Red Bull: “Gasly let nu minder op Verstappen”

Auteur: , 17 Reacties

Zolang 'ie daardoor maar niet Max aanrijdt vinden wij het best.

blub

De F1 race afgelopen zondag op Silverstone schotelde ons een plethora van interessante ontwikkelingen voor. Vettel ging weer de fout in, Mercedes hielp Hamilton wellicht een beetje in zijn strijd met Bottas, Verstappen en Leclerc boden ons een blik op de toekomst en bij Haas F1 begingen de coureurs de cardinale zonde door elkaar te elimineren (verslag). Voor Red Bull volgers was echter de grootste ontwikkeling die van Pierre Gasly. De Fransman leek er eindelijk een beetje de snelheid in te hebben.

Natuurlijk is het allemaal relatief. Uiteindelijk was Max alsnog twee tienden sneller dan Pierre in de kwalificatie (verslag) en lag zijn race pace ook een stukje hoger. Zou Pierre het hele jaar zo presteren, dan zou je je aan het eind waarschijnlijk alsnog afvragen of hij zijn plek wel verdient. Maar de verwachtingen waren na Oostenrijk inmiddels zó laag, dat de GP van Engeland een revelatie was. In Oostenrijk werd PG10 immers nog op een ronde gezet door MV33.

Christian Horner is dan ook in zijn nopjes met de potentiële ommekeer van Pierre. Hij omschrijft het alsof er opeens ‘een andere coureur in de auto zat’. Gevraagd waar het in zijn ogen aan lag dat Gasly opeens een stuk beter ging in Engeland, geeft Horner aan dat Pierre zich nu op zijn eigen prestaties focust in plaats van zich blind te staren op Max:

Ik denk dat Pierre een erg goed weekend had. Om na Oostenrijk zo’n ommekeer te maken en zich te focussen op wat hij moest doen zonder zich af te laten leiden door zijn teamgenoot is erg knap. Vanaf de vrije trainingen was hij al competitief en daarop borduurde hij voort in de kwalificatie en in de race. Hij passeerde Vettel en duelleerde erg stevig met Leclerc. Hij leek wel een andere coureur.

In de race negeerde Gasly overigens wel nog even een harde teamorder om Max voorbij te laten. Pas toen Horner zich zelf op de radio meldde, ging Pierre aan de kant. Maar daar lijkt Christian dus niet mee te zitten. Sterker nog, misschien heeft hij er stiekem wel respect voor. Denk jij dat de Fransman het lek nu boven heeft, of was de race van zondag de uitzondering en zakt ‘ie hierna weer weg? Laat het weten, in de comments!

Image-Credit: Caterina Masetti Zannini en Pierre via Instagram17 reacties

Hij mag ook wel wat minder op de stijladviezen van zijn opticien letten.
@mashell: Een bezoekje aan de barbier kan ook geen kwaad…
Toch was het wel weer tekenend, dat Verstappen ná de touché met Vettel z’n achterstand op Gasly in 15 ronden nog wist te halveren (van tien terug naar vijf seconden), terwijl hij op dat moment dus al zonder stuurbekrachtiging en met een losse stoel in de auto rondreed.
@RRRobert: en 40 kilo grind in de sidepots
@lekkerlinksrijden: ik zeg niks…
@davelepeef: Blijft leuk deze 😄
@rrrobert: Exact. Gasly moet het de komende races eerst nog maar eens laten zien voordat ik overtuigd ben. Hij heeft het in Silverstone niet zo slecht gedaan als de races daarvoor, maar veel wordt nu ook verbloemd door het feit dat hij na de tik die Verstappen kreeg de vierde plek kon overnemen en vasthouden.

In de laatste tien ronden voordat Vettel Verstappen en zichzelf eraf tikte, reed Verstappen met gemiddeld een halve seconde per rondje weg van Gasly. Het is dus geen gekke gedachte dat Verstappen zonder die crash gewoon een seconde of 12 voor Gasly zou zijn gefinisht.

Na de crash reed hij Verstappen een auto waarvan de bodemplaat beschadigd was, de stoel los zat en de stuurbekrachtiging minder werkte. Niet ideaal, toch? Daarmee zou Gasly zijn teamgenoot gemakkelijk in de zak moeten hebben. Helaas voor Pierre blijkt het tegendeel waar: Verstappen reed het gat in 14 ronden terug van 7,7 naar 4,7 seconden, met die beschadigde auto. Daarbij komt ook nog kijken dat Verstappen’s persoonlijk snelste raceronden met de beschadigde bolide werd genoteerd en drie tienden sneller was dan Gasly’s persoonlijk snelste raceronde in een onbeschadigde auto.

Zo’n geweldige prestatie heeft Gasly dus helemaal niet geleverd. Na zijn nog slechtere eerste negen races is het een stap in de goede richting, maar nog lang niet genoeg voor die hosanna-stemming die er nu vanuit Red Bull en Gasly gepredikt wordt.
@RRRobert: exact!
1 (een!) mooie inhaalactie dit seizoen en niet op een ronde gereden worden maakt nog geen zomer.
Als het incident met Vettel er niet was, dan was Gasly gewoon wederom op 30+ seconden gereden door Max.
Kwalificatie van Gasly was overigens wel sterk, eerlijk is eerlijk.
Ik vond t wel mooi hoe snel ie Vettel voorbij was terwijl Max niet langs Leclerc kwam, hij heeft voor t eerst echt een strakke race gereden in de red bull.
Er zit dan ook wel een beetje verschil momenteel tussen Vettel en Leclerc. Maar het was wel een mooie actie van Gasly
@rickilicious: z’n eerste en tot nu toe enige mooie actie dit seizoen.
Van mij mag hij zo blijven rijden hoe hij nu deed. Hoe meer er mee gaan knokken voorin hoe beter de nr 1 en 2 zijn bekend dit seizoen maar de 3 4 5 is soms weleens spannend
Mooie meid met een Lama op de foto..
@acakoning: Mooie bril op en naast een lama bedoel je?
Hij is nu in to de vrouwen? Fantastisch nieuws.
Hij heeft het zeker netjes gedaan, maar als Max met een losse stoel en geen stuurbekrachtiging alsnog snellere tijden rijdt, dan weet je wie op zijn maximale zit, en wie nog ruimte over heeft, maar wel het maximale uit de auto haalt….
Met de afstelling van Verstappen…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).