Porsche Exclusive doet dingen met de Cayenne Coupé

Auteur: , 9 Reacties

Het lijkt niet veel, maar samen zorgt het voor een fijn geheel.

Porsche heeft de Cayenne Coupé deze week voor de eerste maal een bezoek laten brengen aan Exclusive Manufaktur, de afdeling van de sportautofabrikant waar klanten de auto helemaal naar eigen smaak kunnen samenstellen. Het merk geeft een weerspiegeling van de mogelijkheden met deze subtiel uitgevoerde SUV.

Wie na het lezen van onze rijtest wel oren heeft naar het aanschaffen van zo’n Cayenne Coupé en een zakcentje over heeft om de auto een beetje op te dirken, doet er goed aan te kijken naar de personaliseringsafdeling. Porsche bewijst dat het ‘individualiseren’ van een auto niet opzichtig hoeft te zijn. De Cayenne Coupé is bijvoorbeeld voorzien van een fraaie grijze lakkleur, speciale leren stoelen, getinte LED-verlichting en decoratieve stiksels.

Shaped by performance and built with passion, the new Cayenne Coupé offers it all. With the Porsche Exclusive…

Geplaatst door Porsche op Dinsdag 25 juni 2019

Al met al zijn het geen rigoureuze veranderingen, maar het zorgt er wel voor dat de auto net even iets meer eigen wordt gemaakt. Overigens hoeft het absoluut niet de duurste versie te zijn. Dit is bijvoorbeeld niet de Turbo, maar simpelweg het instapmodel. In deze configuratie wordt de Cayenne Coupé aangedreven door een drieliter V6 die goed is voor 340 pk.9 reacties

Een Beluga van een auto..
@shogun: keurig
Vd week de Cayenne Coupé voor t eerst in t wild gezien (in t zwart) en wat is ie dan mooi zeg. De Cayenne zoals ie altijd al had kunnen/moeten zijn!
Het zit ‘m allemaal in de details, sommige wagens mogen al blij zijn dat ze handgrepen hebben, laat staan in het leder met rood stiksel! Ik vind het een geslaagd geheel.
@thestino: ja man zo’n Yugo is echt behelpen!
Eigenlijk is het gewoon een redelijk suf gestileerde hatchback als je die foto’s zo ziet.
Maar dan wat groter uitgevallen.
@harrie: Helemaal mee eens. Het lijkt wel alsof hoe groter de auto en hoe dikker het blok hoe minder het design gezien wordt. Dik, vet, het lijkt een synoniem voor mooi te worden bij een SUV, steeds minder kunnen er doorheen kijken. Ik vind elke SUV lelijk, door de proporties kan een SUV gewoon niet mooi zijn.
Het is natuurlijk fantastisch dat wanneer je veel te veel geld hebt er zoiets is als Porsche Exclusive, maar waarom dan een saaie witte met zwart leder laten zien?
@dutchdriftking: mee eens al heb je niet helemaal gelijk. Hij is namelijk “fraai” grijs aldus de scribent en de stoelen zijn zwart met grijs. Maar ik begrijp je punt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).