Red Bull: “vanaf Silverstone kunnen we winnen!”

Auteur: , 27 Reacties

De renstal uit Milton Keynes blaakt van het zelfvertrouwen.

Het kan verkeren in de Formule 1. Max Verstappen had er na een desastreus verlopen GP van Canada goed de pee in. Volgens hem presteerde Red Bull Racing het hele jaar al ondermaats. Tot overmaat van ramp kondigde motorleverancier Renault aan dat de aandrijflijn dit jaar geen forse updates meer zou ontvangen en dus maakte Verstappen zich alvast zorgen over 2018.

In korte tijd kan een hoop veranderen, want Auto Motor und Sport tekende op dat het chassis van de RB13 sinds Spanje maar liefst een hele seconde per rondje sneller is geworden. De stiekeme motorupdate van Renault doet nog eens een duit van 0,2 tel per ronde in het zakje.

Red Bull rijdt in Bakoe (Azerbeidzjan) met een Monza-spec achtervleugel. Dat betekent dat de vleugel zo vlak mogelijk is afgesteld voor minder neerwaartse kracht in de bochten, wat zorgt voor meer snelheid op het ellenlange rechte stuk. Desondanks is de RB13 in de bochtige tweede sector van het circuit de snelste, wat aangeeft dat het chassis simpelweg werkt.

Men rekent er dan ook op dat Red Bull vanaf de GP van Silverstone of Hongarije op eigen kracht mee kan doen om de overwinning. Wellicht wat optimistisch, maar we helpen het ze uiteraard hopen. Hoe het er dit weekend voor staat? Zoals bekend zullen Ferrari en Mercedes hun motoren in Q3 nog verder opendraaien. Een eerste startrij wordt wellicht lastig, maar het team is optimistisch voor de race.

Tijdens racesimulaties in de eerste vrije trainingen wist Verstappen over 12 rondjes een gemiddelde tijd te rijden van 1:46,745. Ricciardo zat daar iets boven met 1:46,787 en alleen Vettel was sneller. Hij reed gemiddeld 1:46,621. De Duitser heeft al aangegeven dat de snelheid van Red Bull gisteren “echt” was en een gevecht tussen drie in plaats van twee teams behoort volgens hem tot de mogelijkheden. We gaan het zien!27 reacties

Winnen is voorbehouden aan getalenteerde coureurs ..
@lincoln: *ahum* Maldonaldo *kuch*
@lincoln: Zou Alonso zijn talent er een keer uitgescheten hebben dan?
@lincoln: beter dat dan dat er epo voor nodig is zoals al die kneuzen op die hele dunne bandjes door die bergen van Frankrijk en Italiƫ.
Het kan verkeren – G.A Bredero bekend Amsterdams dichter 1585 – 1618.
@desjonnies: nice! Stukje cultuur op de zaterdag ochtend!
Ein-duh-luk…

Ik zei het al, RBR zit echt niet zo ver meer van Merc en Ferrari. Ik betwijfel zelfs of het openzetten van de motor door Ferrari en Merc nog echt een issue is voor RBR. Wie weet heeft de upgrade van Renault nu ook dat trucje.

Nu eens kijken of Verstappen zich echt met de absolute top kan meten.
@Rick-dos: eerst zien…
@stuko: of course maar de tekenen zijn goed.
@rick-dos: tekens.
@rick-dos: tekenen
@jeps90: Toch? Verdorie ik begon te twijfelen….twijfels….twijfelen. ;p
@Rick-dos: dat laatste kan zeker niet.
Ik verwacht niet dat Red Bull nog voor de titels kan gaan, daarvoor is de achterstand inmiddels te groot. Dat Red Bull op eigen houtje denkt te kunnen winnen betekent immers niet dat Ferrari en Mercedes niet meer meedoen en ze er eventjes voorbij steken.
En verder moet ik het nog maar zien, zowel die verwachte extra snelheid als de betrouwbaarheid. Twee keer uitgevallen met remproblemen, twee keer met motorpech, zo’n afbrekende achterkant zoals bij Max gisteren, het zit ze wat dat betreft nog niet echt mee bij Red Bull.
WAT een soap daar, die berichtgeving van RBR. Alsof ze manidch depressief zijn. Eerst is alles verloren en zijn er tranen van verdriet, om 5 dagen later te huilen van geluk
@breakingpoint:
Over een half uur slingeren ze een bericht de wereld in ‘Dat ze gaan stoppen’
RBR de Heintje Davids onder de F1 team
@desjonnies: 1888-1975. Is een stukje ouder geworden dan Brederode.
Het lijkt mij heel sterk maar zou natuurlijk mooi zijn. Overwinningen zie ik niet zo snel gebeuren maar misschien wel dat ze zich tussen de Mercedessen en de Ferrari’s kunnen mengen.
Er gaat een gerucht dat Mercedes en Ferrari hun ontwikkelingswerk even staken, zodat RBR weer kan aanhaken, voor een spannendere titelstrijd!
@marinepower: bij deze is dus het gerucht gestart!
@marinepower: Het schijnt ook dat Honda iedereen al 3 jaar voor de gek houdt. Ik heb gehoord dat ze in Suzuka bekend maken dat alles maar een grapje was en dat ze vanaf die race serieus gaan doen.
De zoveelste keer dat er gigantische verwachtingen geuit worden. Eerst zien, dan…
…hopen dat MB, Ferrari en RBR op een gelijk tempo komen. Met de hoeveelheid talent op de baan zouden er dan prachtige wedstrijden te zien moeten zijn.
Ik hoop dat redbull zich zelf kan gaan meten of in elk geval Mercedes en Ferrari het ff goed moeilijk kan maken
Ik ben heel benieuwd. Zou mooi zijn uiteraard, maar een paar goeie FP’s maken nog geen winnend team van ze. Het valt me iig wel op dat alle topteams struggelen met hun auto en dat ze elkaar ook afwisselen. Wel leuk om te zien.
Laten ze eerst maar eens een auto bouwen die NIET plots stil valt… Voorlopig is het bij de 3e training in Baku alweer raak. De auto is nu wel snel, maar hij ook snel stil.
Eerst maar uitrijden.
Ik heb nieuws!! Het blijkt al vanaf baku te kunnen.


schreef hij 6 uur na de race!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).