Red Bull: “Gasly eigenlijk te vroeg naast Max gezet”

Auteur: , 17 Reacties

Gaat de Fransman een simpele tweede viool spelen of legt hij straks het vuur aan de schenen van Verstappen?

Hoewel Pierre Gasly in 2016 GP2-kampioen werd en daarmee een carrière tegemoet leek te gaan in de Formule 1, bestond er een realistische kans dat de Fransman ondanks zijn plaats in het opleidingsteam van Red Bull niet gepromoveerd ging worden. Na een jaar in Japan actief te zijn geweest in de Super Formula keerde de jongeman terug naar Europa om alsnog zijn opwachting te maken in de Formule 1. Na één seizoen bij Toro Rosso mag Gasly bij Red Bull aanschuiven naast Max Verstappen. Zo snel als hij is gekomen, zal hij echter niet vertrekken.

Althans, hiervan wil de teambaas van de renstal van de Oostenrijkse energiedrankgigant ons overtuigen. Red Bull mag er misschien om bekendstaan regelmatig meedogenloos met zijn talenten om te gaan, Pierre Gasly zal het naar eigen zeggen even de tijd geven om zijn draai te vinden. Horner geeft toe dat het team de 22-jarige knul uit Rouen eigenlijk iets te snel naar het moederteam heeft laten komen. Door het onverwachtse vertrek van Daniel Ricciardo naar Renault moest Red Bull snel handelen en als gevolg hiervan werd Gasly opgetrommeld.

Nu, in een interview met Motorsport.com, laat Horner weten dat het team Gasly liever nog even bij Toro Rosso tot bloei had laten willen komen. Na 26 wedstrijden voor de Italiaanse zuster te zijn uitgekomen, mag Gasly het proberen bij een van de grote drie. Een ware vuurdoop.

“I think Pierre is a very quick driver and it is up to us to give him a little bit of time to get up to speed. It [his promotion to Red Bull] is faster than we would have originally liked to elevate him into the team, so Max [Verstappen] will be very much taking on the role of the experienced senior driver and Pierre is going to have to go up against a very competitive teammate.”

Volgens Horner is het fijn dat er binnen Red Bull nu eindelijk een duidelijke scheiding te bemerken is tussen de ervaren en minder ervaren coureur. Verstappen heeft inmiddels immers enkele jaren bij Red Bull achter zijn riem en kan deze ervaring gebruiken om het team de juiste richting in te duwen. Horner geeft hiermee duidelijk aan dat het team in dit opzicht op Verstappen, zijn eerste rijder, zal steunen. Gasly mag zich in de tussentijd meten met een van de beste coureurs van het veld en aantonen dat hij thuishoort in de Formule 1.

Overigens klinkt 26 wedstrijden in de Formule 1 niet veel, andere (ex) Red Bull-coureurs werden gepromoveerd terwijl zij nog minder ervaring in de koningsklasse hadden. Sebastian Vettel, bijvoorbeeld, kwam eveneens bij Red Bull terecht na 26 wedstrijden, terwijl Verstappen er 23 achter de rug had. Daniil Kvyat had er slechts 19 gereden toen hij naast Daniel Ricciardo mocht plaatsnemen.17 reacties

Mocht Gasly perongeleuk in de 1e 2 wedstrijden méér punten halen dan MV dan wordt dat een heel ander verhaal natuurlijk.
@pomoek:
Als Gasly dat op eigen krachtt doet : ja. Als het komt door pech bij MV en/of dat MV de baan wordt afgejoekeld door een concurrent : niet perse.
@amghans: ik denk dat de F1 wereld iets opportunistischer is.
We zullen het wel zien!
Zucht… gaan we weer met die speculatie verhaaltjes. NEE Gasly gaat gewoon braaf tweede viool spelen, want Max is DE golden boy bij Red-Bull. Als Gasly gek gaat doen en Max in gevaar brengt dan zal het team gelijk ingrijpen.
@venividivici: dat denk ik ook, hoe vaak hebben wij niet gelezen dat Redbull een team rond Max ging bouwen en dat hij een prominenter rol ging spelen binnen Redbull? Daarom vermoed ik dat zijn teammaat vooral als testkonijn zal dienen om Max de 1ste piloot aan de overwinning te helpen. Beetje eoals mercedes en Ferrari hebben gedaan. Daar zag je duidelijk dat Hamilton en Vettel voorrang kregen. Uiteindelijk gaat het de team om zo veel mogelijk punten te halen in de eindstand en als dat hiermee lukt zo veel te beter. Het is een strattegie en die heeft mercedes geen wind eieren gelegd.
@venividivici: Zolang ze niet meevechten om het kampioenschap, zullen ze ze gewoon laten racen. Misschien dat hier verandering in komt wanneer blijkt dat ze dit niet op een normale manier kunnen en bepaalde orders noodzakelijk zijn.
Ze kunnen Gasly weer met Kvyat wisselen als het nodig is.
Nee, het moet zijn: “Ricciardo heeft eigenlijk Red Bull te vroeg verlaten”
Logisch, als je Hamilton/Mercedes wil verslaan heb je gewoon een duidelijke eerste rijder nodig.
Achter de rug of onder de riem.

OT: valt wat voor te zeggen maar ben erg benieuwd naar wat hij gaat presteren
@964rs: onder de rug
Wie weet verrast hij ons allemaal en rijdt hij rondjes om Max!
@dutchdriftking: haha ehm nee dus.
Of eigenlijk.. nee dat gaat niet gebeuren. Als hij binnen een paar tienden blijft tijdens de kwalificaties en rondjes kan draaien binnen de halve seconde in de races dan doet hij het al behoorlijk goed. Vergeet niet dat Max in elke auto tijden heeft neergezet die zijn teammaatje niet kon evenaren. Alleen was Max in het begin van zijn F1 avontuur niet gelijk sneller dan teamgenoten. Ik denk dat Max vanuit Jos in het begin de opdracht kreeg om de boel zoveel mogelijk heel te houden en op de baan. Uitrijden is in het begin veel belangrijker dan alles uit de kast. Jos weet dat als geen ander…
Zouden ze hebben overwogen om Kvyat weer een jaartje op te trommelen bij RB en Gasly wat meer tijd te gunnen bij TR? Om vervolgens Kvyat wéér te degraderen ten faveure van dit keer Gasly?

Of heeft er daar iemand gezegd dat ze dat écht niet meer konden maken?
Wederom een RB verhaal zonder nieuwswaardige inhoud; gasley kwam eerder iver door vertrek ric. Duh!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).