Plastica! De Ferrari Portofino in CRISASSS-trim

Auteur: , 27 Reacties

Ziet er best tof uit, niet?

Porto

Onlangs trok Ferrari het doek af van de Portofino, de opvolger van de California (T). De onthulling kwam voor velen als een verrassing. Ferrari claimt dat de Portofino op een geheel nieuw chassis staat dat lichter en sterker is dan dat van de Cali. Als je de nieuwe cabrio naast zijn voorganger zet, zien we toch verdacht veel overeenkomsten tussen de twee Fezza’s die ons er een beetje aan doen twijfelen hoe nieuw de auto nou daadwerkelijk is.

Enfin, de meningen over de looks van de Portofino in de comments waren verdeeld. Velen vinden dat er net als bij andere recente Ferrari’s als de 812 Superfast net wat teveel lijntjes op de auto zitten. Tijd dus om het ding wat te simplificeren.

Photoshopper X-tomi pakte de Portofino bij de kladden en gaf hem plastic bumpers, spiegels en deurgrepen. De Aluminium velgen maakten plaats voor steelies. De kleur is uiteraard pakket bezorgingsdienst bianco en de knipperlichten zijn nu oranje. Vreemd genoeg zitten de Scuderia-schildjes nog wel op de auto. Voorheen gaf X-tomi 15 andere sportauto’s al dezelfde behandeling.

Ik vind het wel wat hebben. Durf jij Ferrari Tailor Made te vragen of ze ‘m zo voor je samen willen stellen, of ben je bang dat ze daar hetzelfde over denken als over roze auto’s?27 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Burn it with fire! (Voordat hij vanzelf in brand vliegt)
Gelukkig kom je bumpers in zwart plastic alleen nog maar op bestelwagens tegen.
@mashell: En Range Rovers Sport.
@berlinetta: Heb het zelf ook op m’n 15′ sport zitten. Ik vind het persoonlijk best stoer staan. Ik zal binnenkort wat foto’s posten.
@mashell: op een E klasse is het plotseling een urban allroad look
Ik hoop dat x tomi er zelf erg veel plezier aan beleefd…
Die X-tomi is wel altijd lekker druk met designs enzo he. Moet de eerst écht mooie van hem nog tegenkomen.
Ja die wil ik! Mattenset en reservelampjes koop ik wel bij de Action
X-Tomi lost in ieder geval wel iets op wat ik persoonlijk erg lelijk vind: die luchtgaten aan de buitenkanten van de koplampen.
Mooi! Alleen even de remmen aanpassen want de 17 inch keramische schijven passen niet meer zo. Wellicht ligt er een mooi setje op voorraad bij de Brezan van een Fiat Multipla.
Die schildjes op de schermen kosten ook zo rond de 4500 euro per stuk toch?
@snorrewietskie: par fucking don?
Zolang ie maar slingerramen heeft.
@straatzakelijk: Of je rijdt even door naar de lokale autosloop. Zal vast nog wel een set 20 inch BMW velgen liggen die ooit door Piet Pet onder zijn 316i “M3” zijn geschroefd.
Zo ziet zelfs een Ferrari eruit als een middenklassertje.
Geinig, zo heb ik mij een Ferrari nooit voorgesteld.
Mijn bescheiden antwoord op de openingszin cq. openingsvraag: Nee. Niet. Absoluut niet.
Het lijkt net een auto die voor € 30K (Koreaans en nog te ontwerpen) kunt kopen…
Als ferrari dit zelf zou doen en zeggen dat het een special edition is dan zou die het dubbele kosten.
Sinds ik youngtimer / klassieker rijd, en geen meegespoten (of zelfs maar geïntegreerde) bumpers meer heb, ben ik klassieke bumpers erg gaan waarderen. Je wordt er een stuk minder schichtig van met inparkeren (in geval van beton, struik of boom, uiteraard).
Iets vergelijkbaars geldt voor de velgen.
Maar goed – dat zou toch anders voelen bij een Ferrari. Dit is niet helemaal mijn uitvoering, zeg maar.
@mout: verwar je nou niet youngtimer (wagen waar je zuinig op bent omdat het een oldtimer moet worden) met een botswagen?
Nou mooi hoor… Zonde van de tijd.
Ik vind ‘m wel humoristisch.Met die stalen wielen lijkt het wel alsof ‘ie op winterbanden rijdt…
Kan me nog herinneren dat ik zakgeld spaarde om de kentekenhouderplaat van pa zijn nieuwe Audi 80 in kleur te laten spuiten. Verschrikkelijk dit.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).