Politie voegt 625 sterke BMW aan de vloot toe

Auteur: , 14 Reacties

Kijk, dat zet tenminste zoden aan de dijk tijdens een achtervolging.

Het is eigenlijk te zot voor woorden. Heel Nederland was in rep en roer toen er nieuwe politieauto’s besteld moesten worden. De Volvo’s die tot dat moment gebruikt werden, waren te oud en te langzaam. Ze werden vervangen door een lading Audi’s A6 Avant 3.0 TDI quattro. Absoluut niet verkeerd, maar gezien de voorganger ook geen exotische keuze.

Dat hebben ze in Australië wel. Daar zien we geregeld originele keuzes voorbij komen als het gaat om voertuigen voor de lokale hermandad. Ditmaal heeft de Victoria Police de beschikking gekregen over een nieuwe BMW 5 Serie. Ze hebben een net een vloot BMW’s 530d ontvangen en als augurk op de hamburger hebben ze ook een heuse BMW M5 toegevoegd.

BMW M5 Competition

En dan niet zomaar een M5, maar een heuse M5 Competition met 625 pk! Volgens de korpschef is de auto gekozen vanwege de xDrive vierwielaandrijving en het grote snelheidspotentieel. Zeker op de snelwegen kan het goed van pas komen. De M5 Competition van de Victoria Police wordt dan ook als highway patrol ingezet.

BMW M5 Competition

Natuurlijk kan het zijn dat er mensen het krankzinnig vinden dat er voor een politieauto 230.000 Australische dollars aan belastinggeld wordt aangegeven. Ze hebben in Australië vast wel een Robert Jensen die daar wat van vindt. Goed nieuws voor hen: de auto wordt uitgeleend aan de politie voor 12 maanden. In Australië worden er wel vaker gave auto’s aan de politievloot toegevoegd, zoals de Kia Stinger, McLaren 650S en Honda Civic Type-R.14 reacties

Haha, super nice voor de agenten die er in gaan rijden… Maar wat een onzin en een geldverspilling! Alleen al de aanschaf en onderhoud. Een 535d zal de klus ook prima kunnen klaren, of rijden alle boeven in de uk in Porsches en Ferrari’s?
@jaapies: het artikel gaat over de Australische politie en de auto is niet door het korps aangeschaft.

Valt in het artikel hierboven te lezen..
@foramen: Een 535d van een jaar of 6 oud? Dat lijkt me qua onderhoud ook niet optimaal…
@foramen: noem me de nieuwe Robert Jensen… Soms is iets beter lezen beter voor iedereen…
Uphold the right… Typische rechtse rakkers die belastinggeld maar al te graag voor eigen plezier inzetten.
Eigen plezier? Sinds wanneer betalen de dienstdoende agenten zelf voor een auto? Ik meens dat een Min. van/voor justitie uiteindelijk de knoop doorhakt.

Maar jammer dat ze die Holden Commodore met V8 niet meer maken. Is/was eigenlijk veel bruter :(
Goede zaak, dat ze auto’s aanschaffen die snel zijn en op diesel rijden. Dat is goedkoop en erg snel. Dat zou hiero ook moeten.
@barry355gtb: euh, de huidige Audi A6 3.0 tdi avant van de politie noem je niet snel genoeg?
Mad Max heeft toch een voorkeur voor een V8 interceptor mét een joekel van een mechanische compressor?
Gewoon een publiciteits stuntje van BMW Australië waarschijnlijk
Ik vraag me af of bovenstaande azijnzeikers überhaupt het artikel wel gelezen hebben..
@hubert: nope ;-))
625 sterke BMW’s. Wauw.
Toch vind een 911 mooier. Een par 992 targas moet er toch wel van af kunnen voor de highway dutch police. Zonder BTW en BPM kosten ze een drol. En anders vang maar extra overtreders door achter een bosje te gaan staan is ie zo weer terug verdient.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).