Red Bull bevestigt ontsnappingsclausule Verstappen

Auteur: , 58 Reacties

Het is écht waar.

Red Bull bevestigt ontsnappingsclausule Verstappen

Max Verstappen is dit weekend wederom het middelpunt van de aandacht. Ditmaal heeft het alles te maken met zijn contract bij Red Bull Racing. In de media zijn hierover deze week verschillende berichten naar buiten gebracht, maar geen enkel van deze is zo betrouwbaar als het item van Auto, Motor und Sport. Het Duitse blad vroeg de sportief directeur van de equipe, talentenjager Helmut Marko, ernaar en kreeg glashelder antwoord.

Tegenover AMS heeft Marko vandaag bevestigd dat de veelbesproken ontsnappingsclausule van Max Verstappen inderdaad in zijn contract met het team is opgenomen. Marko verduidelijkt niet wat de voorwaarden voor een vroegtijdig vertrek bij Red Bull precies zijn, maar vertelt wel dat de dag des oordeels relatief dichtbij is.

Gelukkig wordt er in de paddock voldoende gespeculeerd. Als we de geruchten mogen geloven, dan kan Verstappen in de volgende situaties naar een ander team.

1. Als hij na de Grand Prix van Hongarije niet in de top 3 van het klassement staat.
2. Als hij na de Grand Prix van Hongarije nog geen wedstrijd heeft gewonnen.
3. Als hij aan het eind van het jaar niet bij de beste drie rijders hoort.

Max Verstappen staat momenteel op de vierde positie in het klassement, op 11 punten afstand van Sebastian Vettel. De Grand Prix van Hongarije is de laatste race voor de zomerstop en wordt verreden op 4 augustus. Verstappen heeft nog vier wedstrijden (incl. de race in Boedapest) om de doelstellingen te behalen, anders kan hij de clausule activeren.

Hoewel Verstappen, die een contract heeft tot en met 2020, dus onder de juiste omstandigheden zijn team mag verlaten, is het nog maar de vraag of hij daadwerkelijk gebruik zal maken van de clausule. Ferrari heeft in Charles Leclerc immers zijn eigen toekomstige ster en zal met Sebastian Vettel in het team momenteel weinig extra onrust kunnen gebruiken. Hetzelfde geldt voor Mercedes, waar Lewis Hamilton week na week de vloer aanveegt met Valtteri Bottas.58 reacties

Juist naar Mercedes. Met Lewis mooie duels
@robbie123: en dan hetzelfde als prost en senna :)
@vervelend: “Max, this is James…”
@menaz: Jos: 🎶🎵”Ga schat want je moet!”

Horner: 🎵🎶 “Neeee, neee, neeee! Je hoeoeoeoeft niet gaan Schat! Neeee 🎵🎶
@robbie123:

2020

Verstappen > Mercedes
Vettel > Red Bull
Alonso > Ferrari
Bottas > Williams
Kubica > Eruit
Stroll > Eruit
Ocon > Force India
Kvyat > Red Bull
Gasly > Torro Rosso

Verder geen wijzigingen aldus mijn glazen bol op 28-06-2019.
@erik2907: Hamilton wil graag naar Ferrari.
@rijnounsdoor: niet voor 2021, eerst nog WK nr. 7 met Mercedes in 2020.
@erik2907: 0% score
@lotuselises2: we spreken elkaar in maart 2020.
@erik2907: zie Stroll ook liever vertrekken. Maar aangezien het team van zijn pa is zal dit niet gebeuren.
@erik2907: als dit zo is drink ik champagne uit mijn schoen….
@iannuzi: kies maar alvast een schoen :-)
@erik2907: haha, Alonso terug, no way.
@hzr: zoals ik al aangaf hierboven, in maart 2020 kom ik hierop terug. Of mijn glazen bol heeft gelijk of ik sla hem stuk, brengen de scherven mij tenminste (extra) geluk!
@robbie123: Gaat niet gebeuren. Niki Lauda had al gezegd dat dat gewoon niet kan. Dat gaat niet goed komen tussen die twee. Meest waarschijnlijk zou zijn dat Max naar Ferrari gaat.
@87sandyd: meest waarschijnlijk is dat Max bij Red Bull blijft. Mercedes kan niet want Hamilton duldt geen titelconcurrent en Ferrari is al voorzien van een jong talent. Alleen als Vettel met pensioen gaat dan kan er een stoelendans op gang komen. Waarbij ik dan een instap van Rosberg waarschijnlijker acht dan een transfer van Max naar Ferrari.
@mashell: Rosberg, really?
@87sandyd: lauda moet gewoon zijn mond houden…oh wacht…dat doet hij al!
@rhellema: dude come on
@jpsienen: tja, het is altijd al een mafklapper geweest maar nu hij dood is moet iedereen hem ineens als een held zien? Waarom denk je dat hij de bijnaam “de Rat” had? Echt niet vanwege zijn spitse gezichtsvorm. Ik heb werkelijk nooit een hoge pet van hem opgehad, toen niet en nu hij dood is verandert dat niets voor mij.
@rhellema: Nee hoor dat hoeft niet. Maar men zegt wel eens: ‘over de doden niets dan goeds’. Dus misschien doelt @jpsienen wel op iets als respect.
@renegade: en waarom moet ik voor iemand waar ik bij leven geen respect voor had na zijn dood wel respect hebben?
@rhellema: hoe kun je voor iemand geen respect hebben als je de persoon nimmer ontmoet hebt?
@erik2907: waarom moet je respect hebben voor iemand die je nog nooit ontmoet hebt?
@rhellema: je kunt geen respect hebben voor iemand die je nog nooit ontmoet hebt, net zo min dat je geen respect hebt voor iemand die je nog nooit ontmoet hebt. Dus je stelling is sowieso niet juist. Jij hebt bij voorbaat al geen respect voor hem, dat is het gene waar het om draait.
@rhellema: Men gaf hem misschien wel een bijnaam, maar hij kan zich niet meer verdedigen hè.
@jpsienen: hij hoeft zich daarvoor niet te verdedigen…zijn gewoon bekende verhalen
@rhellema: too soon
@87sandyd: Lewis gaat een keer met pensioen, het zou nogal dom zijn om daar als team niet alvast op in te spelen.
@robbie123: ; genoeg inruilers want niemand wil ze hebben!
Waarvan akte
Tamelijk ambitieuze situaties die ze hebben opgenomen in die ontsnapping clausule.
Dit zou best wel een bijzondere clausule zijn. Mocht hij een aanbod van een ander team krijgen waar hij meer in ziet kan hij gewoon gaan sandbaggen.
Dit seizoen wordt het toch niet meer, voor hem die clausule activeren is best wel interessant om zo zijn mogelijkheden te vergroten.
@foramen: Nou ja, in principe kun je misschien een beetje sandbaggen, maar zo’n team is ook niet gek natuurlijk. Al is het maar omdat ze de data van allebei hun rijders hebben, kunnen ze zoiets echt wel zien. En dan zal er vast wel een clausule aan de clausule hangen die er voor zorgt dat de clausule niet geactiveerd kan worden. Dus…
@vaakbenjetebang: oké wellicht is sandbaggen niet het juiste woord maar de oude Max terug naar boven halen en met 100% risico door het veld beuken kan natuurlijk wel.
Lek bandje hier, neusje daar, hoeft niet expres maar als het dan toch gebeurd komt het hem maar goed uit.
@vaakbenjetebang: Een klein foutje is snel gemaakt en dan sta je zonder punten. Maar helaas hoeft Max niet te sandbaggen. Dat doet de automaat wel…
Mooie verhalen over vertrouwen in Honda maar wel het contract vol zetten met ontsnappingsclausules…
@mashell: Vrij naar een Oost-Duitse wijsheid: vertrouwen is goed, een clausule is beter…
@mashell: die clausule staat er al in sinds het bijtekenen. Toen was Honda nog niet in beeld.
@w0o0dy: voor ons als publiek niet maar ik denk in het meerjarenplan van Red Bull al wel.
Max naar Ferrari en Vettel terug naar Red Bull.
Wat Frau Antje voor de bloemen en kaas is, en Cora van Mora voor de bitterballen, dat is Max Verstappen voor Red Bull…

Die laten ze echt niet zomaar gaan.
Red bull is het team dat max de kans gaf en zoals Jos al een keer zei dat beloon je met een stuk loyaliteit
@rob5nismo: Ligt er maar net aan, er is getekend met het perspectief dat er een winnende auto zal komen. De RB is tot nu toe nog totaal niet competitief geweest. Een eventuele transfer is daarmee ook logisch vind ik. Loyaliteit werkt beide kanten op.
@dieselkameel: daarom typ ik ook een stuk loyaliteit. Red bull heeft hem al 6 overwinning gebracht
Feit is dat de auto nog meer tegenvalt dan de motor. Dat is wel ernstig en geeft serieus te denken mbt de toekomst. Bij Mercedes kans op een titel, bij RedBull kans op een incidentele overwinning.. dan doe je jezelf tekort als je uit loyaliteit blijft. Bij twijfel maar met overwinningen op zak, ja dan speelt loyaliteit een rol. Maar niet nu de auto niet beter is dan plek 4.
Je moet natuurlijk ook een beetje geluk hebben. Max is onmiskenbaar een van de beste zo niet dé beste coureur van dit moment, maar zit niet in ritme met de beste auto. Vettel en Hamilton zaten wel direct goed. Nu het ook nog eens blijkt dat Renault een enorme stap voorwaarts heeft gemaakt, is het helemaal een hard gelag. De Red Bull – Renault combi had in 2019 waarschijnlijk Ferrari ingehaald en akelig dicht op Mercedes gezeten.
Dus, wat nu te doen Max?
Naar Mercedes of Ferrari gaan en vervolgens weer achter het net vissen? Je zal net zien dat Honda dan ook opeens het licht ziet en een killer motor maakt zoals ze dat 30 jaar geleden ook al eens deden….
Ik weet ook niet wat wijsheid is, maar mijn gevoel zegt: blijf zitten waar je zit en zing het liedje van Bob Marley.
@550maranello: i shot the sheriff?
@550maranello: Waiting in vain?
@baardmijt: ….don’t worry bout a thing, cause every little thing ’s gonna be alright!
@baardmijt: ha ha die kan ook ja!
@550maranello: precies, Merc is al zo lang op een high, dat moet een keer ophouden. Zal je zien dat als ie nu wisselt z’n carriere loopt als die van Alesi of Alonso.
@550maranello: Renault een enorme stap voorwaarts? Vertel dat even aan Ricciardo, want die mist dan iets.
@550maranello Ben het helemaal met je eens Honda gaat dit fiksen,zoals een bekende oostenrijker zegt,i’d be back.
Wat zit iedereen nu te mekkeren, toen er werd aangekondigd dat redbull overging naar Honda zou het het eerste jaar niet direct competief mee kunnen draaien. Iets met een leercurve. 4e plek was reëel met geluk 3e, hij staat nu gewoon 4e menschen! Mijn inziens tegen die zilveren en rode een behoorlijke prestatie en juist ook omdat die volwassener rijdt. En ja dat is wat saaier maar werkt wel. Ook Hamilton en Vettel reden in het begin wat “onrustig”.
@jpoers: amen to that.
Ik wil helemaal geen Max bij Mercedes zien. Ik wil hem zien knokken voor zijn plekken en mooie acties op de baan te zien krijgen. Dat gaat nooit lukken als je vanaf vrijdag al op de eerste plek rijdt en die niet meer hoeft af te staan. Dan zijn we Max binnen de kortste keren net zo zat als Lewis nu.

Get in there Maxie!
This crowd is the best crowd in the world!
Wat?! Geen coverage van de kwalificatie op ziggo??? Het saaiheids virus slaat toe.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).