Polestar gaat auto’s bouwen zónder Volvo [updated]

Auteur: , 13 Reacties

Moederbedrijf Geely heeft grootse plannen met het performance-label.

Polestar gaat auto's bouwen zónder Volvo

Polestar gaat namelijk elektrische performance cars bouwen die los van Volvo in de markt worden gezet. Later dit jaar zou het eerste model moeten worden gepresenteerd. Een en ander heeft te maken met strategische keuzes. Volvo moet het de gevestigde orde in het premium segment lastig maken, terwijl Polestar de sportieve tak moet worden.

Feitelijk doet Geely dus een AMG-tje. De snelle Mercedessen waren aanvankelijk, euh, gewoon snelle Mercedessen, maar AMG wordt steeds meer als een zelfstandig label in de markt gezet. Het grote verschil is natuurlijk wel dat Polestar zich vooral op EV’s zal concentreren, zo meldt AutoExpress.

Ook zal Polestar zich gewoon blijven bezighouden met het finetunen van Volvo’s. Hoe die rappe Zweden rijden check je in onze rijtests, je vindt ze HIER, HIER en DAAR.

UPDATE 21 juni: Volvo bevestigt de voortzetting van Polestar als zelfstandig merk dat zich gaat richten op geëlektrificeerde performanceauto’s. De mannen van Polestar blijven zich ook tegen vlotte Volvo’s aan bemoeien onder de noemer “Polestar Engineered”.13 reacties

Ze gaan waarschijnlijk de 850R opnieuw uitbrengen in Polestar blauw!
@kennone: Als ze er dan ook RDW in zetten ben ik verkocht.
@b00m3rang: RWD bedoel je?
@edjehaze: nee nee, hij bedoelt echt een ambtenaar van het RDW.
http://www.mamaschrijft.nl/wp-content/uploads/2016/11/Jiskefet.jpg
@edjehaze: Vast wel ja. Ja dat bedoelde ik misschien, denk ik
@b00m3rang: ja dat van die niet achterwiel aandrijving was ook mijn punt om de 850R eigenlijk te kopen. Maar dan ga je je bedenken hoe vaak je nog een rotonde wilt driften of een op of afrit dwars wilt pakken. Ook ik werd ouder en deed deze ongein eigenlijk zo goed als nooit meer. En zo kreeg de voor wiel aangedreven auto weer een kans bij mij! (Goed verhaal haha maar wel echt gebeurd)
@kennone: (ik neem aan dat je “niet kopen” bedoelde) Begrijpelijke situatie. Alleen hoef je niet te driften om te voelen dat de auto het wil, en dat maakt het al leuker.
Een V70R AWD kopen en dan de voorwielaandrijving eruit halen/afkoppelen is waarschijnlijk ook een betere optie dan een 850 RWD te maken (mocht je een Volvo RWD Powerstation/sleeper willen). Maar dan kan je beter de 940, 960 of V90 als basis nemen. Een schakelaar om te kiezen tussen RWD en AWD is natuurlijk utopisch maar wel het beste.
Muah, wordt er niet warm van. Maak me maar wakker wanneer Polestar performance motoren gaat bouwen voor Volvo. Doe is een vijfcilinder (350-400pk) in de V90 en noem hem V90R. Of beter; breng een gemoderniseerde versie van de yamaha v8 gekoppeld aan een elektro motor a lá Laferari of 918 en drop het net als de T8 in alle modellen. Kijk, dan heb je de interesse van de wereld te pakken.
@gekketurbo: Ojah, als je dan echt met de Duitsers wilt gemeten worden, moet je niet lafjes doen en gewoon 700pk in stoppen. Doen ze in US ook, garantie voor spektakel!
Leuk misschien dan weer 5,6 en 8 cilinders….
Blijft een mooi label.
Hier ben ik toch wel benieuwd naar. Polestar is bij het grote publiek amper bekend, dus om er nu al een zelfstandige fabrikant van te maken is wel snel. Toen Mercedes AMG veranderde van een stickertje op de achterkant naar een volwaardig merk, hadden ze in Affalterbach toch al behoorlijk wat naam voor zichzelf gemaakt.
Zou er voor de kleur alleen al eentje willen hebben

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).