die net zo sierlijk is als het origineel.

Wordt geen gemakkelijke opgave, de 504 coupé is echt zo’n ontwerp dat heel simpel getekend lijkt te zijn, met eenvoudige lijnen die heel losjes getekend lijken te zijn. Maar ondertussen klopt ieder lijntje zo ontzettend precies en versterken de simpele lijnen elkaar en is het juist een uiterst geraffineerd ontwerp. Ben heel benieuwd wat ze ervan bakken.
@moveyourmind: hoe een geniaal ontwerp weer opnieuw uit te vinden.. het ging mis met de Beetle en de Mini is leuk maar staat in schril contrast met het origineel.
@toyotaprius: over de 500 zullen we het in die context maar niet hebben. De Beetle is trouwens een wonderlijk dong: de eerste concept was op basis van een Polo en was best oké. De productieversie was op basisv an de Golf (compromis voor m.n. de Amerikaanse markt) waardoor de verhoudingen volledig zoek raakten.
Jaaaaaaaa! Weer een mooie coupe van Peugeot, wat zou dat tof zijn zeg.
Prachtig! Zou écht super gaaf zijn als men dat doet!
Prachtig. Nu nog (optioneel) een ‘normaal’ dashboard en stuur alsjeblieft.
Met V6 graag!!!
@kennone: 1 punt 6 telt ook?
Dat lijkt niet op een hedendaagse interpretatie van een 504 hoor. Maar wél van een 504 Coupé. Subtiel verschilletje…
@potver7: er staat 504 met een verwijzing naar een specifieke carrosserievorm…
@potjak: ja duh, zo lust ik er nog wel een paar. Een 504 is een 504, als je een 504 Coupé bedoelt is het een kleine moeite om dat er effe bij te tikken. Mijn eerst reactie was dat het ding voor geen meter op een 504 lijkt, al was het maar omdat die karakteristieke knik in de kofferdeksel ontbreekt. Tot ik me bedacht dat ze misschien de coupé zouden bedoelen.
De 508 coupé moet een 508 coupé worden liever geen 504 cloon maar even charmant en statig en Frans als zijn voorgangers, de 404 coupé de 504 coupé maar tevens de vaak vergeten 304 coupé .
Kijk eens goed en google daarna op “Panhard 24”.
@schreute01:
Die heb ik ooit gehad een BT 24 Tigre, ontworpen door de toen hoogbejaarde Louis Bionnier
@desjonnies: geweldig!
Ach dat hebben we al zo vaak gezien, beetje showen met een mooie coupé die er vervolgens nooit komt. Ik trap er niet meer in.
Peugeot smeet de teaser waarop de auto in zijn volledigheid is te zien vrij duitser op het internet, altijd weer die Duitsers!
Doen. Zal voor geen meter verkopen, en misschien gaat PSA er zelfs aan onderdoor, waardoor het helemaal in Chinese handen komt.

Maar toch, doen…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).