Waarom ook Max Verstappen 4 keer kampioen wordt

Auteur: , 26 Reacties

Van je gelijken moet je het hebben.

Max Verstappen tenminste 4 keer kampioen wordt

Het kon stukken beter, die eerste zes races. Nadat de kersverse eigenaar van een nieuwe GT2 RS de openingswedstrijden van het seizoen gebruikte om de limieten van zijn auto op te zoeken, kon hij wel eens een probleemloos weekend gebruiken. De Nederlander liet zowel zijn vader als zijn manager achter in Nederland en trok zowaar zijn beste weekend van het jaar uit de hoed. Dit laatste schijnt volgens insider Nico Rosberg echter niet de enige reden te zijn dat Max afgelopen weekend zijn innerlijke genie kon tonen.

De wereldkampioen van 2016 liet in zijn gebruikelijk YouTube-vlog weten dat de Nederlander dermate goed presteerde, omdat hij een trucje inzette waarvan viervoudig wereldkampioen Hamilton de fijne kneepjes ook wel weet. Dit heeft alles te maken met het omzetten van negatieve energie in positieve energie.

“Verstappen, epic weekend. He showed a bit of Lewis Hamilton attitude to me this weekend. When Lewis is angry, he is at his best. He channels it into an unbelievable performance and I think Verstappen had some of that this weekend, so he gained this extra focus from the word go.”

Hoewel Verstappen verschillende malen heeft aangegeven zich niets aan te trekken van de wijd uiteenlopende meningen van de wereldpers, zal er ongetwijfeld enige woede in hem opborrelen; zo niet dankzij de journalisten, dan wel door zijn eigen fouten. Diezelfde woede schijnt hij op bepaalde momenten, zoals afgelopen weekend, echter bijna perfect naar zijn hand te kunnen zetten om zichzelf op scherp te zetten, zodat hij een puik resultaat kan behalen. Dit is een kwaliteit die hem wel eens heel ver zou kunnen brengen, mits hij de voetsporen van Hamilton volgt.

Desondanks is de Hamilton-vergelijking van Rosberg ietwat ironisch, daar de Brit na zijn overwinning in Spanje stelselmatig twee posities heeft verloren in de uitslagen. Na een P3 in Monaco, kwam de kwalificatiekoning in Canada niet verder dan een P5. Misschien dat Verstappen de krachten van de viervoudig kampioen nu al aan het overnemen is, zodat hij dit jaar nog de eerste van zijn vier toekomstige titels achter zijn naam kan zetten.26 reacties

Voodoo.
Als je een echte fan bent en wil dat hij wint kan je hem dus beter opfokken dan positieve feedback geven…
Ik durf er geen knikker op te zetten wie dit jaar wereld kampioen wordt.
Op basis van nu zou ik zeggen Vettel, maar kan me niet voorstellen dat Mercedes op dit tegenvallende niveau blijft verder modderen, hun dominantie zijn ze kwijt op dit moment.

Wat Max betreft zou hij volgend jaar serieus om de titel mee moeten gaan doen.
Laat max nu eerst maar eens een constantie serie neerzetten
@houthakker: zijn eerste zes races waren vrij constant: telkens een paar momentjes die niet de bedoeling waren ;-).
eerst winnen Max ..

dan wil ik pas je fan worden ..
@lincoln:

Nix tegen in te brengen ..

Hij wint maar zelden ..

Ik ben nu fan van jou ..

Mag dat ??
@willeme:

sluit maar aan ..
voorwaarde is wel dat meer dan helft van al je comments met @lincoln beginnen ..
om vervolgens obstinaat te raaskallen ..
@lincoln: hij was al fan toen hij plagiaat pleegde in zijn artikels ..
@breakingpoint: om met Mathijs van Nieuwkerk te spreken: verklaar je nader :-).
@willeme: de subtiele 2 puntjes die je soms gebruikt .. ;)
@lincoln: Ah, jij bent iemand die alleen fan is als het goed gaat.
Een echte fan ben je altijd, ook als het even tegen zit.
@roel_lemaire: Je kent onze lincoln blijkbaar nog niet.
Vooral over iedere scheet weer een stukje over MV schrijven en met z’n allen de bubbel nog harder opblazen. Ik denk dat zijn ‘fans’ tegenwoordig gestresster zijn dan MV zelf…. chauvinismekoorts
@ingloriousleon: gefeliciteerd! Nog net binnen 24 uur na de race bent de eerste die genoeg heeft van [email protected]!
Moet dus goedkomen. Het is een Verstappen, qua anger zit dat wel snor.
In Max Vierstappen wordt hij vier keer wereldkampioen. Te beginnen met o verstappen…
@rick-dos: Dat klonk zeker beter in je hoofd?
waarom kopieert autoblog elk artikel dat op GPupdate staat?
@captainiglo: mwah. Beide sites informeren over het wel en wee van Neerlands populairste coureur. Dat een interview dus bij beide (en andere) platforms gedeeld wordt is eigenlijk vrij logisch.
Laten we het erop houden dat hij eerst maar eens wereldkampioen zien te worden, daarna pas verder kijken
Was die Rosberg niet enorm negatief aan het raaskallen na Monaco Fp3? Link:https://www.planetf1.com/news/rosberg-i-dont-have-much-hope-for-verstappen/
Misschien moet iemand hem zeggen dat Max nog niet heeft gewonnen en dat hij (Rosberg) dus ook nog niet zijn vriendje hoeft te zijn.
Vorige week stond er nog waarom Max teruggezet zou kunnen worden, vandaag waarom hij 4x kampioen zou kunnen worden. Dit getuigt niet van fan-gedrag, maar populistisch meepraten.
Om wereldkampioen te worden heb je talent nodig (heeft Max wel), een gezonde dosis nuchter verstand (dat wat Max daar af en toe nog te kort komt kan zich nog ontwikkelen ) en vooral een hele berg geluk. Bijvoorbeeld het geluk om op de juiste tijd op de juiste plek te zijn. Zoals Hamilton precies op het juiste moment van McLaren naar Mercedes wisselde. En zoals Vettel bij het toen superieure Red Bull Renault bleef zolang het zinvol was.
Het kan zomaar gebeuren dat Red Bull volgend jaar met Renault de snelste is en Max voor de titel kan gaan, maar het kan ook zomaar zijn dat Red Bull voor Honda kiest en Max nog jaren in de middenmoot van het veld moet rond rijden en zo zijn carrière in de Maas ziet wegstromen. Of andersom, of weer heel anders. Maar een flinke dosis geluk heb je nodig om kampioen te worden.
@mashell:

om wereldkampioen te worden moet je eerste worden ..

de rest is onzin ..
Het ging dus maar om 1 woord met twee letters: Go!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).