Red Bull krijgt een oorvijg van een pannenkoek

Auteur: , 21 Reacties

Doe mij maar een pannenkoek met vijgen, geitenkaas en honing.

Red-bull

Red Bull Racing presteert dit seizoen op de baan nog niet helemaal zoals we gehoopt hadden voorafgaand aan het seizoen. Naast Max is er echter minimaal één persoon bij het team wél uitermate goed in vorm dit jaar. Hij heeft twee duimen, een paar hotels, komt uit Oostenrijk en luistert naar de naam Helmut Marko. Der Helmut was al nooit te omschrijven als de Oostenrijkse Ben Bot (voor onze jonge lezers: een ingetogen diplomaat), maar dit jaar ontpopt hij zich pas echt als een heuse boude uitspraak-machine. Een bewuste strategie om af te leiden van het feit dat het niet zo lekker gaat bij Red Bull Racing, noch bij het opleidingsprogramma? Misschien. Kostelijk Boulevardesque vermaak in het theater dat de F1 heet? Sowieso.

Onlangs uitte Marko zijn onvrede over het feit dat Mercedes zo superieur is op typerende wijze, namelijk door het lekker dik aan te zetten en en passant iemand snoeihard af te branden. Het ‘slachtoffer’ in kwestie heeft twee duimen, een puissant rijke vader, komt uit Rusland en luistert naar de naam Nikita Mazepin. Mazepin rijdt al een aantal jaar zonder veel succes rond in de ‘opstapklasses’, dit jaar als teamgenoot van onze eigen Nyck de Vries bij ART in de Formule 2.

Nikita’s pa Dmitry Mazepin is een oligarch en wilde vorig jaar Force India kopen, doch werd afgetroefd door Lawrence Stroll en diens matties. Als vader heeft Dmitry echter niet volledig gefaald. Met zijn geld heeft hij namelijk al wel een paar F1-tests afgedwongen voor zijn zoon, eerst bij Force India, maar recentelijk ook bij topteam Mercedes. Die laatste test zorgde ervoor dat Nikita op de radar kwam van Helmut Marko, maar dan niet op de manier die hij wellicht gehoopt had.

Ondanks dat Mazepin namelijk de snelste tijd op de klokken zette, was Helmuts takeaway dat de Mercedes W10 nou zo uiterst dominant is dat zelfs ‘een tweederangs Formule 2 coureur’ er de snelste tijd mee kan rijden. Gezien de resultaten van Mazepin feitelijk een fair statement, maar ook wel een beetje unnecessary, zoals de Britten zouden zeggen.

Nikita is dan ook niet echt onder de indruk en slaat voorzichtig terug. Hij geeft in de Russische media aan weinig te kunnen met de kritiek van Marko. Tevens stelt Mazepin voor dat het wellicht beter zou zijn als Marko zich focust op het sneller maken van zijn eigen team, in plaats van kritiek te leveren op mensen die hun werk beter doen dan hij. Touché. En tevens ouch.21 reacties

WOW?! heb ik dit net echt gelezen? Wat een onzin, tijdverlies, clickbait enz. Nieuwswaarde is echt wel heel beperkt hier.
Come on Autoblog, you can do better.
@9114life: Woooow, we’re going t… Oh nee, dat is weer een ander stukkie Boulevard. Het staat nota bene in de tekst.
@9114life: hmm…onzin, oké. Tijdverlies…misschien. Maar clickbait? Wat had je verwacht na de titel ‘Red Bull krijgt een oorvijg van een pannenkoek’? Dat een heuse pannenkoek een blikje Red Bull zou meppen?
@9114life: Komkommertijd he.
@9114life: @autoblogger heeft het zinkende schip mooi op tijd verlaten.
@9114life: En toch slagen ze er in om Max te vermelden.
@boriske: er zijn nog zekerheden :-)
Dat weten we dan ook weer. Ff afwassen, dan weer in het zonnetje en hopen dat ik niet meer gestoord word door dit soort redBullshit.
Ik ga zo met de auto naar witte zomer (kijk t woordje auto)
@jaapiyo: je was er bijna…
De titel was natuurlijk iets sterker geweest als je er ” RedBull krijgt billenkoek van een pannekoek” van had gemaakt…
Jammer.
@w0o0dy: can’t win ‘m all…
@jaapiyo: true, maar vaker niet dan wel
Ik heb ook twee duimen. Ga je nu over mij schrijven?
Komt wel erg dichtbij zo ..
Moraal van het verhaal: Russen zijn slechte verliezers ?
Ik denk eerder Oostenrijkers
-edit: nutteloze bijdrage-
Er waren dus minstens drie partijen die Force India wilde kopen, Stroll, deze Rus en die gast van Rich energy. Die laatste vertelde toch ook dat hij 2x zoveel bood als Stoll? Wellicht zit daar een goed artikel in ;-)
Ik begrijp geen ruk van dit verhaal. Iets over iemand met duimen ofzo.
Whatever.
Interessant verhaal
Prima artikel, genoeg nieuwe informatie, kende heel Mazepin niet, laat staan Nikita. Dacht in eerste instantie aan een heerlijk mokkel maar een zoekactie bij die online zoekmachine met de G leverde een beeld op wat ik vannacht moeilijk van mijn netvlies ga krijgen…nachtmerries…maar goed wat had ik dan ook verwacht…🙈

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).