Ramptoeristen giga-ongeval A12 massaal op de bon

Auteur: , 47 Reacties

Aanpakken, die handel!

Ramptoeristen giga-ongeval A12 massaal op de bon

Gerechtigheid is bijzonder zoet, zeker wanneer de politie eraan te pas komt en alles helemaal legaal verloopt. Vandaag kreeg Nederland te maken met precies zo’n situatie. De politie heeft vanmiddag namelijk de kans gekregen een grote groep oelewappers aan te pakken, die dachten het enorme ongeluk op de A12 bij Arnhem zonder problemen te kunnen filmen. De filmers houden er echter niet alleen een irrelevante video aan over, maar ook een smakelijke prent.

Filmen tijdens het autorijden is een kwalijke zaak waar teveel mensen zich nog altijd schuldig aan maken. Door de gigantische file die ontstond door het ongeluk op de A12, had de politie ruim de tijd talloze bestuurders op de bon te slingeren. De mobiele ramptoeristen kunnen, geheel volgens het boekje, een boete van 230 euro op de deurmat verwachten.

De file op de A12 was te danken aan een botsing tussen een drietal vrachtwagens. Het ongeluk werd maandagmiddag veroorzaakt door één van de vrachtwagens. De truck belandde op de verkeerde weghelft nadat deze dwars door de vangrail was geschoten. Door de verkeerschaos moesten duizenden automobilisten worden omgeleid. (via: AD)

Met dank aan Dennis voor de tip! Beeld: OVD Harold47 reacties

politie woordvoerder heeft het over “zeer veel” ..
autoblog maakt er talloze van ..

dan weten we het wel ..
voer voor de populistische onderbuikjes dus .. joepieeeeee ..
@lincoln: “talloos; bijvoeglijk naamwoord; heel veel, niet te tellen”
@henk_he:

zo .. dat is veel .. “zeer veel” zelfs ..
@lincoln: zeer veel is best wel wat. Talloze lijkt me wat minder. Maar zo te zien is er wel wat (of iets, of meer, of veel) gebeurd. Best heftig,maar er is iets gebeurd blijkbaar.

Hopelijk hebben die mensen geleerd dat je in een file geen bijzondere foto’s kunt maken. Doe dat in de Oostvaardersplassen.
@fiero:

tja .. ik zou zelf niet gaan filmen ..
maar begrijp dat mensen gaan kutten met hun telefoontje in een file die er met of zonder filmen toch wel staat ..

die file stond er niet omdat die mensen aan het filmen waren iig ..
@fiero: de politie heeft idd goed, en terecht, gebeurd want er was nogal wat gebeurt…
@lebeaunl: Jammer dat je grammatica niet klopt. Voor de rest wel een leuke woordspeling!
Als je een lang tijd in de file gestaan te hebben eindelijk wat te zien is, dan heb je wel een beloning verdiend. Dat kan een filmpje zijn met gecrashte vrachtwagens en hulpverleners, dat kan een prent in je brievenbus zijn.
Zeuren over filmende chauffeurs maar al te graag filmpjes tot items verwerken lijkt mij ironisch/hypocriet.
@alfapeter: leg uit…
Yes! Ik vind dit zo ergerlijk!
Goed zo! Die houden de boel ook nog eens op.
Graag ook de ramptoeristen die enkel kijken op de bon slingeren omdat ze niet doorrijden omdat ze zoals mongolen staan te gapen *wishful thinking* :-)
@redactie: dan ook geen foto’s / filmpjes meer accepteren op Autojunk die genomen zijn tijdens het rijden. Hoe vaak je dat wel niet ziet hier, al die moeite voor een GT3 #7894833
via Android app
@kenner: eens. Dat heb ik ook al eens opgemerkt. We weten allemaal hoe het heurt totdat er ineens een auto gespot moet worden..
@kenner: precies! Als jullie mijn Prius willen filmen/fotograferen, steek je hand uit, doe iets en dan stop ik wel even. Zo ben ik ook wel weer.
@toyotaprius: ik steek vaak genoeg m’n hand uit naar Priusrijders…
Alles moet maar gefilmd/ge-apped worden tegenwoordig want anders is het niet waar.
Autorijden, fietsen, lunchen etc etc.

Je wordt tegenwoordig bijna vaker aangekeken door een smartphone camera dan door een stel ogen. Gaat lekker zo.
@fiero:

OVD_Harold bleek achteraf de grootste hufter ..

die vond het nodig om ZEER VEEL bestuurders te fotograferen ..
@lincoln: En zonder netjes te vragen. En waarschijnlijk met een dure belastingbetaalde camera. Wat doet die gast daar anyway? Nog erger dan de rest. Vraagt eerst nog geld voor de foto voordat ie op FB kan.
@fiero: even googlen op ovd, dan weet je een beetje wat deze gast anyway doet.
@lincoln: lees nog eens goed. Harold heeft geen foto’s gemaakt, hij twittert dat de politie dat heeft gedaan.
Is ook echt wel super gaaf om een situatie te filmen waarin iemand helemaal in de kreukels ligt. Diegene die zich hier schuldig aan maakt mogen ze van mij in de toekomst ook op de film zetten wanneer hij of zij zich in een pijnlijke situatie bevindt.
@chriscross: o nee… Dan mag het niet want dan is het belachelijk en is de medemens een stuk vuil. Verbeter de wereld en begin bij jezelf. Amen.
Mooie Toyota Land Cruiser Prado! Al helemaal in zo’n brandweer uitvoering.
@appeltaartislekker: Hier heb je hem van de voorkant, in zijn natuurlijke habitat:
https://pbs.twimg.com/media/C9tnSueXUAAXsfS.jpg
Inderdaad een mooi dingetje.
Ik reed daar vanmiddag ook langs in de tegenovergestelde rijrichting van het ongeluk, maar heb niet onder het rijden gefilmd, dat is echt levensgevaarlijk.

Ik ben netjes even gestopt en ben uitgestapt om te filmen. Gelukkig stond ik helemaal vooraan in de file en had ik zo geen last van auto’s die in de weg stonden zodat ik alles heel goed heb kunnen filmen.
@moveyourmind:

gezellig altijd ..
alle collega,s bij elkaar ..
vakantie plannen met elkaar bespreken ..

jammer dat OVD_Harold zijn boete quotum nog bij elkaar moest sprokkelen ..
want daar kan je altijd wel mee lachen ..
@lincoln: Denk niet dat OVD_Harold boetes uit mag schrijven…

Hij is Officier van Dienst, zeg maar een soort van klaar-over, maar dan voor op de snelweg.
@moveyourmind:

hoeven we iig niet bang te zijn dat ie wordt weggekocht door het bedrijfsleven ..
Ja maar als je het niet fillumpt, hoe moet je dan indruk maken op je collega’s bij de koffieautomaat met je saaie kut leven?
@harrie:

nou .. hoe dan ??
@lincoln: Zand of Zout erin gooien.
Voor bij de redactie bekende redenen was ik vrijdag met de auto in Harderwijk, kwam ik op de A28 een 488 GTB tegen. Dus ik dacht ik gooi even een appje naar een maat die part time autospotter is (en niet onder een dergelijk alias hier op AB zit ;) ).

Geloofde er niks van tenzij ik een foto kon sturen. Vond het raar dat ik dat niet had gedaan terwijl ik tijdens avonddrukte op de linkerbaan van de A28 reed. Welkom in de huidige maatschappij.

P.S. wellicht heb ik die 488 GTB verzonnen want ja, ik kan het niet bewijzen.
@720s:

er zijn Nobelprijzen voor minder weggegeven ..

ik heb trouwens volgens mij ook wel eens een foto niet gemaakt ..
@720s: 488 GTB. Poeh poeh. Zaterdag rondje Rotterdam, kan ik er zo 3 voor je aanwijzen. En GT3 #3475839 uploaden op AJ he !!
@kenner: Als ik er 4 weet aan te wijzen, win ik dan iets ?
@kenner: als Noorderling is dat heel wat, excuseer mijn armoede :( trouwens, als we ernaar gaan zoeken kan ik hier ook wel het een en ander aanwijzen, ’t is toch leuker om het spontaan tegen te komen ;)
zijn vast mooie beelden, als ik zo lees is t een frontaaltje geweest. leuk ook voor de kids om te zien hoe de lkw fahrer uit zn wrak getakeld wordt…..
ooit zelf eens bij een aanrijding geweest waarbij iemand die in zn auto vast zat is verbrand. de foto daarvan stond 2 dagen later vrolijk op de voorpagina van de plaatselijke courant.
enig fatsoen is mensen blijkbaar vreemd tegenwoordig….
Dát was ik dus vergeten toen ik daar vanmiddag twee uur in de file stond; foto’s maken. Dom dom dom.
Gelukkig stonden er ook veel struikrovers in de omgeving. Toeval? Mij best in ieder geval. De sluiproutes over de Veluwe waren goed voorzien van mobiele flitsers. Drie (!) stuks gespot op een kleine 30 kilometer. Tussen Apeldoorn en Arnhem. Nu klinkt de naam struikrover wellicht wel afkeurend, maar iedereen weet wel meteen wie en wat ik bedoel.
Gewoon wezen overwerken. En gaan rijden als het vrij gegeven is. Resulterend in filevrij naar huis rijden.
Erg voor de ongelukkigen bij het ongeval, terecht bekeuren voor het filmen van kijkers, is een goede zaak, maar schaamteloos het boete-quota opkrikken is bizar.
Fatsoen zit er bij de mens bijna niet meer in, zoals je vaak al merkt, heel veel mensen gaan mee in de hysterie, de hype, of hoe je het ook wilt noemen en laten alle normen en waardes vallen. Zo ook de fotograferende ambtenaren, lekker mee gaan in de neerwaartse spiraal waarin wij, als welzijnsstaat in terecht zijn gekomen.
Het bleef nog lang onrustig in Nederland.
Paar jaar geleden kwamen we op vakantie in Thailand langs een net gebeurt ongeluk met een motor die bij het oversteken werd aangereden door een auto. Ik gaf mijn kinderen de instructie om niet aan de kant van het ongeluk uit het raam te kijken, want we reden er vlak langs. Ik keek wel. Dat doe ik sindsdien nooit meer.
Top. Niets zo frustrerend als voor Jan Lul in de file staan omdat er op de andere baan iets is gebeurd.
Altijd leuk op liveleak of bestgore, al die afgerukte ledematen ed. Lekker filmen met z’n allen van andersmans gruwelijkheden in vooral Azie en Zuid-Amerika..
Sowiezo is het stijlloos om ongelukken te filmen. Wie doet zoiets nou? Goed dat de politie -eindelijk -voor een goede reden bekeurd en niet voor 3 km/h “over the speed limit”.
Goede zaak. Miss kunnen ze er meteen zo’n cursus er bij doen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).