Porsche haalt Panamera Diesel tijdelijk uit het gamma

Auteur: , 34 Reacties

Wie interesse heeft in een Pana Diesel moet geduld hebben.

Porsche haalt Panamera Diesel tijdelijk uit het gamma

Spanning en sensatie in de configurator van Porsche. De Panamera (rijtest) als oliestoker is uit het gamma verdwenen. De Porsche Cayenne Diesel en de Macan S Diesel zijn nog wel te verkrijgen, maar de Panamera S Diesel, de 4S Diesel en de Panamera 4S Diesel Sport Turismo zijn tijdelijk niet leverbaar.

Niet alleen in Nederland is de diesel-Pana momenteel niet verkrijgbaar. Een blik op de Belgische, Duitse en Britse Porsche-configurator leert dat ook hier het model niet leverbaar is. Porsche laat aan ons weten dat er ‘inspecties’ worden gedaan aan de diesel-Panamera’s. Om lange wachttijden te voorkomen is het model tijdelijk uit de verkoop gehaald.

Porsche stands for the highest quality standards. In order to not only ensure this claim but to expand it – also in the interest of our customers – we are currently carrying out additional inspections of the models Panamera 4S Diesel and Panamera 4S Diesel Sport Turismo. Because we want to avoid excessive waiting times for our customers, Porsche decided not to accept any new orders of these model types at present.

Dit is alles wat Porsche op dit moment erover wil zeggen. Wat de exacte oorzaak is en wanneer de Panamera Diesel weer leverbaar wordt is niet bekend. Geïnteresseerden zullen moeten uitwijken naar de Macan of Cayenne als men per se op de korte termijn een nieuwe diesel-Porker wil rijden. Aan de andere kant kun je er ook vast aan wennen. De combinatie diesel & Porsche gaat namelijk in de nabije toekomst verdwijnen.

Met dank aan Liam voor de tip!34 reacties

Zo, dat gaat snel!
merkel is nog niet uitgesproken of Porsche doet wat zij zegt.
Dat is weleens anders geweest.
@henkp1: Merkel met een hoofdletter ‘M’.

En het slaat natuurlijk hierop: https://www.autoblog.nl/nieuws/merkel-wil-de-diesel-verbannen-uit-duitsland-101307
@henkp1: Ik gok dat er meer aan de hand is, ze zullen het wat heet onder de voeten hebben m.b.t. werkelijke uitstoot nu zo ongeveer iedere auto aan hertests onderworpen wordt. Of er is een serieuze productiefout die ze eerst op moeten lossen, je weet maar nooit.
@henkp1:
Na de uitspraak ‘Wir schaffen das’ is het voortaan met een kleine m.
Beter nog dat hele wijf uitvlakken.
@yipikaye:
Lekker subtiel verwoord. Altijd hartverwarmend om (wellicht iets te vergaande) openheid en medemenselijkheid met haat beantwoord te zien.
@mgmgb: Het toelaten van 1.000.000 personen heeft helemaal niets met medemenselijkheid te maken, de maatschappelijke onderklasse in vergrijzend Dld. diende aangezuiverd te worden. De agrarische sector, voedselproducenten, discountfranchises, aanbieders van ongeschoolde arbeid en marktpartijen die goedkope huisvesting slijten willen hun broodwinning niet verliezen.
@sezz: En dat is dan weer mooi meegenomen….
@henkp1: Klopt, tenminste als het opheffen van de Europese Leitkultur die het fundament onder de westerse beschaving heeft gelegd de doelstelling is.
@sezz: ergo, twee vliegen in één klap. Nu nog de integratie goed regelen en de Duitse economische motor blijft nog lang doordraaien.
@mgmgb: Integratie is, buiten een links modewoord uit de 90-er jaren, een achterhaald concept vergelijkbaar om in AB-termen te blijven met de Wankelmotor, op papier ziet het veelbelovend uit maar in de praktijk blijkt het een fiasco.
@sezz: Vertel dat aan alle groepen die door de geschiedenis heen wel succesvol geïntegreerd zijn. Of noem het assimilatie, ook goed wat mij betreft.
@mgmgb: Alle groepen…door de geschiedenis heen? Tamelijk algemene en onnauwkeurige omschrijving bovendien ook niet noodzakelijk, kijk maar naar de recente geschiedenis van pakweg 50 jaar geleden tot nu. En het mag duidelijk zijn dat elke reden voor zelfs voorzichtig optimisme ongegrond is.
@sezz: wil je het dan echt zo hard horen? In feite alle niet-moslim groepen die in substantiële aantallen hierheen gekomen zijn. En binnen de moslimgemeenschap doen de Koerden het ook vrij aardig.
@mgmgb: tja… ga je dat ook zo uitleggen aan al die jonge meisjes die op oudejaarsnacht werden aangerand door de “nieuwe” Duitsers?
@yipikaye: Daarom zeg ik: zorgen dat dat lukt. Tegen die meisjes kan ik alleen zeggen dat de daders berecht moeten worden en we alles op alles moeten zetten om herhaling te voorkomen. En een suggestie: de kansloze economische asielzoekers zsm terugsturen, zij waren immers de daders in Keulen, niet de Syrische vluchtelingen.
@mgmgb: netjes verwoordt.
@yipikaye: En jij denkt werkelijk dat Merkel invloed heeft op het beleid dat ze uitvoert? China heeft een inhaalslag geleverd op het gebied van alternatieve brandstoffen en snelt nu iedereen met reuzenstappen voorbij. Wil Europa aanhaken moeten ze nu vaart gaan maken met het grootschalig toepassen van innoverende technieken, de EU zal kwistig subsidies (lees omzetverlies compensaties) gaan uitdelen aan het bedrijfsleven om dit proces voor hen zo pijnloos mogelijk te maken. En ik acht dit ook een noodzakelijk proces het uitstellen hiervan is struisvogelpolitiek, die de concurrentiepositie van de leidende Europese industrielanden onherstelbare schade zal berokkenen.
@sezz: natuurlijk, maar wat heeft dit met door moslims aangerande meisjes te maken anders dan dat je klem zit in de discussie?
@pomoek: Begrijp niet wat je bedoelt, ben daarentegen ook niet behept met een xenomanische bias.
@yipikaye: Hè, nu heb ik extra spijt van m’n schrijffout. Weinig mis met Frau Merkel. En doe nou niet alsof we het hier zo slecht hebben. Misschien eens wat verder over de grens kijken hoe mensen het daar hebben?
@yipikaye: daar hebben de Duitsers zelf een veel mooier woord voor: Ausradieren!
@yipikaye: Rechtse Rakker.
Damn. Gaat dit om die briljante V8 diesel, of om de zescilinders?
Anders lijkt me dat Audi met de SQ7 vergelijkbare stappen moet ondernemen.
Moet je ook niet willen in een Porsche….
@4wheels: Een Porsche met een dieselmotor is als een cappuccino drinken na het avondeten… best lekker, maar eigenlijk kan het natuurlijk niet.
@superuniti: hahaha mooi omschreven…. maar god, wat is dat lekker na het eten…
@superuniti: je kan altijd nog een hybrid nemen met 680 pk, om met de muesli te beginnen.
@4wheels: 4 deuren en verhoogt zitten moet je ook niet willen met een porsche.
@gerjan: eens, dat is meer iets van cola en ijs in je single malt gieten…
Mooi, stop er maar gewoon mee, zoals andere vooruitstrevende merken…
Het zal iets met dieselgate zijn. Jammer want het lijkt me de beste Panamera.
Is er eindelijk iemand bij Porsche wakker geworden en tot het besef gekomen dat een diesel niet thuishoort in een Porsche?
hebben we daarom de nieuwe Cayenne nog niet gezien ?
Excellent idee! Diesel eruit! Schrap meteen die hele Panamera. Wat een gedrocht zeg. Als er Kia op stond kocht niemand deze dinosaurus……

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).