“Red Bull stoomt stiekem Gasly-opvolger klaar”

Auteur: , 42 Reacties

De anonieme coureur zou inmiddels al in de simulator gezeten hebben.

Pierre-Gasly

Pierre Gasly is, los van het feit dat ‘ie jong, rijk en F1 coureurs is plus een redelijk knappe vriendin heeft, niet te benijden. De jonge Fransman geeft alles wat hij heeft achter het stuur van de RB15, om vervolgens telkens ergens tussen een halve seconde en een seconde per rondje trager te zijn dan Max Verstappen. Om gek van te worden natuurlijk, te meer daar je op die manier na verloop van tijd je baan gaat verliezen. En omdat vervelende journalisten tot dat moment daar is je de hele tijd irritante vragen stellen over het volgende gerucht over wie je opvolger zal zijn.

Gisteren hadden we in die laatste categorie de uitspraken van Geri Horner, die voorstelde dat Red Bull maar een ervaren rot als Alonso moet aanstellen naast Max Verstappen. Nou onderschatten we de invloed van Geri op manlief Christian Horner allerminst, maar we denken dat de Red Bull teambaas niet zo warm loopt voor dit idee van zijn betere helft. Alonso matcht niet zo goed bij Red Bull en zeker niet (meer) bij Honda. Na David Coulthard, Mark Webber en Sébastien Bourdais zijn beide teams van Red Bull eigenlijk alleen nog voor jonge talentjes gegaan.

Laat dat nou net het grote voordeel zijn van Pierre Gasly. Zoals we al vaker hebben aangekaard, staat er namelijk eigenlijk niemand klaar binnen de gelederen om het stokje van de Fransman of een van de twee coureurs bij Toro Rosso over te nemen. Sterker nog, ‘kroonprins’ Dan Ticktum is onlangs onverbiddelijk uit het team getikt door Helmut Marko na tegenvallende resultaten in de Japanse Superformula.

Een man in regenjas die verdacht veel lijkt op ex-F1 coureur Mika Salo, denkt echter te weten dat Red Bull in het geniep bezig is een ‘buitenstaander’ klaar te stomen voor een F1 zitje. Of dat dan direct bij Red Bull Racing zou zijn, of eerst bij Toro Rosso waardoor een van Toro Rosso’s huidige rijders door zou schuiven is de vraag. Salo deelt zijn info met het Finse Ilta Sanomat, niet te verwarren met kwaliteitspublicatie Turun Sanomat. Maar Mika gaat een beetje lafjes op het gas, want hij geeft aan ‘er niet teveel over te willen zeggen’, behalve dat er ‘hard getraind’ wordt en de coureur in kwestie dus ook toegang zou hebben tot Red Bulls simulator inmiddels.

Speculatie over wie het dan wel mag zijn gaat natuurlijk meteen alle kanten op. De meest realistische prospects voor directe inzet in de F1 zijn, bij gebrek aan Maxesque talentjes in de F3, F2 coureurs. Onze landgenoot Nyck de Vries voert daar het kampioenschap aan, maar heeft verder geen linkjes met Red Bull Honda. Dat geldt wel voor de nummer drie in het kampioenschap Sergio Sette Camara, die ooit deel uitmaakte van het Red Bull junior programma en onlangs zijn Petrobras-sponsoring verloor. Hij zou eventueel de ‘Albon-route’ kunnen bewandelen.

Verder is er nog Honda-protegé Nobuharu Matsushita, die achtste in het kampioenschap staat en soms heel snel is. Matsushita werd al eerder in verband gebracht met Toro Rosso dankzij de Honda-connectie. Vanwege dezelfde link maakte hij eerder deel uit van het McLaren-opleidingsprogramma, doch dat stopte direct toen McLaren en Honda uit elkaar gingen, wat waarschijnlijk ook wel wat zegt over Nobuharu.

Een andere maar inmiddels alweer flink minder waarschijnlijke optie is Patricio O’Ward, de Indy Lights kampioen van vorig jaar die bij Red Bull tekende en daarna niet meer kon rijden. O’Ward maakte een ongelukkige keuze voor het team van Carlin in de IndyCar Series dit jaar, maar dat programma staat nu op een laag pitje. Recentelijk deed de Mexicaan zijn eerste race in het F2-kampioenschap, maar ook dat mondde niet bepaald uit in een Robin Frijns-achtig debuut. Het mysterie blijft dus onopgelost, maar wij zetten in op Sergio Sette Camara.42 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Elke keer dat ik een meid zie met een Gucci (of ander duur over rated merk) tasje, denk ik niet aan seks maar aan de portemonnee.
@mikje90: Dat kan je zowel positief als negatief uitleggen.
Vertel.
@mikje90: Interesseert jou het hoe die mensen hun geld uitgeven.
@mikje90: Zeker, de portemonnee is een belangrijke accessoire die dient te matchen met de tas die de dame in kwestie op dat moment draagt.

Hulde dat je op dit soort details let!
@mikje90: Ben je dan zo benieuwd van welk merk die portemonnee is.
Robin Frijns! Natuurlijk. Het antwoord. Sorry gezegd over ’t verleden en kan nu alsnog instappen.
@thijsj: dat zou wat zijn! Ik zou het toejuichen maar ik ben bang dat zijn reputatie, na zijn opeenvolgende kampioenschappen in de juniorklassengevold door wat jaren met wisselend succes, toch minder sterk is geworden inmiddels.
@markos78: daar heb je wel een punt. In Formule E een paar jaar achterin gereden, gaat nu iets beter maar je moet daar het kampioenschap gewoon winnen. En in de DTM doet ‘ie ’t niet onaardig maar daar geldt hetzelfde voor als hij nog naar de f1 zou willen. In de blancpain series deed ‘ie ’t wel heel goed als ik ’t me goed herinner?
@thijsj: die heeft net bijgetekend in de Formule Stofzuiger helaas…
Beste lap tekst voor 0 inhoud. Zucht….
@mukmans: Echt een enorm bout verhaal inderdaad.
@mukmans: autoboulevard..
@mukmans: Ik denk dat Yaapie een duimzuiger is of slechte bronnen heeft …fake news zou Trump het noemen.
Als ik niets lees in Auto Hebdo of Autosport aangaande deze cowboy verhalen dan denk ik er het het mijne van!
Ter info een artikel uit auto hebdo: https://www.autohebdo.fr/f1/actualites/horner-gasly-besoin-de-faire-un-reset-204312.html
@dwfc: je kan die ook gewoon in het Nederlands lezen hoor https://www.autoblog.nl/nieuws/red-bull-gasly-heeft-control-alt-delete-nodig-127210.
@jaapiyo: Niet noodzakelijk, de taal van Molniere is mijn 2de moedertaal ….
@dwfc: heb jij 2 moeders? Modern!!
Als het voor volgend seizoen is, kan ook Jüri Vips nog. Die jongen is onderdeel van het Red Bull Junior Team en heeft op dit moment 22 van de 40 benodigde superlicentiepunten. Om in aanmerking te komen moet hij nog 18 punten halen, wat in zijn geval gelijk staat aam derde of beter eindigen in F3.
@edge: Overigens bestaat er bij O’Ward twijfel over het aantal superlicentiepunten dat hij heeft. Sommige races binnen de klassen waar hij resultaat boekte hadden niet genoeg deelnemers, waardoor men zowel binnen Red Bull als binnen de FIA niet zeker weet of hij die punten mag claimen
Ik hoop overigens oprecht dat Alonso niet bij RBR instapt. De beste man is een goede rijder maar slechts een enkel team is beter geworden met hem als rijder.

Zijn laatste jaren bij McLaren vond ik eigenlijk ronduit beschamend. Voor beide partijen eigenlijk.
@verplicht: reken maar dat Honda een veto over hem uit spreekt. Dat krijg je ervan als je jarenlang schijt op het bord waarvan je eet…..
@mark997gt3: zou het niet andersom zijn, dat Alonso wel wil maar dat dan eerst die Honda er uit moet? De slechte performance van zowel de Honda motor als het Honda team heeft toch een paar jaar van zijn leven vergald.
@verplicht: Ik denk persoonlijk niet, dat Alonso’s laatste jaren beschamend waren, niet voor hem persoonlijk, hij deed het maximale en peurde het maximale uit de auto. Dat Honda en McLaren geen goede communicatie en afstemming op elkaar hadden is nu wel duidelijk, beide waren daar schuldig aan. Beide zijn overigens goed aan het herstellen en Alonso is lekker met pensioen, tenminste F1-pensioen.
Alonso is geen gemakkelijke en past daarom niet bij Red Bull. Vandoorne daarin tegen zou een verreiking zijn van de Red Bull gelederen, maar die rijdt voor Mercedes-HWA, dus dat gaat hem ook niet worden, helaas in mijn opinie.
Wie zou er nog meer klaar gestoomd kunnen worden, Albon? Met Kvyat schijnt gesproken te zijn, maar hij heeft in Oosterijk ook weer minder gepresteerd.
Lastig, maar eigenlijk hoop ik, dat Gasly gewoon weer lekker gaat racen en gewoon goed mee gaat doen en punten pakken, met misschien wel meer. Hoop doet leven en een gek in vreugde leven.
Hè verdorie, nu is het geen geheim meer.
Is Stoffel een optie?
Ik denk Valentino Rossi
Mocht dit waar zijn dan zal binnen 3 a 4 raceweekenden een nieuw sponsorlogo te vinden zijn op de Red Bull’s. Backward search doen aan welke coureurs met een superlicensie deze nieuwe sponsor gelinkt zou kunnen worden. Een zgn. Follow-The-Money-In-The-F1 methode. Een nieuwe coureur wordt vaak gebracht/betaald door een suikeroom/tante c.q. sponsor in zijn rookie year.
Jos weer terug in de f1 ?
Ze halen gewoon Sainz terug, dat vindt Max wel leuk…
Heb altijd al gezegd dat Ghostly het niet zou redden – mediocre noemen Britten dat.
Lucas Auer, neefje van Gerhard Berger.
Of misschien Yuki Tsunoda die Honda backing heeft en het recent heel aardig doet…
@w0o0dy: Ook mijn idee zie onder. Niet Rossberg, was foutje ;-)
Of gewoon Nico Rosberg, de angstgegner voor Hamilton.
@mashell: Ook mijn idee zie onder ;-)
Tom Coronel! Kan die tenminste niet meer aanschuiven bij Ziggo. Wel met contract dat hij enkel na een schuiver, crash of andere persoonlijke fout door Jack geïnterviewd mag worden
Esteban Ocon. Ik zou hem iig weer een stoeltje gunnen.
Even over een andere boeg gooien; waarom niet Hulkenberg;
– RB zet Renault hak terug na Ricciardo
– Is heel consistent
– kan eindelijk eens wat podia pakken
– Is ideale profiel van 2de rijder
– Spreekt alle talen
– …
@cisn: Ga nu mn linkedin veranderen dat ik ook alle talen spreek.. Max spreekt toch net zo veel talen als Hulk. Zn Duits klinkt wel beroerd, maar alleen leuk voor Ves lovers dat hij een NL moeder heeft! Gun Hulkenberg die plek overigens wel!
Ik zeg niet dom doen Marko en gewoon Robin Frijns erin. Geeen oude koeien uit de sloot halen
Ik gok het erop dat het de jonge Japanner Yuki Tsunoda is waar Salo het over heeft. Zie Kopie:
2019: Red Bull Junior Team Driver + Formula Dream Project Driver 2018: F4 Japanese Championship Certified by FIA – Champion + Formula Dream Project Driver
Ik gok het erop dat het de jonge Japanner Yuki Tsunoda is waar Salo het over heeft. Zie Kopie:
2019: Red Bull Junior Team Driver + Formula Dream Project Driver 2018: F4 Japanese Championship Certified by FIA – Champion + Formula Dream Project Driver
Dan zal de route toch eerst via een andere race klasse moeten gaan en daarna eesrt het zuster team T.R.
Aan de andere kant, Zijn er natuurlijk meer namen die goed zouden passen naast Max. Ocon? Norris? Russel? Nick de Vries? en dan nog eerder Albon dan Kvyat. Maar naast de beste coureur op de grid, valt het snel allemaal tegen. Vettel werd geklopt door Ricciardo en die weer door Max ;-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).