Zoveel pegels verdient Max Verstappen met nieuw contract

Auteur: , 54 Reacties

Max had naar verluidt zo'n honderd miljoen redenen om bij te tekenen bij Red Bull Racing.

MV33

Onlangs verlengde Max Verstappen toch wel redelijk onverwacht zijn contract bij Red Bull Racing. Daarmee kwam er een einde aan de speculatie over Max’ plannen voor 2019. Was hij na 2018 vrij? Zat hij nog vast aan een contract? Zo ja, was er in dat geval een ontsnappingsclausule? Het maakte in een klap allemaal niks meer uit, want Max committeerde zich tot en met het seizoen van 2020 aan zijn huidige werkgever. Of er op de achtergrond contacten zijn geweest met Ferrari, Mercedes of een andere partij weten we niet. Eigenlijk geloven we Max wel als hij zegt dat hij geen enkele reden zag het goede schip Red Bull te verlaten.

Dat terwijl in de paddock algemeen werd aangenomen dat de twee ‘grote jongens’ in de F1 Max niet alleen met een competitieve auto, maar ook met een blanco cheque zouden kunnen verlokken voor hen te tekenen. Ondanks dat Red Bull Racing ook een flink budget heeft, zouden Ferrari en Mercedes Max namelijk nóg meer kunnen bieden. Bovendien is het tot op heden niet echt de stijl geweest van Red Bull om haar coureurs enorm dik te betalen. Niet voor niks hebben ze hun opleidingsteam, waarvan het net als bij Ajax de bedoeling is talent klaar te stomen in de eigen keuken teneinde er vervolgens ook zelf profijt van te hebben. Dat laatste kan dan in sportieve of financiële zin.

Maar nu we het toch hebben over Ajax: Telegraaf-columnist en Cruijff-adept Jaap de Groot (goede voornaam ook) claimt dat Red Bull toch flink de knip getrokken heeft om Max te behouden. Max zou weliswaar een basissalaris van ‘slechts’ 10 miljoen per jaar krijgen, maar via bonussen zal dat getal normaal gesproken oplopen tot zo’n 30 à 35 miljoen per jaar. Over een periode van drie jaar hebben we het dan dus over een slordige 100 milli. Niet verkeerd, ook niet als je het vergelijkt met de andere toppers in het veld.

Maar voor Max is het pas het begin. Na het seizoen van 2020 heeft onze held namelijk de stokoude leeftijd van 23 bereikt. Laten we zeggen dat hij dan twee keer kampioen is, dan dokt Ferrari met liefde 50 miljoen per jaar voor Max zoals ze dat ook deden voor Schumacher. Mocht MV33 door willen gaan met de F1 tot hij een Barrichello-achtige veteraan is, kan hij op weg gaan naar een miljard en een respectabele positie tussen de Brenninkmeijertjes en Fenteners van Vlissingen in de quote 500. As a kid all I wanted was a hundred grand…54 reacties

As a kid I should’ve invested in Bitcoin…
@str8six:

Dan had je nu Monegask geweest ..
En als je buitenlander was een vaag postbus beeveetje in Amsterdam ..
@lincoln: doch AB reaguurder
@str8six:

Paupers uitlachen die een “mening” over je hebben is altijd leuk ..
@lincoln: noem ’t hobby
@lincoln: het woord paupers vind ik al leuk. Dat is de benaming voor kakkers door kakkers…..
@lincoln: haha, inderdaad!
RBR moest wel als ze met de grote jongens mee willen doen. Ferrari, Mercedes en Mclaren hebben absolute topcoureurs onder contract staan. Wil RBR dus kans maken op een kampioenschap moet je ook een topcoureur onder contract hebben staan en Verstappen is zo’n coureur.
@Rick-dos: Aan de andere kant is het erg veel geld om volgend jaar achterin mee te kachelen met een Honda motor…
@svenska_aeroplan_ab: ze hebben volgend jaar gewoon een Renault motor, STR gaat met Honda rijden
Over een paar jaar stopt ‘ie halverwege voor een bakkie koffie. Gewoon, ff tussendoor.
@volvo-s60-adept: Leuk! Zelf verzonnen?
@carspotterjan: nee bijdehand… Had ik ‘m echt uit moeten leggen? Ok: was getekend, RvdG te Hilversum.
Waar is het toch fout gegaan hier… oja geen zak geld om als kind dag in dag uit met karts etc bezig te zijn.
@spykerboy: ik wil net zeggen, hoeveel miljoen is in hem geïnvesteerd voor dat hij in een formule 1 auto stapte?
@kvgorp: ik hoorde dat in een documentaire dat Jos er 3 mio in heeft gestoken.
Geen idee hoeveel de mensen die melk bij de Jumbo kopen bij hebben gedragen.
@kvgorp: +/- 1 miljoen en dan is niet meegerekend die jaren die Jos zelf niet heeft gereden en geld had kunnen verdienen
@spykerboy: en echt niet iedereen die wel een zak geld heeft/had om te karten die de top wel behaald
Denk dat Jos het meest tevreden is ..
De bron is dus een telegraaf columnist die zegt dat Max nu 10 mio per jaar gaat krijgen met tot 25 mio aan bonus? Dat is een aardige salarisverhoging!

Maar is deze bron ook betrouwbaar?
@gregorius:

Van alle NL media de best geïnformeerde ..
Althans .. dat heeft de geschiedenis inmiddels uitgewezen ..
@lincoln: Welke schiedenis, die alternatieve in je eigen hoofd ? De Televaag was o.a. fout in de oorlog (en daarna is het niet veel beter geworden) en heeft dus minstens bijna net zo veel FUD verspreid als jij …
@dawwg: je mist het sarcasme een beetje…
@gregorius: Gast, wie geeft een vliegende neuk wat Max verdient?
Bizar veel geld zeg! Tuurlijk moet hij daar hard voor werken, maar toch vind ik dit soort bedragen totaal niet in verhouding staan tot wat de ‘gewone’ hardwerkende mens ontvangt.
@henkp1: als het “gewoon” was kreeg ‘ie het ook niet hè… Gewoon hardwerkende mensen heb je 83 in een dozijn. Topcoureurs zijn schijnbaar wat dunner gezaaid, al kan je je afvragen hoeveel mensen hetzelfde potentieel hebben maar niet de mogelijkheid/kans dit te ontdekken…
@davelepeef: klopt. Alleen straaljagerpiloot is ook niet voor iedereen weggelegd. Toch verdienen die jongens en meiden niet zo heel veel.
@cloverleaf:

Onderschat de waarde van brood en spelen niet ..

Oldest trick in the book ..
@lincoln: oldest tricks kunnen ook prijzig zijn, maar in dit kader vrij betekenisloos hè ;)
@cloverleaf: vraag en aanbod… en wat levert het op.
@cloverleaf: straaljagerpiloot ben je ook niet vanaf je 3e jaar intensief mee bezig. Je hele leven is anders als je een topcoureur als Max bent.
@piquet1986: ik anders wel! Verre van gelukt overigens…
@cloverleaf: wedden dat er veel meer straaljagerpiloten zijn dan F1 coureurs?? ;)
Daarbij heeft de luchtmacht nogal weinig commerciële grondslag hè…
@cloverleaf: Maar globaal zijn er wel meer dan 10.000 gevechtvliegtuigen in dienst.
Dat is toch flink wat meer dan het aantal zitjes in de Formule 1.
@cloverleaf: daarom gaan die daarna vaak aan de slag in de commerciële luchtvaart. Zonder studie schuld 300k per jaar ontvangen.
@kilum: wat ik begrijp wordt op een bepaalde leeftijd en met een bepaalde rang het vliegen op een straaljager steeds minder gedaan en ben je meer manager dan piloot. Afgezien van de financiële impuls kun je dan ook weer de hele dag gaan vliegen. Win win lijkt me.
@pomoek: Ik snap ook heel goed dat ze het doen. Ik zou exact het zelfde doen in hun positie.
@henkp1: Als gewoon hardwerkende mens, kan ik mij gewoon overstraat begeven, zonder aangesproken te worden door totaal vreemden, die mij aanklampen en met mij op de foto willen. Hij laat er dus ook wat voor.
Dat is wel een keuze en als iemand je zoveel geld wil betalen, voor iets wat jijzelf erg leuk vindt om te doen, dan is het ook raar, als je daar alleen maar afwijzend tegenover staat.
Misschien gaat hij met dat geld wel veel meer terugdoen, voor de samenleving, dan jij nu kan bedenken. Hij heeft ook een eigen zaak, dus die mensen moeten ook betaald worden.
Het is dus ook niet alleen maar Olladiejé! Maar blij zou ik ook worden, als Max zijnde.
@Orichy: Alsof hij die winkel managed….
@shadowbroker: dat laat hij doen en de mensen die dat wél doen moet ie juist betalen
@koekwaus: Hij begint geen winkel om verlies te maken
@henkp1: Vergeleken met voetballers is het nog weinig. Die zijn nog te beroerd om 90 minuten lang achter een bal aan te rennen met hun ‘talent’ …
Lekker salaris voor zo’n broekie! Maar hij is het denk ik wel waard. Bovendien krijgt ‘ie het grootste deel alleen als RedBull hem de winnende auto geeft. Lijkt me een prima deal.
@trustmeiamanengineer: 10 miljoen per jaar vind ik nog steeds een hele goede deal, ik verdiende het niet op die leeftijd.
Netjes, hopelijk is ie er blij mee
-edit: nutteloze bijdrage-
@thierryvth: 1 is STR niet RB
Dat verdien ik ook wel…
@rikus: maar of je het krijgen is een 2e…
Het is hem gegund. Hij heeft er hard voor gewerkt en gedisciplineerd voor geleefd. Hij doet het ook nog graag en velen genieten ervan.
Mooi dat Max nog even bij RB blijft.
het is een aardig joch en hij doet het natuurlijk goed, maar wat een bizarre bedragen; de wereld is gek!
Maar gaat hij nou de mavo nog afmaken of niet?
@pomoek: hahaha, of hij koopt gewoon een diploma welke hij wil

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).