Porsche-werknemers krijgen recordbonus

Auteur: , 29 Reacties

Dat is een lekker extraatje.

Porsche-werknemers krijgen recordbonus

Met het bekendmaken van de financiële cijfers over 2018 laat Porsche ook traditiegetrouw weten wat voor bonus de medewerkers van het automerk zullen krijgen voor de resultaten van dat jaar. Porsche geeft zijn medewerkers ieder jaar een beetje meer, want voor 2018 zullen de werknemers een dikke bonus van 9.700 euro bruto krijgen. Ter vergelijking, in 2017 kregen ze 9.656 euro bonus, in 2016 was dat 9.111 euro en in 2015 deelde de autofabrikant een bonus van 8.911 euro uit.

Van dat bedrag is 9.000 euro voor de werknemer, de overige 700 piek is voor de pensioenvoorzieningen. Niet alleen belangrijke piefen komen in aanmerking voor het leuke extraatje. Het merk keert de bonus uit aan alle 25.000 medewerkers van Porsche AG. De bonus zal over een maand bij het aprilsalaris uitgekeerd worden.

De leveringen namen met vier procent toe in 2018, de omzet nam met 10 procent toe en de winst was goed voor een stijging van vier procent. Het wereldwijde personeel nam met negen procent toe. Over de hele wereld werken meer dan 30.000 mensen bij Porsche. Dit jaar staat in het teken van de nieuwe 992 en de lancering van de Taycan. Zal de 2019-bonus de 10.000 euro bedragen? We weten het rond deze tijd, over een jaar.29 reacties

Het is positief te zien dat Porsche iedereen een bonus geeft. Dit zal zeer stimulerend werken bij de werknemers. Men laat duidelijk zien dat men niet zonder elkaar kan. Ik denk dat dit ook de kwaliteit van de producten ten goede komt.
@bmwfe: bijna iedereen. Ze hebben wereldwijd dus 30.000 werknemers, maar 25.000 werknemers krijgen een bonus. Jammer om te zien dat ze dus 5.000 werknemers minder belangrijk vinden voor het merk!
@helpp: Het merk keert de bonus uit aan alle 25.000 medewerkers
@smultie: Ja precies, maar alle werknemers zijn geen 25.000 mensen … maar 30.000. Dat bedoel ik. Dus er krijgen 5.000 geen bonus, dus of deze gaan eruit, of ze vinden ze niet belangrijk.
@helpp: Of beide zijn afrondingen… Of denk je écht dat er exact 25000 of 30000 medewerkers zijn?
@helpp: het zou ook heel goed kunnen zijn dat die – 5000 overige werknemers in de hogere schalen vallen en dus ook een ander bonus pakket krijgen. Of dat die niet onder porsche AG vallen, maar onder een lokale firma in bezit van Porsche.
@mrb: volgens mij ging het om medewerkers die inderdaad niet onder de porsche CAO vallen. Kunnen ook tijdelijke arbeidskrachten zijn.
@helpp: wellicht nog part-timers die erg weinig werken, mensen die pas enkele maanden in dienst zijn of topmensen welke niet in deze bonusregeling vallen maar een ander, zijn genoeg redenen te verzinnen waarom er wat buiten vallen. Zou me er niet blind op staren, topbedrijf dat ze dit überhaupt doen!
@speedygonzalez: Vergeet niet alle gedetacheerde werknemers.
@helpp: 30.000 zal wel zijn inclusief 9% stijging en nieuwe werknemers die de eerste paar jaar geen bonus krijgen
@gove: Dat klinkt aannemelijk!
@bmwfe: waar ik werk doen ze het ook zo. Maakt niet uit of je toiletjuf bent of leidinggevende. Bonus is hetzelfde ongeacht je functie, rang, leeftijd, ervaring of aantal jaren in dienst. Ik vind dat persoonlijk wel tof. Maar er zitten een aantal zuurpruimen tussen die het anders zien.
In VW logica betekent dit dat er volgende week mensen ontslagen zullen worden.
Bijna een kwart miljard aan bonussen. Mooi bedrijf, Porsche.
@e90320d208pk: inderdaad…..en bij hoeveel verkochte auto’s? Maw, hoeveel geld per verkochte auto gaat naar deze bonus?
@hallobanaan: €242.500.000/256.255 = € 946,32
Lang leve de bonuscultuur! Dat zouden meer mensen moeten doen!
@ghost: Dit is een compleet soort andere bonus dan die in de financiële wereld gebruikelijk is. Daar wordt risico beloond. Hier een succesvol eindproduct.
@cloverleaf: ik was niet sarcastisch dit keer, ik hekel mij juist aan het feit dat iedereen doet alsof bonussen negatief zijn. Goed werk moet je mijn inziens belonen.
@ghost: ow hahaha! Ik dacht wnige vorm van sarcasme te bespeuren…
Leuk! Duitsers hoeven dus geen 50% over bonussen af te dragen aan de staat!? Puntje erbij voor D.
@CL65: waar lees jij dat? Voor ‘t zelfde geld (badoem-tss!) moet er 80% afgedragen worden. Er staat duidelijk 9000 bruto.
@poeperman: De inkomsten belasting in Duitsland is behoorlijk lager en over bonussen draagt men daar rond de 35% af. Dus er blijft een leuk netto bedrag over.
Zoeken ze nog mensen ?
Mooie bonus. Ik vraag me wel af, is dit alleen in Duitsland, of krijgt de monteur van Porsche centrum Leusden ook deze bonus?
@dutchdriftking: werkt die bij Porsche AG of bij de Pon(y)-club?
Nice, maar de Porsche medewerkers zijn dan ook bereid tot zelfs 4 weekends na elkaar extra te werken indien de productie omhoog moet ! Het moet gezegd, de Porsche kopers zijn mensen met een goed hart !
@dwfc: Ik denk dat wanneer je een goede CAO hebt je ook veel meer bereid bent om een stap extra te zetten. Het geld hoeft niet alleen naar de aandeelhouders te gaan. Helaas lag de focus de afgelopen 25 jaar te veel op kosten besparing. De reëele lonen mogen wel weer een keer stijgen. Maar kudo’s to Porsche!
Fatsoenlijk bedrijf dat ook nog eens mooie producten maakt. Chapeau!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).